reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyczekiwany listopad...

Jeśli chodzi o miękkie ciasto pizzy to nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale wydaje mi się, że wszystko zależy od pieca, bo musi to być piec kamienny, może też od tego, jak przetrzymujemy ciasto, bo najpierw musi odpowiedni czas poleżeć w temperaturze pokojowej, a potem trzeba schłodzić.

Karolinna ja przez całą ciążę nie miałam żadnych mdłości i ani razu nie wymiotowałam, ale od kilku dni tez mnie zaczęło męczyć. Mdli mnie i muli, dobrze ze niezbyt często. A czytałam, że niektóre kobiety dopiero w III trymestrze mają tzw. poranne mdłości.

reklama
pycha tylko ja już w pierwszym trymestrze przez to przechodziłam,nie fair ;) mam nadzieję że w trzecim bedzie spokój :) będę musiała o to pomęczyć lekarza.A temat pracy masz niezły :)

Przeczytałam że w moim 26 tyg maluszek już otwiera oczęta i ogląda mi brzuszek od środka :)

Karolinko własnie ściagnął mi się film z Torenta, naprawdę super szkoda, że po angielsku a ja niestety nie spikam ::)
Jak tylko przyjdzie mąż z pracy to sobie go obejrzymy na spokojnie :laugh:

Chciałam Was się spytać, czy puchną Wam nogi i ręce,bo mi strasznie.Potrzę na nie jakby nie były moje :). Na szczęście nie mam białka w moczu, bo wtegy mogło to by być zatrucie ciążowe. Już czekam na chłodniejsze dni.

No mnie troszeczkę zaczynają puchnąć ale jest to nic w porównaniu z tym co miałam w pierwszej ciąży.
Rodziłam w lipcu i były straszne upały, miałem nogi jak balony a do tego wysokie ciśnienie 160/90 i z tego też powodu miałem wywoływany poród w 38 tygodniu ciąży.
Lekarz stwierdził, że był to stan przed gestozowy :(
Mam nadzieję, że mnie to teraz ominie bo w Listopadzie nie powinno być już takich upałów ;)

beata1 mi też strasznie puchną palce u rąk i stóp,i wtedy już nie mogę ruszyć nawet obrączką co wprowadz mnie w stan "klaustrofobii" ;) i proszę męża żeby mi ściągnął a on w końcu daje radę :) Już jedna dziewczyna poradziła mi pić dużo niegazowanej wody i wydaje mi się że też trzeba trzymać nogi wysoko,co najmniej z 15 min dziennie.A jakie masz wyniki moczu bo to tez coś tam może się dziać.

Jak wam tak puchną ręce to za wczasu pościągajcie biżuterię bo potem bedzie problem .
Do porodu nie mozna mieć nawet obrączki na palcu :( takie głupie wymogi :mad:

Tego nie wiedziałam, że nie można mieć obrączki w czasie porodu.
Wyniki moczu 3 tyg.temu były prawie dobre, tylko miałam bakterie w moczu. Następne wyniki robię w poniedziałek.

Mi puchną nogi w kostkach, ale tylko wtedy gdy dużo popracuje i nie odpoczywam, jak narazie mam z tym spokój. Ale mi robia się zylaki, przed ciążą miałam juz trochę problem i teraz sie pogarsza i czasem, bolą mnie zyły. Ale lekarka przepisała mi tabletki i smaruje mascią, no i staram sie poleżeć chwilę z nogami wyżej. Cóż ciąża ma swoje uroki :) :) :) :)

reklama
hej laski :) ale na śląsku pogoda...
deszcz7bd.gif

aniam te palce puchną tylko jak gdzieś wychodzę i jest ciepło ,w domku zaraz wszystko wraca do normy.Ciekawe gdzie zostawiłabym obrączkę w szpitalu,bałabym się że mi podwędzą ;) dobrze że uprzedziłaś :)

beata ja też za niedługo robię wyniki moczu,ciekawe jak tym razem się potoczy,trzymam kciuki za Twoje i moje wyniki!

elusia ja powoli odkrywam że tych uroków ciąży jest za dużo,połowy bym nie chciałą ;) myślisz że warto smarować nogi?jaki to krem?jest bezpieczny?może ja też kupię.

aniam i pycha może uda mi się załatwić tekst do tego filmu,postaram się coś poszukać i za jakiś czas wam powiem.

poza tym w końcu mam piosenkę która bardzo mi się podoba i słucham jej teraz na okrągło :D ta która wygrała sopot :)

Do góry