reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

reklama
witajcie :)

oczywiście chrzan też znalazł zaszczytne miejsce w słoiku :) tak mnie natchnęło bo tak fajnie będzie przynieść własne ogórki do nowego mieszkanka :) powiedzcie mi tylko ile one mają się kisić? miesiąc?lub więcej? oczywiście wytrzymam ale chciałabym podać je idealne :D

dziś lecę po wypis ze szpitala mam nadzieję że już będzie a jutro do giny.

Katowice wygrzewają się dziś w promieniach słońca :)
slonce8lu.gif

Hej!!!!
U nas tez dzis upalnie. Rano byłam po zakupy, dobrze, ze mąz sie akurat napatoczył to pojechał ze mna, bo sam to chyba nie dałabym rady.

Odebrałam wyniki badań, morfologia i mocz podobne do poprzednich, więc chyba dobrze.

A glukozę mam:
- na czczo 84 mg/dl
- po 50g 123 mg/dl
Do dobrze czy źle???????

Przegladałam karte ciąży i tam jest:
GLUKOZA:
po I wizycie na czczo
24-28 t.c. po 50 g/1h
32 t.c. po 75 g

Wiec z tego wynika, że czeka nas jeszcze raz glukoza?????

A może nasi ginekolodzy ten drugi raz odpuszczą ??? bo mi się to nie uśmiecha.Myślę tu o tych które mieszczą się w normie

pycha wydaje mi się że masz w normie(przekroczone to chyba jest po 140 po glukozie),ja mam niższe ale też podobno spox. I mam nadzieję że tak jak anulka mówi, że kto ma w normie to odpuszczą,nie siedziało mi się tam przyjemnie przez godz.

Karolinna jeden z moich szwagrów opycha się takimi ogórkami już po 2-3 dniach, ale najlepsze są gdzieś po tygodniu.

eg ja sobie planowałam że jak już z mężem wprowadzimy się do naszego nowego domku to podam te ogórki do naszych obiadków :) ale też tak sobie pomyślałam czy nie zostawić ich aż do porodu :) bo kto wie kiedy obudzę się w nocy,np.w 8 miesiącu i nagle zapragnę ogórków kiszonych ;) a jakby ich nie było to biedny mężuś musiałby po nie lecieć :D

tak w ogóle za 5 dni kończy mi się L-4,wiem że chyba naturella jeszcze pracuje? mam prośbę do dziewczyn pracujących: powiedzcie mi jak sobie radzicie w tej pracy fizycznie,boję się że się rozleniwiłam i nie wytrzymam właśnie fizycznie.Są jakieś fajne napoje bądź ćwiczonka rozluźniające?

Karolinna, nie byłam na zwolneniu w ogóle, tylko tydzień od urlopu. Robi się ciężko niestety. Kręgosłup mi w ogóle nie dokucza, ale dzidziuś strasznie ciśnie w żebra, jak się dłużej siedzi. Więc staram sobie robić przerwy, a to po herbate idę, a to siusiu, a to do innego działu. W ciągu dnia wychodzę na godzinę połazić po sklepach, czy zjeść obiad. Po południu umawiam się z koleżanką, też w ciąży, idziemy sobie na jakiś soczek, czy coś, chociaż na 15 minut. Generalnie staram się dużo ruszać, bo jak siedzę ciurkiem, to mi kostki troszkę puchną. Więc z dokuczliwych rzeczy to żeberka, ciężko się oddycha, no i ogólnie troszkę brzuszek boli. Jestem w pracy 9-10 godzin dziennie, po pracy jestem totalnie zmarnowana. To jest właśnie też męczące, że w ciągu dnia nie można się położyć chociaż na 15 minut i zrelaksować - więc wieczorem sapię i dyszę i zasypiam o 21-22:)

Ale jeszcze tylko 4 tygodnie i idę na zwolnienie:)

reklama
ja też podziwiam naturellę :) obecnie mam umowę na 3/4 etatu i nie mam zamiaru siedzieć tam więcej niż 6 godz dziennie,aż tak mi na tej pracy nie zależy żeby się mordować ;) boję się właśnie tych puchnących nóg i bólu krzyża.

widziałyście dziewczyny że sierpniówki znikły z "przyszłych mam" i teraz jesteśmy o jedną pozycję bliżej :) co mnie myli bo wcześniej tak na "ślepo" strzelałam kursorem w "listopad" a tak teraz grudniu mi się zahacza :)

Do góry