reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

Karolinna ja mam już teraz pełny luksus- kazałam sobie przytachać monitor na stolik nocny a klawiaturę mam na takim stoliczku do podawania jedzenia do łóżka. Żyć nie umierać ;D Obok łóżka mam zapas soczków i owocków na cały dzionek. ;)

reklama
ja też miałam zgagę kilka razy, więc moja dzidzia będzie miala kilka włosków...ale fajnie :)

eg no to faktycznie masz wypas....teraz wykorzystaj,że wszyscy "skaczą " koło Ciebie.... ;D aczkolwiek pewnie czasami nudzi Ci się w tym łóżku..no ale czego się nie robi dla dzidziusia :) :)

Mąż jak jest w domciu i nie ma "pilnych prac" ;) to kładzie się do mnie do łóżka na parę godzin, ale możemy się tylko poprzytulać niestety. No powiedzmy tylko... ;D

Eg w tym przytulanku to nie jesteś sama bo my ostatni raz kochalismy sie przed próba ciążową czyli przed 11marca i od tego czasu nawet głupie przytulanko powoduje u mnie skurcze wiec mam zakaz aż do 37tyg wiec mężus spi z raczkami na kołdrze ;)

Podobno sex to jeden z najlepszych sposobów na wywołanie porodu.Przy mojej pierwszej ciąży nie miałam okazji tego wypróbowac bo leżałam na patologii i moimi sposobami (i resztydziewczyn) było polewaniebrzuszka ciepłą wodą pod prysznicem i robienie kilometrów na schodach.

Cześc dziewczyny!
Wczoraj padł mi net i niestety nie mogłam tu zagladnąc.
Dzis odczuwam skutki wczesnego wstawania i zajmowania się siostrzenicami. Jestem jakas padnięta, a obiecałam mężowi makaron z sosem bolońskim, a to wymaga troche czasu i pracy. A po południu chcę je wziąść troche do nas, żeby moja mame odciążyć. Chyba zaraz zrobię sobie małą drzemkę.

Też jestem w gronie "nieprzytulających się". Anulko, jeśli cię to pocieszy, to nasz oststni raz był przed 20 marca.

ja juz mam trzy tyghodnie szlaban choć w zasadzie miał byc na dwa tygodnie tak mi powiedział m.ój gin a ja bedąc ostatnio zupełnie się nie zapytałam czy to juz sie skończył czy nie...:) no i wolimy nic nie działać bez pozwolenia.. wiec u nas totalna posucha.. :D

zgagi nie miałam ani razu więc mała łysa jak kolano hehe.. ale za to ostanio mamy czkawkę.. tzn. w brzuszku coś to moje dziecko czka i czka...nie wiem od czego ta czkawka ale czytałam ze ponoc maleństwu to nie bardzo przeszkadza i nic sobie nie robi z tej czkawki .. mam nadzieję..

Hej Pycha , a ja się już wczoraj martwiłam Twoją nieobecnością.
Teraz jeszcze Karolinnka wróciła do pracy i nikt nie chce się udzielać. Acha, Anim też
gdzies przepadła. Pójdę sobie na spacerek, może jak wrócę to coś tu się rozkręci. :)

reklama
Jestem, jestem......
Juz po drzemce, ale niestety nie do końca, bo mój mąż wpadł do domu na śniadanie z wielkim hukiem. Nawet nie dał mi poleżeć, tylko musiałam siedziec z nim w kuchni i mu towarzyszyć.

A teraz mam pranie do wywieszenia i sos bolonski do zrobienia, a w godzinach 16-18:30 spacer z siostrzenicami, mam nadzieje, ze Darek wróci prędzej z pracy i pójdziemy razem.

A zgage to ja chyba ostatnio mam. Ale nie jestem pewna, bo przed ciąża nigdy nie miałam i szczerze mówiąc, nie wiem czy to co mi doleg,a to zgaga czy moze coś innego. Na poczatku ciąży tez tak miałam.

Wczoraj wieczorem dopadł mnie mega dół. Wszystko mnie bolało i było mi źle, nie mogłam się ułożyc do spania i ryczec mi sie chciało, ze jestem taka gruba, ciężka, niesprawna itp. :(

Do góry