reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wymiary i waga naszych słodkich Skarbów

Hejka wiec podaje wymiary z 13 czerwca :

BDP- 4,67 cm ( 19,1 tc)
HC - 17,6 cm (20,1 tc)
AC -15,8 cm (21,1 tc)
FL -3,67 cm (21,4 tc)
EFW1- 416 g
EFW2- 362 g

Srednia terminu porodu: 27-10-2006 ( 20,4 tc) ...u mnie bylo najpierw 18-10-2006 ( 21,6 tc) ale bez stresu ;)

Wszystkie czesci ciala widoczne, praca narzadow rowniez dobra, wody plodowe w w normie :)

reklama
Paulinko widze ze termin porodu u Ciebie zmienia sie tak jak u mnie .. co USG to inny ;D koncowy tez wychodzi na 27 .10 ;) ... ale mi lekarz powiedzial zebym trzymala sie pierwszego, a ze na USG wychodzi tydzien pozniej mam sie nie przejmowac :)

Paulinko otoz to :) ... oczywiscie wolalbym zeby maluszek wyszedl w terminie ;) .... ale jak bedzie to Dawidek wie najlepiej ;D

MoniQa pisze:
Paulinko widze ze termin porodu u Ciebie zmienia sie tak jak u mnie .. co USG to inny ;D koncowy tez wychodzi na 27 .10 ;) ... ale mi lekarz powiedzial zebym trzymala sie pierwszego, a ze na USG wychodzi tydzien pozniej mam sie nie przejmowac :)
witam i tak właśnie mi powiedział lekarz. ja mam termin na 8-9.10, a teraz na USG wyszedł mi 5.10. lwkarz powiedział też, że dzidzia rośnie i coś tam się zmienia, i jak byśmy zrobili USG za dwa, trzy tygodnie, to termin mógłby wyjść nawet 1.10
pozdrawiam

a oto wymiary Krzysia i Stasia: ( 21 tygodni i 2 dni)
BPD 57mm 56mm - wym. dwuciem.
HC 199mm 198mm - obwód główki
AC 173mm 174mm - obwód brzuszka
FL 36mm 43mm - długość kości udowej
AFI - 140mm
Krzysiu wg usg ma 22 tygodnie i 1 dzień a Stasiu 22 tygodnie i 5 dni i ważą kolejno 460 i 550g.

no to wymiary, mojej małej, a raczej dość sporej dziewczynki- ale nie ma co się dziwić, rodzice tez nie są filigranowi :laugh: w końcu mamy po te 180cm :)
tak więc:
BPD(wym.dwuciem.) : 59 mm
HC(obwód główki) : 216 mm
AC(obwód brzuszka) : 181 mm
FL(długość kości udowej) : 45 mm
a waży ok. 600gram :) to dane na początek 24 tc.

A oto wymiary mojego Wiktorka w 20tyg i 6 dniu :):

BPD 53 mm
HC 200 mm
CER 22,2mm
AC 155,5mm
FL 44,4mm
AFI 110mm

reklama
Do góry