reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wynik testu ciążowego - co sądzicie ??

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A ja myślę, ze są setki powodów dla których odczuwamy ból i jeśli jesteś fizjoterapeuta to na pewno to wiesz [emoji57]
I ja nie twierdze, ze nie bylas w ciąży tylko, ze ten ból nie musiał byc nią spowodowany [emoji2272]
To tak jak powiedzieć 6dpo, że puściło się bąka bardziej śmierdzącego niż zawsze, a później jeśli akurat to był cykl zakończony ciążą to mówić wszystkim, że to był objaw. Nie nie byl. To byl zbieg okoliczności.
Taki ból mógł być wywołany też np. Owulacją. @Lily2389 ostatnio też cierpiała po owu i byl to wynik owulacji a nie implantacji. Lili popraw mnie jeśli się mylę.
Natomiast jeśli kolejność była test-beta pozytywne i wskazujące ciążę to zrozumiałe było poszukiwanie zarówno ciąży pozamacicznej jak i domniemanie, że ból był spowodowanemy implantacja, ale dalej nie mogła być beta wysoka pozytywna przed zagnieżdżeniem zarodka
Ok bo już całkiem odbiagamy od tematu. Był test była beta pozytywna i była ciaza. Koniec tematu ciazy która była 6 lat temu;) musimy się skupić na tych które są i które będą;) miłego wieczoru

reklama
Od razu zaznaczam, że nie jest to pytanie złośliwe. Kieruje mną czysta ciekawość i chęć poszerzenia wiedzy. Ale czy możliwe jest, aby ból implantacyjny trwał aż 5 dni?
Może to fibromialgia?
Wydaje mi się, że „ból implantacyjny”, „krwawienie implantacyjne”, „plamienie/krwawienie/ból owulacyjny” to takie slogany. Wszyscy przeczytali, że może wystąpić nie wiedząc dokładnie co to takiego ani kiedy może wystąpić, ale doszukują się go w każdym objawie.

Nie mam pojęcia, ale strzelam że tak.
Skoro samo zagnieżdżenie może trwać kilka dni, a na początku ciąży można odczuwać bóle podobne do @ to pewnie możliwe jest, odczuwać ból w trakcie implantacji i po niej [emoji2272] ale to tylko moja teoria niepoparta żadnymi dowodami naukowymi [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Od razu zaznaczam, że nie jest to pytanie złośliwe. Kieruje mną czysta ciekawość i chęć poszerzenia wiedzy. Ale czy możliwe jest, aby ból implantacyjny trwał aż 5 dni?

Nie mam pojęcia, ale strzelam że tak.
Skoro samo zagnieżdżenie może trwać kilka dni, a na początku ciąży można odczuwać bóle podobne do @ to pewnie możliwe jest, odczuwać ból w trakcie implantacji i po niej [emoji2272] ale to tylko moja teoria niepoparta żadnymi dowodami naukowymi [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
A ok 🙂 w sumie jest logiczne to ci napisałaś. Mógł ból implantacyjny przejść w ból ciążowy. W końcu na początku ciąży brzuch boli jak na @.

• Lubię to!
Reakcje: x
A ja myślę, ze są setki powodów dla których odczuwamy ból i jeśli jesteś fizjoterapeuta to na pewno to wiesz [emoji57]
I ja nie twierdze, ze nie bylas w ciąży tylko, ze ten ból nie musiał byc nią spowodowany [emoji2272]
To tak jak powiedzieć 6dpo, że puściło się bąka bardziej śmierdzącego niż zawsze, a później jeśli akurat to był cykl zakończony ciążą to mówić wszystkim, że to był objaw. Nie nie byl. To byl zbieg okoliczności.
Taki ból mógł być wywołany też np. Owulacją. @Lily2389 ostatnio też cierpiała po owu i byl to wynik owulacji a nie implantacji. Lili popraw mnie jeśli się mylę.
Natomiast jeśli kolejność była test-beta pozytywne i wskazujące ciążę to zrozumiałe było poszukiwanie zarówno ciąży pozamacicznej jak i domniemanie, że ból był spowodowanemy implantacja, ale dalej nie mogła być beta wysoka pozytywna przed zagnieżdżeniem zarodka
Tak dokładnie tak było, ja mam często bóle owulacyjne i poowulacyjne, bolec nawet boli plyn który zostaje po pęknięciu pecherzyka.
Przynajmniej tak było u mnie 😉

Ostatnia edycja:
Tak dokładnie tak było, ja mam często bóle owulacyjne i poowulacyjne, bolec nawet boli plyn który zostaje po pęknięciu pecherzyka, bynajmniej tak było u mnie 😉
No widzisz. Napewno to co mnie bolało buko związane z kobiecymi sprawami ale konkretnie jaki byk powód nie wiem. Biedna to się nacierpisz. Mnie przed pierwsza ciaza strasznie bolało jak miałam miesiączkę trafiłam przytomność, wymiotowałam:/

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry