reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyniki badania nasienia

@nataliammm1993 Wynik jest poniżej normy. Duże znaczenie będzie miała tu jeszcze ilość plemników, której nie widać na tym wyniku. Na pewno warto zainwestować w jakieś suplementy dla męża.

reklama
Witam co sądzicie o takich wynikach?Zobacz załącznik 1005351Zobacz załącznik 1005350 Proszę o odpowiedź :)
Wyniki są słabe.
Mała żywotność, tylko 33%, do tego kiepski ruch bo na poziomie 30%.
Zastanawia mnie ilość, bo w mln/ml macie 15,15 a całkowita ilość macie 18,18 mln, albo coś tu nie gra, albo ja nie rozumiem. Co nie zmienia faktu ze ilość jest słabiutka.
Koniecznie z wynikami do urologa lub androloga, zróbcie tez usg jader aby wykluczyć żylaki i posiew nasienia, może są bakterie.

Byliśmy u androloga co mnie zdziwiło ponieważ powiedział że wyniki nie są aż tak źle i uważa że nie powinno być problemu z naturalną ciąża... Chociaż wydaje mi się że wyniki są bardzo słabiutkie. W dodatku są te żylaki na jądrach i też powiedział że to nie takie źle ... Nie wiem co myśleć

Bo te wyniki nie sa jakieś straszne tragiczne, ale super dobre tez nie są. Dlatego warto wdrożyć suplementację.
Moj maz mial zylaki, jak masz pytania to pytaj
Byliśmy u androloga co mnie zdziwiło ponieważ powiedział że wyniki nie są aż tak źle i uważa że nie powinno być problemu z naturalną ciąża... Chociaż wydaje mi się że wyniki są bardzo słabiutkie. W dodatku są te żylaki na jądrach i też powiedział że to nie takie źle ... Nie wiem co myśleć

Może skonsultuj z innym lekarzem? Mój mąż ma trochę gorsze wyniki i czekam n a kolejna konsultacje. Ciekawe który to lekarz [emoji848]

reklama
Do góry