reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wynik testu ciążowego - co sądzicie ??

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Chyba mówimy o dwóch różnych rzeczach.
Żeby lekarz zobaczył coś na usg beta musi wynosić około 1000. Na odpowiednio czułym teście zobaczysz drugą kreskę nawet przy poziomie 10mlu. Zatem można stwierdzić po wyniku bety że w ciazy jesteś, ale nijak się to ma do stwierdzenia lekarza, ze jest ból bo jest implantacja.
Jak robiłaś bete i jej poziom był juz jakiś rozsądny 100/200/500 to juz bylo po implantacji
Dziękuję za fachowa odpowiedź. Dobrze ze jeśli się uda z 2 ciaza do tego lekarza nie trafie;) pozdrawiam serdecznie

reklama
Jest jeden naukowy fakt.
Nie można mieć objawów ciąży nie będąc w ciąży.
A w ciąży jesteśmy jak dojdzie do prawidłowego zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej w jamie macicy. Nie wcześniej, nie później.
Mogłas mieć niestrawność, nerwobóle, krzywo spać, mieć gazy. Jest milion powodów dla których mogłaś odczuwać ból i nie mialy nic wspólnego z ciąża
[emoji23][emoji6] teraz to ja już nawet nie wiem czemu w tym szpitalu się znalazłam w takim razie i co powodowało ten okropny ból... A znasz może jakie# naukowe dowody żeby potwierdzić Twoja wersję? Chętnie się doucze;) pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi

😂😉 teraz to ja już nawet nie wiem czemu w tym szpitalu się znalazłam w takim razie i co powodowało ten okropny ból... A znasz może jakie# naukowe dowody żeby potwierdzić Twoja wersję? Chętnie się doucze;) pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
Zależy ci to są dla Ciebie naukowe dowody. Myślę, że jak sobie wpiszesz w google kiedy pojawia się beta w organizmie, to znajdziesz odpowiedź.

Ogólnie jest tak, zaczyna się implantacja. Zaczyna wydzielać się beta. Po 48h od zagnieżdżenia osiąga poziom wykrywany przez test. Więc, jeżeli test był pozytywny to było już po zagnieżdżeniu. Wczesna ciąża jest natomiast tak malutka, że nie da się jej uwidocznić na USG. Dlatego lekarz nic nie widział. Dlatego zaleca się wizytę u ginekologa ok 5-6 tyg. Żeby lekarz mógł chociaż pęcherzyk ciążowy zobaczyć, serduszko bijące pojawia się później.

Ja niby widze cien ,ale dla mnie to mało prawdopodobne zeby 7 dpo juz test wyszedł, poczekaj do dnia @

Dziewczyny jak myślicie czy test 12 dni po przytulankach będzie wiarygodny? Oczywiście zrobiłam i czystą biel

Jest jeden naukowy fakt.
Nie można mieć objawów ciąży nie będąc w ciąży.
A w ciąży jesteśmy jak dojdzie do prawidłowego zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej w jamie macicy. Nie wcześniej, nie później.
Mogłas mieć niestrawność, nerwobóle, krzywo spać, mieć gazy. Jest milion powodów dla których mogłaś odczuwać ból i nie mialy nic wspólnego z ciąża
Wszystki super pięknie tylko że ja byłam w ciąży😂 zgadzam się że w ciąży można mieć niestrawność jednak oglądało mi paru lekarzy a bóle jak na okres skurcze macicy różnią się od niestrawność;) przyjamniej ja wiem kiedy będę mieć sraczke a kiedy okres;)

Wszystki super pięknie tylko że ja byłam w ciąży😂 zgadzam się że w ciąży można mieć niestrawność jednak oglądało mi paru lekarzy a bóle jak na okres skurcze macicy różnią się od niestrawność;) przyjamniej ja wiem kiedy będę mieć sraczke a kiedy okres;)
Umiem odróżnić kiedy sprawy są związane z kobiecymi dolegliwościami. I raczej nikt nie idzie do szpitala przez ogromny ból bo źle spał:) jestem fizjoterapeuta wiem też jak "boli kręgosłup" Myślę że ciaza, zapłodnienie itp jest dużą niewiadomo i nie wszystko jest czarne albo białe;)

A ja myślę, ze są setki powodów dla których odczuwamy ból i jeśli jesteś fizjoterapeuta to na pewno to wiesz [emoji57]
I ja nie twierdze, ze nie bylas w ciąży tylko, ze ten ból nie musiał byc nią spowodowany [emoji2272]
To tak jak powiedzieć 6dpo, że puściło się bąka bardziej śmierdzącego niż zawsze, a później jeśli akurat to był cykl zakończony ciążą to mówić wszystkim, że to był objaw. Nie nie byl. To byl zbieg okoliczności.
Taki ból mógł być wywołany też np. Owulacją. @Lily2389 ostatnio też cierpiała po owu i byl to wynik owulacji a nie implantacji. Lili popraw mnie jeśli się mylę.
Natomiast jeśli kolejność była test-beta pozytywne i wskazujące ciążę to zrozumiałe było poszukiwanie zarówno ciąży pozamacicznej jak i domniemanie, że ból był spowodowanemy implantacja, ale dalej nie mogła być beta wysoka pozytywna przed zagnieżdżeniem zarodka
Umiem odróżnić kiedy sprawy są związane z kobiecymi dolegliwościami. I raczej nikt nie idzie do szpitala przez ogromny ból bo źle spał:) jestem fizjoterapeuta wiem też jak "boli kręgosłup" Myślę że ciaza, zapłodnienie itp jest dużą niewiadomo i nie wszystko jest czarne albo białe;)

A ja myślę, ze są setki powodów dla których odczuwamy ból i jeśli jesteś fizjoterapeuta to na pewno to wiesz [emoji57]
I ja nie twierdze, ze nie bylas w ciąży tylko, ze ten ból nie musiał byc nią spowodowany [emoji2272]
To tak jak powiedzieć 6dpo, że puściło się bąka bardziej śmierdzącego niż zawsze, a później jeśli akurat to był cykl zakończony ciążą to mówić wszystkim, że to był objaw. Nie nie byl. To byl zbieg okoliczności.
Taki ból mógł być wywołany też np. Owulacją. @Lily2389 ostatnio też cierpiała po owu i byl to wynik owulacji a nie implantacji. Lili popraw mnie jeśli się mylę.
Natomiast jeśli kolejność była test-beta pozytywne i wskazujące ciążę to zrozumiałe było poszukiwanie zarówno ciąży pozamacicznej jak i domniemanie, że ból był spowodowanemy implantacja, ale dalej nie mogła być beta wysoka pozytywna przed zagnieżdżeniem zarodka
Od razu zaznaczam, że nie jest to pytanie złośliwe. Kieruje mną czysta ciekawość i chęć poszerzenia wiedzy. Ale czy możliwe jest, aby ból implantacyjny trwał aż 5 dni? Mi się wydawało, że to 1-3 dni, no i ból chyba nie powinien być ostry?

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry