reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki tarczycowe rok po porodzie

Sylwestrowa

Fanka BB :)
Witam, jestem ponad rok po porodzie i zrobiłam sobie badania tarczycy przez wzgląd na niedoczynnosc, którą leczyłam w ciąży. Wizytę u specjalisty mam za ponad 2 tyg, ale chciałabym się uspokoic ( o ile to możliwe), ze wyniki są prawidłowe. Pomożecie?

Załączniki

• 4744C4EB-C3C2-44A5-9CD3-FEE9A70B5295.jpeg
    4744C4EB-C3C2-44A5-9CD3-FEE9A70B5295.jpeg
    217,9 KB · Wyświetleń: 404
reklama
Warto też obserwować przy jakich wartościach tsh Ty się dobrze czujesz. U mnie przy tsh powyżej 3 już pojawiają się objawy niedoczynności (nieregularne miesiączki, senność, szybsze męczenie). Ale jeśli u Ciebie jest ok, samopoczucie masz dobre, to nie ma powodu do zmartwień. 🙂
u mnie tsh musi być poniżej 1, a najlepiej koło 0,5. mam problem z konwersją, brałam novothyral, który odstawiłam jak test ciążowy wyszedł dodatni. na novo to tsh w ogóle nie było sensu robić. a dodatkowo jest kalkulator tarczycowy, który przelicza na %. muszą być na równo praktycznie i na poziomie koło 50-80%. poniżej 50% albo przy dużej różnicy mogą występować objawy niedoczynności. fajna sprawa z tym, wtedy właśnie zrozumiałam, czemu mimo niskiego tsh tak się źle czuję

reklama
u mnie tsh musi być poniżej 1, a najlepiej koło 0,5. mam problem z konwersją, brałam novothyral, który odstawiłam jak test ciążowy wyszedł dodatni. na novo to tsh w ogóle nie było sensu robić. a dodatkowo jest kalkulator tarczycowy, który przelicza na %. muszą być na równo praktycznie i na poziomie koło 50-80%. poniżej 50% albo przy dużej różnicy mogą występować objawy niedoczynności. fajna sprawa z tym, wtedy właśnie zrozumiałam, czemu mimo niskiego tsh tak się źle czuję
Nie miałam pojęcia, ze jest taki kalkulator 🫣

Załączniki

• 15BA6B8E-13C8-47F0-AF58-769F89ACAAB2.png
    15BA6B8E-13C8-47F0-AF58-769F89ACAAB2.png
    55,1 KB · Wyświetleń: 51
No to fT4 troszke za nisko, ale wszystko jeszcze zalezy od tego, jak sie czujesz. Lekarz ci wszystko wytlumaczy 😁
No właśnie czuje się średnio, ale nie wiem czy to wina tarczycy czy dzięki temu, że opiekuje się małym dzieckiem 24/7 😏 Wyniki mają 3 tyg (myślałam, że wcześniej się dostanę do lekarza), ale jeszcze zrobię na świeżo tuż przed wizytą…

reklama
Do góry