reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyniki badań - normy, wątpliwości :)

Dzwonilam do kliniki mialm miec dzis wyniki na toxo,ale pielegniarka mi powiedziala ze dopiero beda w poniedzialek,ile musze jeszcze stresu przezyc,juz myslam ze bede mial z glowy a tu czekaj do poniedzialku,do tego czasu ja chyba zwariuje z nie pewnosc.

reklama
W koncu dzisiaj przyszly mi wyniki z toksoplazmy,dzwonilam do przychodni i pielegniarka mi powiedziala ze nie znaleziono u mnie we krwi toksoplazmy i wiecej nic mi nie powiedziala,czy mozliwe ze mi zrobili tylko obecnosc na przeciwciala obecne teraz,nie wiem co myslec o tym badaniu,tak samo mi wyszlo na cytomegalie ze jej u mnie nie znaleziono we krwi,to znaczy ze jeszcze nie chorowalam na nie,pozdrawiam

1aneta no ale jak nie znaleziono to ok, teraz uważaj na surowe miecho, myj dokłądnie warzywa, owoce i już.
A wyniki masz IgE i IgM?

anisen a dlaczego każą Ci powtarzac awidnosć? ja miałam robioną tylko raz, przy 1-szej ciąży, bo wyszło mi wysokie Igg i Igm, robiłam awidnosć, też wyszła wysoka, czyli zakażenie stare, więc nie było sensu powtarzać, bo po co?

mi wyszlo IGg na plusie ale nie bardzo wysoki , IGm też na plusie ale też podwyższone nieznacznie i tak 3 razy, awidnośc wykluczyła zakażenie w przeciągu 3 -4 miesięcy. Ale mój lekarz twierdzi że powinnam zrobić jeszcze raz awidnośc w trzecim trymestrze, a to badanie teraz to jest mojego J akcja. jak zaczął gadać z lekarzem co to ta tokso, co powoduje itp to tak sie nakręcił, że sam przekonał gina bym zrobiła przy okazji morfologii jeszcze awidność. Nie sprzeczałam sie bo sama będę spokojniejsza :)

Ja wlasnie nie wiem jakie mam igg i IgM bo mi nie powiedziala mi sie zdaje ze oni tu w Irlandii robia tylko na chwila obecna czy jestes zakazona,w sumie juz sama nie wiem co o tym myslec,na cytomegiele tez mi powiedzial ze nic nie wykryto w mojej krwi,wiec chyba na to tez nie chorowalam,8 czerwca bede w Pl to sobie zrobie jeszcze raz te wyniki,buziaki

Ja tez sie przed chwila dowiedzialam o swoich wynikach toxo i jedyne co wiem to ze nie jestem chora i ze musze dalej uwazac. Nie dostaje zadnych konkretnych wynikow ale szczerze mowiac nie potrzebuje tego wiedziec. Jesli moja ginka mowi ze jest wszystko ok i ze musze po prostu uwazac to jest to dla mnie wystarczajac informacja i nie wnikam bardziej.

Ja w czwartek się dowiem co z moim toxo bo poprzedni wynki był chyba za fałszowany bo lekarz mi móil ze wyszedł dziwnie.A że mam kotka w domu to tym bardziej się martwie .
W poprzedich ciąży jak chodziłam państwowo to lekarz tez mi powiedział tylko że jest wszystko ok.A teraz jak mam te wyniki jakies dziewne to chciałabym wiedzieć czy przechodziłam chorobe i czy mam przeciwciała.

reklama
Właśnie wróciłam z badania. Pobrali mi krew na próby wątrobowe, czy jak to tam się zwie. Alat,aspat i bilirubina. Mam nadzieję ze wątrobę mam zdrową... bo jak nie to do szpitala :( jutro wyniki

Do góry