reklama
My byliśmy dziś na przekladanym juz szczepieniu. Nawet Wikus był dzielny. Tylko przy drugim zapłakal ale dostał cyca i przeszło. Za to ja ciśnienie sobie podniosłam. Pytam pacjentow czy lekarz czyta nazwiska "Tak czyta ale obowiazuje kolejka" 10 sartych bab do pediatry? WTF?! I od razu do mnie czy nie boje się szczepić jak one z taką grypa siedzą i temp 40 st.Wiec opierdolil@m i pytam czy umie czytać? A na drzwiach pisze "wtorki i czwartki 10-12 zdrowe dzieci do szczepienia i bilansu" i zapytałam kto tu jest bardziej na miejscu ja czy ona?i weszłam, no wrrrr! Ale swoją drogą to rejestrować tez nie powinni wtedy ehh
@nafoczka mój maluch też jest dzielny na szczepieniach, zawsze go zagaduje A u Nas jest w przychodni oddzielne wejście dla dzieci zdrowych i jest tam tylko jeden gabinet, więc nie ma możliwości spotkania chorych osób.
Starsze panie chodzą do lekarza żeby trochę pogadać to prawda, nie powinni rejestrować.
@Katika mój cały czas leży na pacie piankowej i ma porozrzucane zabawki. na macie edukacyjnej też. Troszkę widzę w nim zmiany, że zaczyna jak foczka podnosić się na prostych rączkach, czasem obraca się wokół własnej osi, zaczyna też na boczki się przekręcać, ale jakby mu czegoś brakowało żeby się wysilić i na brzuchu położyć, może tego nie chce. Ale powiem Wam jak nadejdzie ten dzień
Starsze panie chodzą do lekarza żeby trochę pogadać to prawda, nie powinni rejestrować.
@Katika mój cały czas leży na pacie piankowej i ma porozrzucane zabawki. na macie edukacyjnej też. Troszkę widzę w nim zmiany, że zaczyna jak foczka podnosić się na prostych rączkach, czasem obraca się wokół własnej osi, zaczyna też na boczki się przekręcać, ale jakby mu czegoś brakowało żeby się wysilić i na brzuchu położyć, może tego nie chce. Ale powiem Wam jak nadejdzie ten dzień
@Hope nie martw sie! Moja Emi tez leniuszek, a moze grubasek bo tez sie na brzuszek jeszcze sama nie umie obrócić chyba ze jej troszkę pomogę! Ja jakoś wyluzowana tym razem w tej kwestii jestem! Maz juz trochę sie spina (on jest w końcu fizjoterapeuta) ale dajemy jej jeszcze czas! Bo oprócz obrotów na brzuch wszystko inne robi świetnie! A ile dokładnie ma twój Mikołaj, bo nasza ma 5m1t równo co do dnia! A jak zdrowie - uda sie bez tego antybiotyku?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dordaw
Fanka BB :)
@Yvonne to masz fajnie z mezem fizjoterapeuta. Moze odrazu cwiczyc z mala, o ile tez wie co i jak z takimi maluchami bo nie wiem jak to jest z fizjoterapeutami, czy nie maja przypadkiem sdoich specjalizacji.
@Hope jesli robi jak foczka, przekreca sie dokol wlasnej osi to juz polowa sukcesu moja dopiero zaczyna sie tak unosic do wysokiego podporu. Dzis probowala pelzac i skupiala sie na tym bardziej niz na zabawkach. Udalo jej sie odrobine przemiescic ale strasznie sie przy tym nameczyla i nawrzeszczala.
A jak zdrowie Mikolaja? Odespalas troche?
U nas w przychodni tez sa rozne godziny przyjec chorych i zdrowych dzieci. Ja juz nie raz gryzlam sie w jezyk zeby starszym babkom nagadac. Nawet dzisiaj... bylam na spacerze i mala zanim usnela to poplakiwala bo wiatr byl i sie bala a dwie baby jak mnie mijaly to sie tak odwrocily zeby jeszcze mi do wozka zajrzec i bardzo czesto sie z tym spotykam, wkurza mnie to niemilosiernie i sama nie wiem dlaczego. Ostatkiem silnej woli sie powstrzymalam od pytania co sie gapisz [emoji14]
@Hope jesli robi jak foczka, przekreca sie dokol wlasnej osi to juz polowa sukcesu moja dopiero zaczyna sie tak unosic do wysokiego podporu. Dzis probowala pelzac i skupiala sie na tym bardziej niz na zabawkach. Udalo jej sie odrobine przemiescic ale strasznie sie przy tym nameczyla i nawrzeszczala.
A jak zdrowie Mikolaja? Odespalas troche?
