reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wylezane cuda 2016

jak jest w samej pieluszce albo bez to bardziej się rusza, ale ja rzadko go tak zostawiam na dłużej bo u Nas jest zimno :(

reklama
Hej, my juz po weselu. W piatek jak pojechalismy na noc do tesciow to mala przed spaniem zrobila taka awanture ze juz mialam duze watpliwosci czy jechac. Plakala ponad godzine i nie moglam jej uspokoic. Moim zdaniem za duzo sie dzialo i byla przestraszona nowym miejscem ale zdaniem tesciowej jeszcze nie chcialo jej sie spac [emoji14] watpie, tym bardziej ze w ciagu dnia malo spala. Jak juz wyjechalismy w sobote rano to poradzili sobie bez problemu. Wrocilismy wczoraj wieczorem. Fajnie bylo sie tak oderwac ale z drugiej strony stresowalam sie ten pierwszy raz :) Jak weszlismy do domu tesciow po powrocie to mala lekko nas zignorowala i wcale sie jakos bardzo nie usmiechala a my tacy stesknieni [emoji14] Mowilam tesciowej zeby jej w nocy nie odbijala i nie zmieniala pieluchy ale ona to zrobila i pozniej siedziala z gadajacym dzieckiem o 2 w nocy 1,5h.

Hope nasza rehabilitantka mowi ze to nie od rak ma isc przewrot. Tzn ta tylna raczke musi przelozyc w ta strone w ktora chce sie odwrocic ale do przewrotu ciagnie cialo miesniami brzucha i moja jeszcze dodatkowo jakos tak glowe bierze do ziemii. Idz poradz sie innej rehabilitantki jesli masz byc spokojniejsza.

Maja ostatnio weszla w faze ciagania sie do siadania. Wystarczy ze jest gdzies w pozycji takiej polsiedzacej to probuje usiasc ale jej to nie idzie, jeszcze chyba za malutka choc niektore dzieci z watku sierpniowek juz potrafia usiasc. U nas wszystko idzie troche wolniej ale to nie wyscigi i nie ma co sie spinac.

n59y6iye227k1jnm.png

Dordaw czekałam aż napiszesz :) Wybawiłaś się? Jaką sukienkę kupiłaś?

Mikołaj też tak ciągnie do siadania, ale żeby sam usiąść to musiałby się podeprzeć rączkami. Ćwicze z nim mięśnie brzuszka tak jak na Twoim filmiku. Bardzo się tym martwię.

O to milo slyszec ze ktos czekal :D w piatek tuz przed wyjazdem bylismy jeszcze w centrum handlowym odebrac garnitur i znalazlam sukienke z ostatnich dni przecen za 69 zl :) taka granatowa jakby koronkowa. Poszlam ostatecznie w przylegajacej bluzce i czerwonej rozkloszowanej spodnicy bo akurat mialam nastroj na cos bardziej dziewczecego niz kobiecego ;) wybawilam sie, bardzo fajne wesele bylo, dobre jedzenie i dobre drinki robili.

Hope nie martw sie az tak. Niektore dzieci bardzo pozno sie przekrecaja. Mojej kolezanki corka ponad 9 mcy nawet nie raczkuje i sama nie usiadzie a ona wyluzowana. A macie kontrole u neurologa?

Ja kiedys przypadkowo znalazlam na jakims blogu polecana rehabilitantke z Zoliborza ktora tez dojezdza do pacjentow. Zaraz napisze adres strony. My chodzimy do Centrum Rehabilitacji Damiana na Cybernetyki.

n59y6iye227k1jnm.png

Gelmareh.pl - planowalam sie z nia spotkac ale pierwsze 5 spotkan w Centrum Damiana mielismy za darmo przez abonament w Medicoverze i juz tam zostalismy.

n59y6iye227k1jnm.png

Przepraszam ze w oddzielnych wiadomosciach ale dzisiaj wlasnie moja przyjaciolka rodzi. Jest juz na porodowce podpieta pod oxy bo ma cukrzyce i musieli jej wywolywac. Ahhhh jak wspaniale ze mamy to juz za soba... Ja tez czekam na wiosne. Dzis powietrze bylo dobre na spacery ale strasznie zimne.

My na tym weselu bylismy w Rabce Zdroj i to blisko Krakowa i stwierdzam ze juz chyba w Warszawie nie mamy najgorzej a tam ludzie jeszcze za klimatyczne placa!

n59y6iye227k1jnm.png

Kiedyś sama chodziłam na rehabilitacje tam do Damiana. Masz wykupiony pakiet na dziecko? Ja mam w Medicoverze tylko dla siebie i zastanawiałam się czy nie zapisać Mikołaja.

Dzisiaj byliśmy u pediatry, na razie dostaliśmy Stodal i Celion, jak nie przejdzie do piątku to będzie trzeba brać antybiotyk. Mam nadzieję, że się pozbędziemy tego przeziębienia. Dzisiaj prawie cała noc przez to nieprzespana. Pytałam o przekręcanie to powiedział, żebym mu dała jeszcze 3 tyg a jak nie to da mi skierowanie na rehabilitację, tylko wiecie ile się czeka na NFZ...

Moja znajoma już 3 razy miała oksytocynę, jest ponad tydzień po terminie i cisza.

W Rabce Zdrój taki smog? To chyba uzdrowiskowa miejscowość?

Nafoczka co słychać?

Uzdrowiskowa ale smog byl straszny. Tak, my mamy pakiet rodzinny, maz nas wzial bo on ma w firmie Medicover, a ja mam Luxmed ale Medicover lepszy. Jak sie dostanie tam skierowanie na rehabilitacje od neurologa to 5 spotkan w Damianie jest za darmo.

Hope duzo zdrowia dla malutkiego, kurujcie sie, oby nie trzeba bylo brac antybiotyku.

Ali, Ziemniaczek, Asiek, Jadzia a Wy gdzie przepadlyscie? :)

n59y6iye227k1jnm.png

U nas ostatnio jeszcze ciezej ze snem. W dzien robi sobie 3 drzemki po ok. 20-30 min. W nocy co godziny sie budzi,a ok 3 robi sobie 2-godzinna pogaduche, piszczy i smieje sie. Od wczoraj placze jak straci mnie z pola widzenia. Trzeba caly czas go obserwowac bo sie turla jak szalony. Takze powoli padam i w domu nic nie moge zrobic...

reklama
Widzialyscie nowinki?
pojawiła się funkcja dzięki której osoba wspomniana w poście zostanie o tympoinormowana. Wystarczy przed nikiem dać "nielubiana" przez nas @ o tak @nafoczka
Prosilam o to admin bo tak to 'gubimy" posty kierowane do nas :)

Do góry