Kochane dziewczyny dziękuje za wsparcie. Próbowałam się popytac wsrod znajomych czy ktos cos wie gdzie w razie czego szukac pomocy i jakie są rokowania. W internacie znalazłam jakiegos lekarza, który podobno odpowiada w internecie na rózne takie watpliwosci, on mi odpisał ze narazie musze czekac a dopiero po porodzie mozna łatwiej i dokładniejj okreslic co dalej robić. Czytałam tez ze juz w zyciu płodowym robia odbarczanie czyli sciaganie tego moczu od malenstwa ale to chyba w pozniejszym czasie i to i tak musez miec skierowanie od lekarza. Poczekam te trzy tygodnie do kolejnej wizyty i zobacze co sie dalej dzieje. O innym ginekologu oczywiscie tez mysle, ale poczekam jeszcze te trzy tygodnie modląc sie oczywiscie o cud, ze wszystko sie ułoży. Wy tez dzieczyny sie trzymajcie i cieszcie sie każdą udaną wizytą, naprawde czesto tak trudno to docenić.
reklama
OLA368
Fanka BB :)
ja toxo będę powtarzała w 26 tygodniu więc jeszcze duuuużo czasu przede mną, nawet ostatnio gdzieś czytałam wykaz badań jakie należy wykonać i kiedy i też było napisane, że powtórka badań na toxo w 26 tygodniu w przypadku ujemnego pierwszego wyniku..
martela
mój ginek stwierdził,że skoro na co dzień nie mam kontaktu z kotem, to nie muszę robić toxo , jak dla mnie to taka trochę ignorancja z jego strony...nie wiem czy mam robić ją na własną rękę...?nawet jeśli okaże się ,że jest pozytywna to co ja z tym fantem zrobię...jak miała zaszkodzić dzidzi to już dawno zaszkodziła...nie wiecie czasem ile kosztuje badanie krwi na toxo prywatnie?
No moim zdaniem powinnas zrobic te badania,ja nie mialm mozliwosci takiej latwej zrobic tego badania ,poniewaz przebywam w Irlandii,a oni tych badan tu nie robia,po trudach udalo mi sie znalezc klinike ktora robi te badania,i teraz czekam na wynik.Ja jestem obecnie w 21 tyg ciazy i tez dopiero zrobilam takie badania.A najczesciej mozna zarazic sie toxo poprzez zjedzenie surowego miesa,lub nieumytego owoca,a od kota to jest najmniejsze prawdopodobienstwo zarazenia sie.Ja tez sie strasznie denerwuja jak mi wyszly wyniki,sama nie wiem co ja zrobie jak bede zakazona,slyszalm ze sie bierze antybiotyki.Pozdrawiam
sylwia8708
Ja za toxo i Hiv łącznie zapłaciłam 50 zł ale co gabinet to inne ceny
Moja ginka tez chciala toxo za miesiac zrobic ale ja chcialam teraz bo w kwietniu duzo rozych kotow otarlo sie o nas i to takich wiejskich a nastepna wizyta tuz przed wyjazdem na urlop wiec nawet jesli poznam wyniki przez telefon to i tak nic nie bede mogla zrobic przez dwa tygodnie bedac w Portugalii i tylko popsuje sobie tym urlopja toxo będę powtarzała w 26 tygodniu więc jeszcze duuuużo czasu przede mną, nawet ostatnio gdzieś czytałam wykaz badań jakie należy wykonać i kiedy i też było napisane, że powtórka badań na toxo w 26 tygodniu w przypadku ujemnego pierwszego wyniku..
aniawos
martela ale toxo nie jest tylko od kotów, ja nigdy w życiu nie miałam do czynienia z kotami, a toxo przechodziłam już podobno dawno temu. Ja bym zrobiła, koszt max. 60zł..w razie co podaje się antybiotyk i można to wyleczyć. Gorzej jak masz i nie będziesz tego leczyć.
reklama
martela ale toxo nie jest tylko od kotów, ja nigdy w życiu nie miałam do czynienia z kotami, a toxo przechodziłam już podobno dawno temu. Ja bym zrobiła, koszt max. 60zł..w razie co podaje się antybiotyk i można to wyleczyć. Gorzej jak masz i nie będziesz tego leczyć.
Dokładnie tak jak pisze aniawos, koszt to niecałe 60zł, a im szybciej wykryta toxo, tym szybsze leczenie i możliwość ratowania zdrowia maluszka... Ja bym się nie zastanawiała, tylko zrobiła badanie i już.
Ja całe życie mam z kotkami do czynienia, a toxo nie przechodziłam. Mój lekarz mówił, że to w największej części kwestia higieny, czyli właśnie uważanie na to, co się je. Mycie owoców i warzyw, mycie rąk, unikanie surowego mięsa itp.
Podziel się: