reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyczekiwany listopad...

reklama
dzięki za słowa wsparcia :) jakiekolwiek dziś wyjście planuje dopiero popołudniu bo teraz to można byłoby chyba zemdleć,jutro ma być jeszcze gorzej ? marzy mi się basen...
Czy też was denerwują te telezakupy w tv??siedzę przy kompie i szumi mi koło uszu tv,te wszystkie telezakupy,wyłączyłabym to chętnie ale nie chce mi sie ruszać :D a może bym tak trochę posprzątała... :)

Tak rekalmy i telezakupy sa dobijajace :(
Ja dzisiaj cały dzień byłam na ogródku ale i tak czuję się wymęczona tym upałem ::)

ale miałam noc! dosłownie wstawałam masę razy żeby sie czegoś napić jak po jakimś kacu :) a to nie fair,bo nic nie piłam a muszę cierpieć ;) te cholerne upały

u mnie w cieniu od strony północnej, czylli tam gdzie słońce nie świeci wogóle jest już teraz 35 stopni. Okropność :( Napić sie też nie mogę bo ciągle suszy, ale trochę pomaga woda z lodówki z cytryną, i ew,trochę miodu. a przy okazji to zdrowe. Spróbuj :) :) :) :)

Ja też miałam ciężką noc, nie było czym oddychać, Krystian się pare razy budził też mu było ciepło i chciało sie pić.

no to w takim razie zaprasza Ciebie Elusia i wszystkie brzuchatki na szklaneczkę czegoś zimnego :)
drink3ul.gif

i na lody
lody0lz.gif

mnie pomaga chodzenie co jakis czas pod prysznic,pod rozkosznie chłodną wodę... ale cierpliwości dziewczyny chyba już od niedzieli ma być parę deszczowych dni.

reklama
Patrzcie co przeczytałam na innej stronie dla kobiet w ciąży i przestańmy mieć jakiekolwiek wyrzuty sumienia
radochagg3oq.gif

Zespół z Uniwersytetu w Helsinkach przeprowadził badania w grupie 300 ciężarnych kobiet. Uczestniczki miały oceniać swój stan psychiczny - np. poziom stresu, nastrój itp. oraz ilości zjadanej dziennie czekolady.

Pół roku po urodzeniu dziecka, każda z matek opisywała zachowanie dziecka, m.in. jego skłonność do reagowania lękiem lub śmiechem, aktywność i ogólne usposobienie.

Okazało się, że dzieci matek, które w ciąży codziennie jadły pewne ilości czekolady, były bardziej aktywne, pogodne i częściej się śmiały.

Ponadto, według zespołu badającego potomstwo kobiet, które w ciąży miały podwyższony poziom stresu i jadły regularnie czekoladę, było mniej skłonne do reagowania lękiem w nowych sytuacjach, niż potomstwo matek zestresowanych, które w ciąży odmawiały sobie czekolady.

Do góry