U nas w przychodni tez sa rozne godziny przyjec chorych i zdrowych dzieci. Ja juz nie raz gryzlam sie w jezyk zeby starszym babkom nagadac. Nawet dzisiaj... bylam na spacerze i mala zanim usnela to poplakiwala bo wiatr byl i sie bala a dwie baby jak mnie mijaly to sie tak odwrocily zeby jeszcze mi do wozka zajrzec i bardzo czesto sie z tym spotykam, wkurza mnie to niemilosiernie i sama nie wiem dlaczego. Ostatkiem silnej woli sie powstrzymalam od pytania co sie gapisz [emoji14]
Dziewczyny Mikołaj wczoraj zrobił dwa obroty na brzuch Sam!! A wszystko chyba dlatego, że teściowie zaczęli bardziej grzać więc nie ubieram go tak ciepło, ma mniej warstw na sobie i swobodniej może się poruszać Zapisałam ten dzień w kalendarzu!! Żeby pełzać to dziecko musi mieć siłę w rękach też, prawda? Mikołaj też marudzi ale staram się go nie podnosić, chce żeby się namęczył.
Byliśmy wczoraj na kontroli, u Mikołaja bez zmian. Dobrze, że nie gorzej. Najgorszy jest ten katar, jak mu wyciągam to tak krzyczy i odpycha rączkami, że samej jest mi ciężko to robić. No i chciałabym z nim wyjść na spacerek, a na razie musimy siedzieć w domu.
Ja się teraz rozchorowałam, bardzo boli mnie gardło i każdy mięsień, nawet pośladki. Wczoraj miałam trochę temperatury i czułam się okropnie jakby nie było Mikołaja to bym się położyła i leżała, a z takim maluchem nie ma jak. Wczoraj wzięłam paracetamol i na razie jest w miarę ok
Mikołaj ma 6 msc i 7 dni
Byliśmy wczoraj na kontroli, u Mikołaja bez zmian. Dobrze, że nie gorzej. Najgorszy jest ten katar, jak mu wyciągam to tak krzyczy i odpycha rączkami, że samej jest mi ciężko to robić. No i chciałabym z nim wyjść na spacerek, a na razie musimy siedzieć w domu.
Ja się teraz rozchorowałam, bardzo boli mnie gardło i każdy mięsień, nawet pośladki. Wczoraj miałam trochę temperatury i czułam się okropnie jakby nie było Mikołaja to bym się położyła i leżała, a z takim maluchem nie ma jak. Wczoraj wzięłam paracetamol i na razie jest w miarę ok
Mikołaj ma 6 msc i 7 dni
Dordaw
Fanka BB :)
Super, to jeszcze z pare dni i bedzie sie pewnie obracal jak szalony moja zanim nie nauczyla sie sama obracac to byla malo ruchliwa, a teraz to ciagle cos kombinuje. Wydaje mi sie ze do pelzania potrzeba tez troche sily w rekach bo my na poprzednich cwiczeniach dostalismy zadanie na wzmocnienie rak do wysokiego podporu ale szczerze to rzadko je robilam. Hope duzo zdrowia dla Ciebie i malucha.
My dzisiaj bylismy na urodzinach synka brata ktory ma roczek i chyba czas zakasywac rekawy i szykowac sie na bycie wszedzie i posiadanie oczu dookola glowy bo taki roczniak to jak burza!
My dzisiaj bylismy na urodzinach synka brata ktory ma roczek i chyba czas zakasywac rekawy i szykowac sie na bycie wszedzie i posiadanie oczu dookola glowy bo taki roczniak to jak burza!
Hope a nie 7 i 7?Dziewczyny Mikołaj wczoraj zrobił dwa obroty na brzuch Sam!! A wszystko chyba dlatego, że teściowie zaczęli bardziej grzać więc nie ubieram go tak ciepło, ma mniej warstw na sobie i swobodniej może się poruszać Zapisałam ten dzień w kalendarzu!! Żeby pełzać to dziecko musi mieć siłę w rękach też, prawda? Mikołaj też marudzi ale staram się go nie podnosić, chce żeby się namęczył.
Mikołaj ma 6 msc i 7 dni
Hope a nie 7 i 7?
7 i 7 !
Od piątku walcze z gorączką, po paracetamolu przechodzi i za pare godzin znowu wzrasta. Bardzo mnie to osłabia mam nadzieje, że zaraz wyzdrowiejemy.
Wczoraj były kolejne obroty w stronę zabawki
reklama
Ja tez kiepsko sie czuje! Gardło mnie drapie i mam katar [emoji20] starsza córka juz wychodzi z kataru i modlę sie zeby młodej nie zarazić, a przecież nie mogę sie od niej odizolować [emoji20]
Nasz Mała od piątku intensywnie ćwiczy obracanie na brzuch, jeszcze jej sie nie udało ale juz nie wiele jej brakuje! Za to zaczęła podnosić główkę jak jest w pozycji półleżącej
Nasz Mała od piątku intensywnie ćwiczy obracanie na brzuch, jeszcze jej sie nie udało ale juz nie wiele jej brakuje! Za to zaczęła podnosić główkę jak jest w pozycji półleżącej
Podziel się: