reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyginam śmiało ciało, aby ważyć mało - Grupa Wsparcia dla Zrzucających Sadło

Ja kiedys schudłam 20kg ale ze swojej normalnej wagi:zawstydzona/y: i pozniej były z tego same kłopoty. Opamietałam sie dopiero jak ginekolog mnie postraszyla ze jak tak dalej to moge zapomniec w przyszłosci o dzieciach.(brak okresu, skurczona macica).Jakos z tego wyszłam ale nie było łatwo a troche skrzywiona psychika zostala do tej pory.

Wiec Aga pilnuj sie zebys za duzo nie zaszalała.
tylko ze to mam nadwage, zeby tego nie nazwac nawet otyłoscia. BMI 30,wszystko pod kontrola lekarza, nie zamierzam sie zagłodzic,dlatego poszłam do lekarza zeby sobie sama krzywdy nie zrobic,mam dwójke dzieci do wychowania:tak:

reklama
Aga aż mi się nie chce wierzyć, że BMI masz 30 :szok: i nie piszę tego, żeby Ci podmaślić, żebyś się poczuła lepiej itp. tylko na zdjęciach naprawdę tego nie widać :tak: w życiu bym nie powiedziała, że jesteś otyła :no: może Ty masz ciężkie kości, które nabijają te kilogramy? :eek:

wiesz Leyna ja nie dawałam sobie tego wmówic ze to anoreksja i do tej pory tak uwazam. Po prostu za dużo wagi zrzuciłam ale bulimie na pewno mialam i nie prędko z tego wyszłam. M jakos to wytrzymał chociaz nieraz było widac ze ma tego dosc i mnie nie słuchał tzn. mojego użalania sie nad sobą. Ot, człowiek glupi jest

Faktycznie nie widac Aga u ciebie żadnej otyłosci na zdjęciach. Moze faktycznie jestes jak to mówia grubej budowy kości bo ja niestety to odzedziczyłam po tatusiu ;(

dzustta chyba drobne kości odziedziczyłaś po tatusiu?? bo ty chudzinka jesteś:tak:
aga trzymam kciuki za Ciebie skoro takie Twoje postanowienie, ale mnie się też zdaje, że aż tyle to Ty schudnąć nie musisz:tak:
a ja mam wagę sprzed ciąży, wszystkie ciuchy pasują;-) ale jeszcze raz na ten cały vacumed się wybieram, bo mi bardzo zmniejszył celulit, a nie chciałabym mieć wcale, chyba nieosiągalne marzenie:-(

ja co prawda wagi nie zrzucam, bo myślę, że niejedzenie słodyczy samo pomoże mi wagę zrzucić, ale od jakiegoś czasu wróciłam do smarowania się mazidłami różnymi: na biust i na uda. odkąd przestałam karmić to biust mam a la zwiędnięta śliwka :-( no i zakupiłam sobie serum ujędrniające i wsmarowywuję... efekt na razie taki, że choć ciut poprawiła mi się skóra w dotyku, jędrności na razie niet ;-) a na uda antycellulitowy żelik... raz już pomógł, więc zobaczymy jakie będą efekty...

najchętniej to bym poszła na taki wysysacz jak Bedytka, ale u nas nie ma, a poza tym brak kasy :-(

dzustta chyba drobne kości odziedziczyłaś po tatusiu?? bo ty chudzinka jesteś:tak:
aga trzymam kciuki za Ciebie skoro takie Twoje postanowienie, ale mnie się też zdaje, że aż tyle to Ty schudnąć nie musisz:tak:
a ja mam wagę sprzed ciąży, wszystkie ciuchy pasują;-) ale jeszcze raz na ten cały vacumed się wybieram, bo mi bardzo zmniejszył celulit, a nie chciałabym mieć wcale, chyba nieosiągalne marzenie:-(
oj musze,muszę:tak:
a nie widac bo takie zdjecia wklejam;-)zeby nie było widac.
kości mam takie średnie, ani grube ani cienkie, jestem dosyc wysoka 180 to ta waga sie po całym ciele rozkłada ale mozecie mi wierzyc na słowo,poszukam kiedys zdjec jak wyglądałam 5 lat temu no to nie ma porównania. 35 kilo mniej.tak sie jeszcze przed ciąza upasłam ,no i potem ciaza i tak zostało. poza tym jednak metabolizm po trzydziestce znacznie zwalnia,kiedys zeby zrzucic 5 kilo to sie za bardzo nie musiałam wysilac a teraz to ciezka harówka

oj musze,muszę:tak:
a nie widac bo takie zdjecia wklejam;-)zeby nie było widac.
kości mam takie średnie, ani grube ani cienkie, jestem dosyc wysoka 180 to ta waga sie po całym ciele rozkłada ale mozecie mi wierzyc na słowo,poszukam kiedys zdjec jak wyglądałam 5 lat temu no to nie ma porównania. 35 kilo mniej.tak sie jeszcze przed ciąza upasłam ,no i potem ciaza i tak zostało. poza tym jednak metabolizm po trzydziestce znacznie zwalnia,kiedys zeby zrzucic 5 kilo to sie za bardzo nie musiałam wysilac a teraz to ciezka harówka

Aga, a ile wazysz,bo ja wzrostem podobna do Ciebie.....wiesz moze, jaka waga jest do naszego wzrostu najlepsza??

napisałam ci na PW bo wstyd sie przyznac:no:

wcale nie jest wstyd :no::tak:

mi się wydaje, że nawet nie tyle waga ma znaczenie co stosunek tkanki tłuszczowej do mięśni.

ja będąc w ciąży, tuż przed porodem ważyłam 84 kg. i gdyby nie to, że miałam ciut więcej tłuszczu w udach i biodrach, no i w brzuchu oczywiście ;-) nie czułam się jakoś mocno gruba i ciężka.
kiedyś mi się wydawało, że jak będę ważyć 70 kg, to będę strasznie gruba. nic bardziej mylnego. i też się zastanawiam, jaka waga dla wzrostu 177 cm byłaby prawidłowa? teraz mam 69 kg, wskaźnik BMI wychodzi mi 22. mieszczę się w normie, niby jestem w miarę szczupła, ale co z tego, kiedy ja widzę ile tłuszczyku na udkach i bioderkach się odłożyło :-( mogłabym ważyć nawet i więcej, byleby zamiast tłuszczu mieć mięśnie :tak:

reklama
no i ja podobnych rozmiarów jestem:-), mam 175 i 69 i też mam bmi 22, więc wszystko w normie, ale ja w ciąży do 90 dobiłam więc miałam co zrzucać;-)
a teraz dokładnie jak Leyna chciałabym troszkę inaczej tłuszczyk rozmieścić;-)
zapisałam się znowu na vacumed, zobaczymy czy jeszcze jakieś efekty będą, po porzednim razie bardzo zmniejszył mi się celulit i skóra wygładziła, ciekawe czy można bardziej:-p

Do góry