reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań - normy, wątpliwości :)

Dziewczyny jak u was z wynikami badan krwi? Ja pierwsze mialam bardzo dobre, a teraz bardzo spadly mi plytki krwi z 280 do 100 i jeszcze hemoglobina z 12,6 do 11,8 troche sie martwie czy to nie jakas anemia, a wizyte mam dopiero we wtorek :( mocz tez mi sie pogorszyl :( czy to jest jakas taka norma w ciazy czy jak?

Eluni, ja myślę że nie powinnaś się martwić tymi wynikami. Anemia to to na pewno nie jest, bo norma hemoglobiny dla "normalnego" człowieka to 12,0 a ty masz 11,8 i jesteś w ciąży. Co do płytek to nie wiem, ja ostatnio miałam 190 tys. a teraz mam 160tys. Więc u mnie też spadło.
O anemii w każdym razie nie może być mowy.

reklama
Dziewczyny a ja mam taki problem :
Zrobilam wyniki nowe i mam male watpliwosci bo czytalam, ze bilirubina w ciazy powinna byc ciut wyzsza, a moja to se ledwo dolnej granicy trzyma. No i jeszcze mam zelazo 62 co juz jest katastrofa przy normach 60-180.
Bilirubina calkowita 0,30mg/dL (przy normach 0,3 - 1,2)
Bilirubina bezposrednia 0,06 mg/dL (normy 0-0,20)

Wiecie moze jak sobie w tym poradzic ?

Dziewczyny a ja mam taki problem :
Zrobilam wyniki nowe i mam male watpliwosci bo czytalam, ze bilirubina w ciazy powinna byc ciut wyzsza, a moja to se ledwo dolnej granicy trzyma. No i jeszcze mam zelazo 62 co juz jest katastrofa przy normach 60-180.
Bilirubina calkowita 0,30mg/dL (przy normach 0,3 - 1,2)
Bilirubina bezposrednia 0,06 mg/dL (normy 0-0,20)

Wiecie moze jak sobie w tym poradzic ?
Zelazem nie powinnaś się martwić bo mieści się w normie tak samo bilirubina całkowita i bezpośrednia. Ja to się zaczęłam martwić bo w moczu pojawiły mi się azotyny:-(.

O ile dobrze kojarze oznacza to ze masz infekcje w moczu.U kobiet w ciazy nie jest to nic nadzwyczajnego.Idz z wynikami do lekarza a ten powinien zapisac Ci antybiotyk.

Jeszcze jedno na poprwew z tym mocze polecam zørawine w soku czy herbacie albo mozna sobie suszona podjadac.I jak herbate to nie kupujcie samej zørawinowej bo paskudztwo nisamowite lepiej pomieszana z jakimis owocami.

Ostatnia edycja:
Zelazem nie powinnaś się martwić bo mieści się w normie tak samo bilirubina całkowita i bezpośrednia. Ja to się zaczęłam martwić bo w moczu pojawiły mi się azotyny:-(.

Tak, ale wszystko w dolnych granicach.... za zelazo juz mi sie oberwalo i musze wcinac tabletki :/ bleeee ide dzisiaj do ginka, ciekawe co powie :>

Basiu nie rzejmuj się normami, wiesz doskonale że każda ciąża jest inna, więc wyniki mogą być też róŻne... ja też mam co badania inne i gorsze, jak nie białko w moczu to drożdże, zelazo też chwiejne, jedz dużo owoców i warzyw i będzie dobrze! daj znać co tam lekarz powiedział, może poznasz płeć...!! czekamy na wieści...

u mnie tez na poczatku wyniki idealne teraz dzidzia juz wiecej z nas wyciaga i spadlo mi zelazo i lekka niedokrwistosc mam dostalam tabletki i zobaczymy co pokarza nastepne wyniki na tych tabsach podobno juz do kanca ciazy zostane

Cześć dziewczyny mam takie pytanko czy wasz gin przepisał albo doradził brać Wam jakieś witaminy?? Mi doradził femibion, ale źle się po nich czuję, mam zawroty głowy i nie mogę się po nich skoncentrować..

]l=http://www.suwaczki.com/]
88c53e3k3r8ncehj.png
[/url]

Mi na pierwszej wizycie powiedział że jeśli wszystko jest w porządku to nie trzeba brać żadnych witamin, jedynie kwas foliowy. Polecił też kilka preparatów witaminowych zawierających kwas foliowy, z listy którą mi podał wybrałam pregnaplus i tak biorę do dziś.

reklama
Ja w sumie też nie wiem jak to jest z tymi witaminami. Z Iga brałam codziennie po jednej. Teraz biorę raczej co dwa dni. Wyniki mam dobre, więc w ogóle nie wiem czy jest sens brania witamin..tzn. pewnie jakiś jest, dlatego jednak je biorę. Ale mój gin nic nie mówił na temat witaminek. A ja jakoś zapominałam sie spytać.
edytka a Ty się spytaj gina co robić? myślę, ze zmieni Ci wit. albo nie będziesz brała, o ile masz dobre wyniki..podobno sa kobiety, które się źle czują po wit..

Do góry