reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badania nasienia

I jak sytuacja, mąż robił badania?
Mój miał podobnie jak u Twojego a nawet chyba gorsze wyniki. Po około 4 miesiącach od pierwszego badania gdzie była bida z nędzą teraz jest praaawie ok. Końskie dawki suplementów zrobiły robote.
Jakie suple pomogły? Ja teraz zaczęłam faszerować mojego bo morfologia 8%, ale ilość i ruch baaardzo słaby . Podawałaś wszystko na raz z supli? Ja daję koenzym q10, wit c, cynk, je orzechy brazylijskie, czarnuszkę, L-karnitynę, zaczął ćwiczyć i nie pije

reklama
Morfologia 8% do pozazdroszczenia, super wynik! a jaki jest ruch i ilość?

Mój M. zażywał :
L-arginine 2x1000 mg rano na czczo
Lcarnityne 1x1000 mg po largininie rano
selen100 mcg i cynk 30 mg ze śniadaniem lub bezpośrednio po
metylowany kwas foliowy 800 mcg. i Q10 100 mg (ubiquinol), w trakcie obiadu
w tzw. między czasie D3
wieczorem po kolacji ponownie cynk 30 mg. i selen 100 mcg

Dużo tego i jeszcze wszystko osobno. Te składniki są np. w Profertilu ale w znacznie mniejszych dawkach i wtedy kuracja sie baaardzo wydłuża. U mojego kuracja trwała 3 miesiące i kilka dni, i jesteśmy bardzo zadowoleni z wyników, oby sie nie pogorszyło.

Morfologia 8% do pozazdroszczenia, super wynik! a jaki jest ruch i ilość?

Mój M. zażywał :
L-arginine 2x1000 mg rano na czczo
Lcarnityne 1x1000 mg po largininie rano
selen100 mcg i cynk 30 mg ze śniadaniem lub bezpośrednio po
metylowany kwas foliowy 800 mcg. i Q10 100 mg (ubiquinol), w trakcie obiadu
w tzw. między czasie D3
wieczorem po kolacji ponownie cynk 30 mg. i selen 100 mcg

Dużo tego i jeszcze wszystko osobno. Te składniki są np. w Profertilu ale w znacznie mniejszych dawkach i wtedy kuracja sie baaardzo wydłuża. U mojego kuracja trwała 3 miesiące i kilka dni, i jesteśmy bardzo zadowoleni z wyników, oby sie nie pogorszyło.
Właśnie dlatego suplementuję osobno niż w jednej tabletce.
Kwas foliowy też podaję.
U męża było jakoś w 1ml - 2mln, a całość 10mln (o ile dobrze pamiętam bo jestem w pracy i nie mogę zajrzeć na wyniki)

To też podobnie jak u mojego, miał 3 mln/ml i 12 mln w całości a morfologia leżała całkowicie bo 1%
Jak będziesz miała dostęp do wyników to napisz jaki ruch dokładnie
U nas ruch też był fatalny a teraz pięknie się poprawił, jest ponad normę.

Myślę że bardzo ważne są ilości, małymi dawkami to można długo czekać.

Hej dziewczyny, pomożecie z interpretacją wyników? Będę bardzo wdzięczna!!
Screenshot_2019-12-14-20-56-08-002_com.google.android.apps.docs.jpeg

Hej dziewczyny, pomożecie z interpretacją wyników? Będę bardzo wdzięczna!!Zobacz załącznik 1056910
Dużo dni abstynencji, preferowany czas to chyba 2-7 dni
Liczba plemników w1 ml to 3,15 a minimum to 15
całkowita ilość plemników 22,05 a minimum to 39
żywe 42% prawidłowe minimum to 58%

Co do ruchu to nie jestem pewna, bo to jest rozbite na kilka czynników
ruch postepowy powinien wynosić przynajmniej 32% a tu jest 11% o ile dobrze to odczytałamie
nie widzę morfologi ?

Dziękuję za odpowiedź! Czekać na wizytę u lekarza czy zacząć zażywać jakieś witaminy na własną rękę? Prawdę mówiąc, mamy tylko to. Mąż miał badanie wczoraj i te wyniki były na stronie. Może coś doślą. Kompletnie się na tym nie znam:(
Dużo dni abstynencji, preferowany czas to chyba 2-7 dni
Liczba plemników w1 ml to 3,15 a minimum to 15
całkowita ilość plemników 22,05 a minimum to 39
żywe 42% prawidłowe minimum to 58%

Co do ruchu to nie jestem pewna, bo to jest rozbite na kilka czynników
ruch postepowy powinien wynosić przynajmniej 32% a tu jest 11% o ile dobrze to odczytałamie
nie widzę morfologi ?

Hej dziewczyny, pomożecie z interpretacją wyników? Będę bardzo wdzięczna!!Zobacz załącznik 1056910
Morfologia jaka?
Mała ilość.
No pewnie niech wcina witaminki. Możesz kupić fertilman lub profetil. Luźne gacie, nie przegrzewać jąder, więcej ruchu i zdrowej żywności, mniej alkoholu i najlepiej zero papierosów.
Ewentualnie witaminy takie jak: wit c, koenzym q10, selen, cynk, kwasy omega. Orzechy brazylijskie też dobre.

Mamy morfologię:) Trzeba było dłużej trochę na nią poczekać. Z tego co widzę chyba jest ok?
Morfologia jaka?
Mała ilość.
No pewnie niech wcina witaminki. Możesz kupić fertilman lub profetil. Luźne gacie, nie przegrzewać jąder, więcej ruchu i zdrowej żywności, mniej alkoholu i najlepiej zero papierosów.
Ewentualnie witaminy takie jak: wit c, koenzym q10, selen, cynk, kwasy omega. Orzechy brazylijskie też dobre.
Screenshot_2019-12-25-15-12-17-932_com.google.android.apps.docs.jpeg

reklama
Do góry