reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badania nasienia

Powtórz za miesiąc, a do tego czasu luźne gatki, nie przegrzewać jąder np laptopem. Jeść orzechy brazylijskie. Witaminy najlepiej osobno cynk, selen, koenzym Q10, wit c1000, kwas foliowy. To wszystko zawiera fertilman co stosowałeś, ale w małych ilościach dlatego najlepiej osobno. Niestety nie ma gwarancji że morfologia się poprawi ale zawsze warto :)

Witaminy własnie mam zamiar zamówić dzisiaj. Czy rowerem można jeździć?

reklama
Witaminy własnie mam zamiar zamówić dzisiaj. Czy rowerem można jeździć?
Ja słyszałam, że można :) sport to zdrowie. Może kup sobie siodełko z dziurką? Podobno zdrowsze.
11.jpeg

że nie pomyślałem wcześniej o takim siodełku :) dzięki za tą podpowiedź. Witaminy zamówione za miesiąc powtórzę badanie i zobaczymy czy i jaki będzie efekt

Niedawno dowiedziałam się od lekarza, że normy dotyczące sprawności męskiego nasienia są bardzo obniżone. Podobno to efekt zanieczyszczonego środowiska, stresu i niezdrowego stylu życia. Wychodzi na to, że większość przyszłych tatusiów powinno się wziąć na 3 miesięczną kurację np. Supramenem, bo ma obiecujące wyniki badań.

Cześć, czy mógłby mi ktoś pomoc w ocenie wyników ? Czy z takimi wynikami są szanse na naturalna ciaza? Gdzie się udać z takimi wynikami ?

Załączniki

• C54D9BD5-6FEC-4A26-95B9-A2CBB0447E8C.png
    C54D9BD5-6FEC-4A26-95B9-A2CBB0447E8C.png
    74,6 KB · Wyświetleń: 136
  • D1CD7649-FDC3-49F9-A1B4-64B5E77D6D9A.png
    D1CD7649-FDC3-49F9-A1B4-64B5E77D6D9A.png
    119,2 KB · Wyświetleń: 136
  • DB9AACF0-DB2E-43E1-888D-CB5760F71038.png
    DB9AACF0-DB2E-43E1-888D-CB5760F71038.png
    97 KB · Wyświetleń: 126
Cześć, czy mógłby mi ktoś pomoc w ocenie wyników ? Czy z takimi wynikami są szanse na naturalna ciaza? Gdzie się udać z takimi wynikami ?
Na pewno nie są to super wyniki. Morfologia 3%, słaby ruch, podwyższona lepkość,
Obowiązkowo suplementy lub każde witaminy osobno. Dobra dieta, sport, nie pić, nie palić.
Na ruch np. l-karnityna. Na podwyższoną lepkość syrop rozrzedzający śluz lub ACC.
Morfologię niestety ciężko poprawić, ale lekko też się da. Wyżej pisałam jakie witaminy powinno się brać. Z takimi wynikami jest szansa na ciążę ale lepiej pomóc naturze :)

reklama
Na pewno nie są to super wyniki. Morfologia 3%, słaby ruch, podwyższona lepkość,
Obowiązkowo suplementy lub każde witaminy osobno. Dobra dieta, sport, nie pić, nie palić.
Na ruch np. l-karnityna. Na podwyższoną lepkość syrop rozrzedzający śluz lub ACC.
Morfologię niestety ciężko poprawić, ale lekko też się da. Wyżej pisałam jakie witaminy powinno się brać. Z takimi wynikami jest szansa na ciążę ale lepiej pomóc naturze :)
Dziękuje bardzo za odpowiedz :)

Do góry