reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

Powodzenia Pycha z tym odkurzaczem :) :) Ja też dziś wcześnie wstałam, tak ślicznie słonko świeci i mam ochote dziś powędrować trochę po sklepach... A na takie prawdziwe zakupy to planuję wybrać się z mężem... Zawsze z nim wszystko kupuję, i o dziwo nigdy w sklepach nie marudzi... :) :)

reklama
jak tam pycha z odkurzaczem ? :) elusia i ja trzymałyśmy kciuki :) hm,te teściowe...szkoda słów

a propo nie puszczania męża na zakupy :D opowiem wam jak parę dni temu weszłam sobie na całkiem inne forum dla kobiet w ciąży i były tam wątki o tym że mężowie nie mają pojęcia np.o co chodzi z tymi oznaczeniami na pampersach a mianowicie " 0-5 kg","5-10kg" itd.To pomyślałam sobie skoro już jesteśmy z mężem na krótkim spacerku to mu opowiem o tych historyjkach bo niektóre były śmieszne.
I zaczynam mu tłumaczyć o co mi chodzi
- kochanie,opowiem Ci coś smiesznego,niektórzy faceci nie mają pojęcia o co chodzi z tymi oznaczeniami pampersów,wiesz o co mi chodzi prawda?(spojrzałam na niego wyczekująco) a on:
-no to chyba chodzi o wagę kupy,ile jej się tam zmieści...
wyobraźcie sobie moją minę
zdziwko2ov.gif
no a potem się trochę pośmiałam :D w każdych innych zakupach mu ufam (kiedys kupił mi super bluzeczkę)ale tych bejbuskowych to nie za bardzo ;)

;D a mój mąż kupuje ze mną baby-ciuszki, widzę jednak,że nie ma do tego cierpliwościi za długo nie ma co go meczyć.Ja sama stałabym godzinami przy tych ciuszkach, czasem -jeśli są bardzo drogie nacieszę po prostu nimi wzrok
ciekawe jak to będzie z tymi pieluchami ;D
J

Zrobiłam sobie małą przerwę w porzadkach.
Z odkurzaczem poszło mi całkiem sprawnie. Tylko ze jak juz zaczęłam porządnie odkurzać, to przy okazji wyszły inne sprawy. I tak: umyłam juz jedno okno i sprzątnęłam cały jeden pokój, a mężus przed chwilka wpadł na drugie sniadanko, to przeniósł mi biurko z kompem do drugiego pokoju, bo tamten juz szykuje pod dzidziolka.
Teraz troche odsapnę, bo u nas goraco na dworze, a pozatym mężus kazał troche przystopować, bo dzidzius sie tez meczy. A męża trzeba słuchać. ;) No i będę przesadzać kwiaty, bo jak kupimy komodę (albo dwie, jeszcze nie wiem), to nie bęzdie miejsca, wiec wpadłam na pomysł, że porobie takie kompozycje, np. 3 kwiaty w 1 doniczce. Bo do tej pory 1/4 pokoju miałam odstawioną doniczkami.

Pycha! To porządkuj póki masz siły (tylko mi bez przesady!!! :police:)
Ja -odkąd zaczął się 30-ty tydzień poczułam się ciężej, i że szybciej się męczę, a przedtem miałam niesamowitą energię.
Teraz zaczynam rozumieć "stare babcie"
Stwierdziłam,że może brak mi kondycji i od dziś chodzę do pracy pieszo (ok pół godzinki szybkkim krokiem)
Też lubię przesadzać kwiatki, ale u mnie to niemożliwe-w całym domu jedzie" lakierem do parkietów więc się tymczasowo wyniosłam ;Dpozdrawiam
J

A propo porządków, to ja czasem mam taką ochote, sprzątac, myc odkurzać itp. że mieszkania mi brakuje, ale czasem to nie mam na nic ochoty... :). Ale słyszałam że im bliżej porodu tym bardziej obiawia się syndrom urządzania gniazdka i wszystkie kobiety mimo dużego brzucha porządkują dom...

A więc powodzenia i :) w urządzaniu gniazdka dla bobasków

Pycha co do tesciowej to masz całkowita racje..dlatego juz robie zakupy albo sama albo z jakas kolezanka matka polką( wszystkie mam takie..ale co sie dziwic w moim wieku..)
a jesli chodzi o sukienki to nie mów nie..jesli ich nie widziałas.. Ja mam kilka po mojej siostrze lat 28 skwapliwie przechowywane przez moja mamę i są naprawdę słodziutkie.. i jesli bede miała córeczkę to wykorzystam je na 100%

karolinna Twój mąż może dostać nagrodę za "oryginalny" pomysł :)

pycha a Ciebie podziwiam za te porządki,ja się chyba za bardzo rozleniwiłam po tych wakacjach, bo teraz nic mi się nie chce, mam totalną niechęć do sprzątania i co gorsza do gotowania...ale chyba mi to przejdzie, będzie musiało... ;) no ale przed wyjazdem się nasprzątałam, bo mieliśmy remont i było co robić...

Hej dziewczynki!!!!
Juz po porzadkach, jak sprzatałam to było OK, ale wieczorem jak sie połozyłam to wszystko mnie bolało, a najbardziej w biodrach i krzyżu, no i nogi. Dobrze ze mężus zabrał się za łazienkę, bo tam nie lubie sprzątać.
Wiec dziś odpoczywam, bo jutro czeka mnie pichcenie w kuchni, bo w niedzielę mam gości.
Ale pokoik dla dzidzi juz prawie gotowy, brakuje tylko łóżeczka. A propo czy możecie mi podac jakie są standardowe wymiary łóżeczka????

Madziunia, ja do tej pory też miałam strasznego lenia. Ale miałam w domu taki kurz i brud, a do tego jeszcze goście przyjda, że musiałam się zmobilizować.

Madzia_33 problem jest w tym, ze ja nie chciałabym ubierac swojej córci w słodziutkie sukieneczki, wole taki bardziej luźniejszy styl, właśnie tak jak moja siostra ubiera swoje.

reklama
Do góry