reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wynik testu ciążowego - co sądzicie ??

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Cześć dziewczyny! Od jakiegoś czasu po cichu śledzę wasze wpisy. Postanowiłam założyć profil i trochę z wami poplotkować :)
wiek 31, od pół roku starania o pierwsze dziecko. Co miesiąć robie testy z nadzieję, że tym razem się udało. Zawsze biało..
dzisiaj pierwszy raz dostrzegłam cień cienia. Załączam zdjęcie co o tym sądzicie?
jest to co prawda 7 dpo, ale w sobotę miałam dziwne bóle i lekko zabarwiony papier na różowy. Czuj się ogólnie dziwnie, jest mi niedobrze. Dlatego też intuicja podpowiedziała mi żeby wykonać test. Zobacz załącznik 1243622
Ja też nic nie widzę.

7 dni po owulacji to za wcześnie na objawy ciąży. Powtórz test w dniu spodziewanej miesiączki.

Miałam potwierdzoną na monitoringu :) dokładnie tydzień temu w poniedziałek.
Już tak poznałam swój organizm, że dokładnie wiem kiedy mam owulacji. U mnie akurat jest to dość widoczny i wyczuwalny jednorazowo śluz.
Trzymam kciuki :) Daj znać.

A jak się potwierdza owulację na monitoringu? Ja byłam u gin 24 lutego i powiedziała że jest ładny duży pęcherzyk żeby działać... Czy to jest potwierdzenie czy jakieś inne badania się robi? Jestem zielona w tym temacie :) będę wdzięczna za odpowiedz

Do zagnieżdżenia dochodzi pomiędzy 6 a 12 dpo. Po około 48 h od zagnieżdżenia zaczyna byc wykrywany hormon betahcg, a jaki sposób ma wyjść test 7 dpo? [emoji2356]
Ja w pierwszej ciąży robiłam test w 22dc i wyszedł pozytywny cykle mam od 30dniowe. To nie wiem jak to u mnie mozliwe

reklama
A jeszcze mnie ciekawi bo 11sierpnia miałam okres, 2 września test pokazał 2 kreski, 3dni później trafiłam do szpitala z okropnymi bólami podbrzuszem i skurczami... Wtedy na USG nie było widać nic a beta i testy wskazywały ciążę... Lekarz stwierdził że ten ból był spowodowany właśnie zagnieżdżanie się w macicy. To jest możliwy wynik pozytywny zanim dojdzie do zagniezdzenia?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry