reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

Faktycznie leje od samego Bożego rana, aż mi się wstawać nie chciało. Ale niestety musiałam bo przyszedł listonosz z paczką z allegro.
Mnie właściwie nic nie puchnie tylko jak jest mi za ciepło to palce i rzeczywiscie jest wtedy problem z pierścionkami. Za to w czoraj w SR (wykład o porodzie) była z nami dziewczyna, która miała tak opuchnięte nogi, że aż mnie to przeraziło. Biedna nie bardzo moze chodzić bo po chwili stania zaczynają ją boleć i piec. Na buzi też była spuchnięta.
Żylaków jak narazie też nie mam. A wiedziałyście o tym, że czasami nie zauważamy np. że mamy żylaki odbytu, wszystko wychodzi niestety po porodzie (tzn. mogą wypaść a to jest podobno cholernie bolesne) Oby żadna z nas nie miała tego problemu!!

reklama
eg paczka z allegro... oczywiście z ciuszkami bobaska??? :D co do hemoroidów to mnie ta perspektywa też przeraża,brr,staram się chociaż teraz żeby nie mieć żadnych zaparć,żeby jak najbardziej zminimalizować te niebezpieczeństwo.

Zastanawiałyście się nad lewatywą przed porodem?ja chyba wezmę :) wolę coś takiego niż potem niespodzianka na stole do porodu ;)

W lubuskim tez od rana pada. Dobrze, że wczoraj sciągnęliśmy grzyby z dachu.
Mi nogi puchna jak za długo chodzę lub stoję, a ręce jak chodze, zwłaszcza w upały. Obraczke juz jakis czas temu zdjęłam, bo strasznie mnie to drażniło, jak na siłe musiałam ściągać.

Ta piosenka, która wygrała Sopot jest naprawdę świetna!!!

Eg nie strasz. Az mi sie gęsia skórak zrobiła, jak przeczytałam o tych żylakach odbytu.

Ja tez jestem za lewatywą.

Tym razem nie z ciuszkami, kupiłam laktator i sterylizator z Aventa, tak na wszelki wypadek- przezorny zawsze ubezpieczony :laugh:
Zaparć nie mam więc może się uchronię przed żylakami, a co do lewatywy to faktycznie chyba lepiej wziąć, ma się wtedy jakieś 2 dni spokoju po porodzie.
Co do Sopotu to chyba wszystkie mamy podobny gust- posłałam sms-a na tę piosenkę, niestety 40000 przeszło mi koło nosa :laugh:

pycha udanej rocznicy ślubu i wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Twojego męża
mylove22mk.gif

Cześć dziewczyny u mnie nie pada, ale ciśnienie chyba niziutkie bo cos mnie od rana głowa boli. Co do tych żylaków odbytu to rzeczywiście dobrze dbać o regularne wypróżnienia i ważne żeby nie spać na plecach. Najlepsza pozycja to na lewym boku z podkurczonymi nogami, wtedy macica nie naciska na żyłę główną i krew dobrze krząy i nie zwiększa się ciśnienie krwi w żyłach odbytu. A i w takiej pozycji dzidzuś jest najlepiej dotleniony.
Co do żylaków na nogach to ja smaruję LIOTON 2000 i ESCEVEN, jak mnie bola żyły, szczególnie w nocy to pomagai zapobiega powstawaniu żyłek. Lekarka mówiła mi że są bezpieczne w ciąży i można smarować. Powiedziała mi że dobrze że chcę leczyć żylaki, bo potem moga być różne powikłania jak ktoś ma duże. Biorę leki OTREX ona mówiła że tez je w ciąży zażywała, ale są cholernie drogie i tylko na receptę.

Oby nikogo z nas te niezbyt przyjemne żylaki pupci na spotkały :) :) :) :) :) :)

reklama
elusiu faktycznie też słyszałam o tym leżeniu na lewym boku,tylko ja jestem strasznym wiercipiętą i przewracam się ze 100 razy na łóżku,nie mogę wytrzymać na jednym boku :) staram się czasem trzymać te nogi wysoko.

pycha jak już tak obrazeczek przeskakuje to wydaje się że już tak mało zostało,co nie? :) i jakieś lepsze samopoczucie że to już 7 :)

Do góry