reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyginam śmiało ciało, aby ważyć mało - Grupa Wsparcia dla Zrzucających Sadło

no i ja podobnych rozmiarów jestem:-), mam 175 i 69 i też mam bmi 22, więc wszystko w normie, ale ja w ciąży do 90 dobiłam więc miałam co zrzucać;-)
a teraz dokładnie jak Leyna chciałabym troszkę inaczej tłuszczyk rozmieścić;-)
zapisałam się znowu na vacumed, zobaczymy czy jeszcze jakieś efekty będą, po porzednim razie bardzo zmniejszył mi się celulit i skóra wygładziła, ciekawe czy można bardziej:-p

przypomnijcie mi jak sie mierzy te cale BMI co przez co sie mnozy,. dzieli..... Bedyta wez mnie ze soba!!!!w kazimierzu bylo extra, wiec na vacu tez moze byc fajowo;-):-D

pod koniec ciazy mialam na stanie 96 kg:happy2: mala wazyla 4 180 wiec, sam porod scgagnal ze mnie 10 kg, potem przez miesiac meczylam sie z goraczka i chudlam jak szalona.....teraz troche przystopowalo, moim problemem jest niestety brzuch, ktory jest tzw. wysoki dzieki noszeniu biodrowek, i teraz te biodrowki mi go podtrzymuja:baffled: a ze mam skore, podatna na rozstepy, wiec zafundowalam sobie pod koniec ciazy piekny rozstep z lewej str.... i skore mam bardzo rozciagnieta:baffled: wiec u mnie przydaly by sie cwiczenia, przydalyby sie ale do wyginania cialem mi jeszcze daleko.............. nie przeszkodzilo mi to jednak ostanio wlozyc 2 czesciowy kostium:szok: oczywiscie na plazy polowa ludzi to rodzina byla:happy2:

reklama
Mada BMI obliczasz w ten sposób, że wagę dzielisz przez wzrost pomnożony do kwadratu
na moim przykładzie
waga - 69 kg
wzrost - 1,77 cm
1,77 x 1,77 = 3,1329
69 : 3,1329 = 22,02

ale, lekarze mówią, że często BMI nie jest dobrym wskaźnikiem, bo osoba dobrze umięśniona będzie miała wyższy, a wcale nie oznacza, że musi być grubsza

weszłam na stronke z kalkulatorem BMI i wiecie co to wcale nie jest miarodajne: ja mam 27 i zaliczam sie do nadwagi ale jak zjechałam 1kg niżej to juz miescilam sie w "normalnych" a uwieżcie mi że jeden kilogram to nic nie da mojemu ciałku:confused2:

reklama
aga- nieźle...

ja tez swego czasu tez sie odchudzałam... z reszta kiedys juz to pisałam,że szpiatalem sie to skończyło:no::no: niestety nie potrafiłam podejść do diety ze zdrowym rozsądkiem... ciesze sie teraz bardzo z tego,że po ciąży wróciłam do swojej wagi, bo w moim przypadku ostre odchudzanie mogłoby się naprawde źle skończyć... ale rękę na pulsie trzymam i cwiczę sobie ze 2 razy w tygodniu po kilkanaście minut i na basen od czsu do czasu...

chociaz po wakacjach przybyło mi co nieco tu i tam...ale co tam;-)

Do góry