reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

Zrobiłyście mi smaka na te lody, a chyba jeszcze nie powinnam forsować gardziołka ;)
Byłam dzisiaj na tych badaniach, przynajmniej raz nie będę miałą sińca po pobieraniu krwi- było szybko i bezboleśnie :) Ale na wyniki sobie poczekam dopiero do 15 września bo wtedy idę do lekarza. U Was też jest tak głupio, że dostaję sie wynik dopiero przy rejestracji? Tak jakbym była małym dzieckiem i mogła go zgubić, wrrr

reklama
Ja wyniki robie w przychodni w mojej miejscowosci a do gina chodze prywatnie w innym miescie, więc wyniki mam na drugi dzien i sama je sobie odbieram.

Eg z tymi lodami to moze lepiej uwazaj.

A Sopotu niestety nie ogladałam, bo po oststnich przemeblowaniach TVN cos nie tak odbiera.

Acha, jeszce mój mąż bardzo prosił, żebym się pochwaliła swoim kolezankom z forum, jakim to on dobrym był wczoraj sternikiem, no więc się chwale. ;) Mój mąż był wczoraj super sternikiem!!! :laugh: :laugh: :laugh:

Zamiast Sopotu oglądałam niestety ( a może stety bo jak sobie pomyślę, że Doda dostała nagrodę :laugh:) mecz siatkówki, wtopiliśmy z Rosją 3:1, żenada.

Muszę sie jeszcze raz wybrać dzisiaj do przychodni, żeby mi położna skserowała kartę ciąży- ZUS się domaga. ;)

no wlaśnie przez ten mecz i zwiedzanie Krakowa nie oglądalm Sopotu, ale jak właśnie przeczytalam ,że Doda wygrała to chyba lepiej ,ze nie oglądalam(bo uważam, że jej posluchać można, natomiast oglądać jej nie cieripę, no a Mandaryny to ani oglądać ani sluchać się nie da) :laugh:

a oglądałyście może wybory Miss Polonia w piątek, cieszę się,ze wygrała moja faworytka uważam, że naprawdę ładna dziewczyna :) :) :)

Ja wyniki robię zawsze dzień przed wizytą u lekarza w szpitalu, w którym moja pani gin pracuje i zawsze ona mi je odbiera (nie muszę się już fatygować), ale gdybym chciała to bez problemu sama mogę sobie je odebrać jeszcze tego samego dnia...i tak jest w wiekszości przychodni we Wrocławiu ;)

eg nie wiesz czasami w jakim celu ZUS - owi Twoja karta ciąży ??? chyba nie mają co robić :(

A ja lubie Dode i dobrze, ze wygrała.

Jesli chodzi o wyboru miss to tez na ta obstawiałam co wygrała.

Eg karta pewnie potrzebna do świadczenia rehabilitacyjnego??? Bo masz już 6 m-cy na chorobowym????

A jeszcze tak na marginesie to karte ciąży to ja mam przy sobie.

chyba wszystkie powinnyśmy mieć kartę ciąży przy sobie (bo przecież w razie jakby coś...)...

ja ją noszę wszędzie ze sobą, no chyba,że wychodzę do sklepu po bułeczki to wtedy nie mam.... :laugh:

nie będę oryginalna jak powiem że też nie oglądałam sopotu przez męża :) ale lubię oglądać mecze jak gra reprezentacja polski.Doda wygrała ??? madnaryna na drugim ??? eh,świat się kończy ;) a co do miss to uważam że ta co wygrała jest naprawdę bardzo ładna.

pycha widzę że kolejna pasja Cię ogarnęła,oprócz żużlu(na który sama chętnie bym poszła) jeszcze żagle :) fajnie mieć takie zamiłowania sportowe :)

madziunia kraków fakytcznie bardzo ładny,mam godzinkę do tego mista a byłam zaledwie parę razy,jakieś zdjęcia masz? biała dama was nie obcałowała? ;) a kartę ciąży to faktycznie,nosić tak jak dowód osobisty.

eg widzę że zus Cię ściga :D ciekawe kiedy mnie zacznie śledzić ;)

już wróciłam od szpitala(w końcu mam ten wypis),i od gina(moja była na urlopie),dał mi L-4 ale to chyba tylko dlatego że mu tam pociągałam nosem ;) i ogólnie mnie przestraszył :mad: powiedział że powinnam mieć wyżej macicę niż na poziomie pępka,powiedział przez to że ciąża jest mniejsza niż być powinna ale nie powinnam się przejmować bo to może nic nie znaczyć(to po co mnie straszy :mad: ) ale mam skierowanie od niego na usg,termin 23 wrzesień.To mi się podoba :) prywatnie 10 wrzesnia a państwowo 23 :) może w końcu dojrzę tę płeć :) szansa wzrosła :D a,i jeszcze dodał że za bardzo się tą ciążą przejmuje ( ??? )

Ale ZUS-owi chodziło nie o tą małą która każda z nas ma przy sobie tylko tą dużą kartę ciąży od gina. Rozpatrują mi już ten wniosek o świadczenie rehabilitacyjne, a że gin napisał że nie mogę się stawić na komisję więc w ten sposób ściągają dokumentację.

reklama
karolinna nie martw się tym co Ci mówi pan gin, który Cię pewnie pierwszy raz na oczy widział, bo oni sobie lubią chyba tak pogadać, na pewno wszystko jest ok...zresztą do USG już Ci niewiele czasu zostało to wszystko zobaczysz i będzie dobrze :)

zdjęcia mam i jutro coś postaram się "wkleić"...kto to jest biała dama, bo nic o niej szczerze mówiąc nie wiem ???

eg aha, bo myśmy wszystkie chyba zrozumiały,że chodzi o tą zwykłą kartę ciąży, którą każda z nas ma w domku :)

Do góry