reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

aniam do tego chorzowskiego ??? ja byłam tam w kwietniu,wtedy jeszcze z chłopakiem :) .Lubię tam chodzić.Jak byłam mała to wydawało mi się że te zoo jest takie wielkie a teraz wiem że jest nie za duże :)

kurcze, dziewczyny, nie wiem co mi się stało, ale tak mnie całe nogi swędzą że nie mogę wytrzymać,nie ma na nich krostek ani nic, a ja dostaję szału! wrr...

Starałam się pooglądać trochę z mężem tych meczów i mi się przysnęło :)

Ale tu cisza na forum,nudy...

reklama
Karolinna ja mieszkam w 12 - tysięcznym miasteczku, więc w Katowicach napewno wiecej rozrywek, a pub jest tylko 1 i tez zadymiony.

A żaglówki to ostatnia pasja mojego szwagra i akurat sie załapalismy. I tak ze względu na mojego lokatorka nie bedziemy pływać na żaglach tylko na silniku. A potem chłopaki nas wysadza i sami popływaja na wietrze.

Aniam dosłownie kilka dni temu wspominałam mężowi, ze chciałabym odwiedzić zoo we Wrocławiu. Ale niestety tam mamy około 300 km.

Karolinna a ja połozyłam siostrzenice spać, a mąż pojechał do koleżanki, bo prądu nie ma a jest sama z dzieckiem i teraz tez się nudzę. Ale jestem padnięta, tak te małe "czorty" dały mi popalic. :)

pycha no dzieciaki mają niespożyte siły :) wczoraj na mieszkaniu które remontujemy przyjechał mój tata z moim bratem ( 11 lat) i tak mnie ten brat wymęczył że nie miałam na nic siły!a brat oczywiście w pełni sił :) co do możliwości w katowicach to może faktycznie większe ;) ale u Ciebie przynajmniej szwagier was wyciąga :) ot tak nic się samemu nie chce robić :)

chyba jednak się przeziębiłam :( bo boli mnie gardło i kicham często :( i znów mam schizy bo w ciąży byłam 2 razy chora i za każdym razem lądowałam w szpitalu,że też musiało mnie przewiać... a jeszcze L-4 mi się kończy.Mam nadzieję że do jutra mi to przejdzie bo musiałabym lecieć do internisty żeby tym razem on dał mi L-4.

chodzę do państwowego ginekologa(kobieta) i ostatnio mówię jej, że jeśli są jakiekolwiek przeciwskazania do pójścia do pracy to niech da mi L-4(np.to że byłam 4 razy w szpitaliu) a jeżeli nie to pójdę do pracy.A ona powiedziała że nawet nie umiem powiedzieć "proszę" tylko kręcę(!!!) myślałam że tam zjadę z krzesła(parę razy narzekała podczas jednej wizyty że nie poprosiłam jej o L-4 chyba czerpie z tego przyjemność że ludzie sie proszą) teraz trochę mi przeszła złość ale ta gina jest wkurzająca.Nie mam zamiaru jej się prosić żeby łaskawie dała mi zwolnienie.Powiedziałam jej też że boję się trochę wracać do pracy przez te szpitale a ona że najwyżej znów pójdę na L-4 ,heh.

Karolinko chcieliśmy iść do Chorzowaskiego ZOO bo mieszkam w Siemianowicach do innego mam za daleko :laugh: ale chyba nie dam rady.
Miałam wczoraj mały wypadek, Krystianek wjechał na mnie rowerkiem z tyłu i upadłam, całe szczęście że nie na brzuch. ::)
Mam całe kolana odrapane jak małe dziecko i stresznie mnie bolią smarowałam je wczoraj Arkalenem ale nie umiem za bardzo zginać lewego :(
Tak więc z ZOO nici może na drugą niedzielę będę w lepszej kondycji :laugh:
Ja wczoraj wcale się nie nudziłam mam to szczęście, że mój mąż nie przepada z piłką nożną i oglądaliśmu na TVP1 fajną komedię "Mój chłopak się żeni" i Sopot festiwal :laugh:

aniam nie ma to jak chorzowski :) wiesz jak fajnie pomalowali te dinozaury!(w końcu :) ) .Mały pewnie zawiedziony że nici z wypadu ale na szczęście nic się nie stało z brzuszkiem a noga "do wesela się zagoi" :) kiedys mi tak wszyscy mówili jak coś sobie zrobiłam :)

Znacie jakieś bezpieczne krople do nosa dla kobiet w ciąży? kiedys używałam sól fizjologiczną(dostałam w szpitalu) i bardzo była fajna,tylko nie wiem czy sprzedają w aptece?

eg jak po imprezce? dobrze zniosłaś?

Karolinko sól fizjologiczną dostaniesz bez problemu w aptece, ja przy większych infekcjach używałam Bipparox to taki antybiotyk miejscowy bezpieczny w ciąży.
Ale ty może nie potrzebujesz aż tak silnego środka :)
Właśnie się zastanawiam czy nie pokuśtykac do tego ZOO jak chodzę to mnie aż tak nie boli, tylko nie mogę zginać tej nogi za bardzo ::)

reklama
Jakie te imprezki bywają wykańczające :laugh: Bawiłam się całkiem nieźle tylko mój kręgosłup pod koniec już nie wytrzymywał, niestety zapomniałam wziąć ze sobą aparat i ze zdjęć nici. Nie wypiłam ani kropelki, za to sobie podjadłam co pewnie wkrótce zaowocuje :laugh: Już sobie wyobrażam jak sama za 2 tygodnie będę musiała odprawić swoje urodziny, chyba padnę. ;)
Karolinna przez net nie da się jeszcze nikogo zarazić normalnym wirusem więc nie zwalaj na mnie :) Mi już powolutku przechodzi, na katar brałam sól fizjologiczną i robiłam inhalacje z oil olbas (chociaż pisze, że powinno się to skonsultować z ginem).

Do góry