reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

reklama
hej dziewczyny :) trochę mnie tu z wami nie było ale to dlatego że byłam z 5 dni w szpitalu,ale na szczęście nic poważnego! nie wiem czy wam pisałam że męczyły mnie mdłości i wymioty i poszłam z tym do giny a ona od razu"to idzie pani do szpitala",a ja
zdziwko5wp.gif
(najbardziej zmartwiła mnie myślo że ominie mnie imprezka w pracy męża :) no ale dla dzidzi wszystko).
Najpierw poszłam do kliniki na ligocie(dziewczyny które znją te okolice to widzą :) ) ale musiałabym czekać 2 tyg na przyjęcie!!!!więc poleciałam na raciborską(tam gdzie byłam już dwa razy,no i według wielu opiń jest on najlepszy) i tam mnie położyli,odrazu kroplówka(ale boli te wbijanie weflonu!!!),zastrzyk w pupcię :) i czopki.(ten pierwszy zastrzyk był spoko ale na drugi dzień inna babka tak mi wbiła tę igłę że się zwijałam!!a ona się śmiała i mówiła że jak jest się w szpitalu to musi boleć,ale dowcipnisia) ale tam odpoczęłam !i najlepsze jest to że słuchałam 2 razy dziennie bicia serduszka maleństwa(cudowny dźwięk),porobili mi badania krwi oraz poznałam ze 3 kobitki w ciąży i gadałyśmy o tym cały czas :) mam nadzieję że teraz wszystko będzie oki.Ale się rozpisałam ;D ciekawe czy ktoś to całe przeczyta :) i nawet się za wami stęskniłam :)

Cześć Karolina!
Miło Cię znowu powitać na bb
mam nadzieję,że już wszystko ok. skoro wypuścili Cię ze szpitala :)
ja miałam w piątek "słabszy dzień" tzn robiło mi sie ciemno przed oczami i takie uczucie jakbyjm miała zaraz zemdleć
zadzwoniłam do lekarki a ona kazała mi cały dzień leżeć w łóżku
tak więc do pracy nie dotarłam
Karolinko co Tobie powiedzieli w szpitalu, że od czego te mdłości?
mnie lekarka powiedziała,że moje objawy są "normalne" trzeba wtedy dużo odpoczywać, a jeśli nie byłoby lepiej to się do niej musze zgłosić
pozdrawiam
8) Justyna

justnaj przyjęli mnie tam bo stwierdzili że w siódmym miesiącu już nie powinno być mdłości,zrobili mi badania krwi(odbiorę je w środę),podobno wszystko ok(moja gina bała się że wątroba mi siadła),super jest leżeć w szpitalu kiedy nie ma się napisu na karcie abortus immines... mogłam chodzić i robić co chciałam,tylko te nieszczęsne czopki i zastrzyki :D czytałam jakiś artykuł ostatnio i takie mdłości mogą występować przy wadach serca,ale mam nadzieję że to nie to ale i tak pójdę do internisty.

Najwazniejsze że z toba i dzidzia wszystko OK. Mysle ze taki krótki pobyt w szpitalu to troche uspokaja, bo ma sie tam fachowa opiekę, mozna o wszystko wypytać, no i porobią badania.

8)
teraz się usmiejecie: ja byłam w szpitalu na 1 dzień na badania (chciałam,żeby wszystko zrobili w 1 dzień i w 1 miejscu) i wyniki przyszły za 3 dni-ciąża zagrożona,oczywiście po łacinie, od razu zadzwoniłam do mojej gin i pytam się wogóle co to znaczy i co mam teraz zrobić?
a ona na to, że tak się pisze, żeby się z funduszu zdrowia nie czepiali (że przyjmują do szpitala bez wyraźnej przyczyny) a poza tym wszystko ok i widzimy się normalnie za miesiąc
więc ulga totalna i od razu kieliszeczek czerwonego winka za zdrowie maluszka (chyba po raz drugi od początku ciąży) mniam
J ;D

reklama
Do góry