reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wybór wózka dla naszego maleństwa:)

reklama
mama2006 - ja tez ich pelno widze, jedo fyn sa chyba najpopularniejsze! dzisiaj w sklepie z wozkami zaczelam znowu porownywac i ogladac i na koniec stwierdzilam ze wszystkie wozki sa takie same i wyszlam ze sklepu bo dostalam juz metlik w glowie...

A ja chyba się wreszcie zdecydowałam. Będzie Maclaren Twin, dodatkowo dla maleństwa dokupię miękką gondolę.
to wózeczek: Maclaren Twin Techno - Maclaren Twin Techno Black on Black Frame Maclaren.pl
i gondola: Miękka Gondola SoftCot Maclaren - Miękka Gondola Maclaren Techno XLR Soft Carry Cot Black/Champagne Maclaren.pl

Stwierdziliśmy, że taki wózeczek będzie najlepszy. Bo małe pewnie z 4-5miesięcy tylko w gondoli pojeździ- do czasu aż na dworze zrobi się cieplutko. Wózek fajnie składa się w parasolkę, jest lekki no i ma dożywotnią gwarancję więc mam nadzieję, że niezniszczalny ;-)

daissy - no właśnie ja też się łamię nad maclarenem :-) Mackowa parasolka dzidzi nr 2 nie doczeka, a na allego widziałam fajnego używanego xlr. Strasznie mi się podoba, bo nie ma pełnych kół tylko ażurowe, no i kolorek niebieski, mój ulubiony i cena ok. I się łamię, czy kupić teraz, a ze starym sie pożegnać, czy czekać na młoda, bo Maciek juz mało co w wózku jeździ, jedynie na baaardzo dalekie trasy i do sklepu, jak chcemy go unieruchomić ;-)

Dziś byliśmy pooglądać wózeczki. Najpierw zaliczyliśmy Smyka w W-wie, a potem Świat Dziecka przy Centrum Jupiter. Jeśli chodzi o fachowe porady, to radzę wybrać się najpierw do Centru Jupiter, tam po paru minutach oglądania podszedł do nas sprzedawca oferując swoją pomoc. A w Smyku? Zero zainteresowania, nie ma osób, które by się kręciły i mogły coś pomóc. Może tylko w Smyku jest więcej tańszych wózków. Większość modeli sprawdziliśmy na skrętność kółek, rozkładanie materacyka, ciężar, jakość materiału, amortyzatory, kwestię czy ciężko się podnosi (chodziło o ewentualne wchodzenie do autobusu niskopodłogowego), co jest dodatkowo w zestawie. Mikado już wcześniej oglądaliśmy, polski wózek, niedrogi, nawet nam odpowiada. Podobał nam się też xlander xa :tak: To było w Smyku. A w Świecie Dziecka są przeceny o 20%!!!! Emmaljunga nas zachwyciła, wykonanie i pare rozwiązań technicznych super, były 2 modele z super pokryciem do czyszczenia, ale jest to wózek bez skrętnych kół, znajoma znajomej własnie sprzedaje wózek tej firmy, bo dla niej niewygodny, ciężki, zupelnie nie tak. Teutonia była druga po emmaljundze. Najprawdopodobniej tej firmy kupimy, rozważymy jeszcze model do końca. W sobotę jedziemy do Łomianek pod Warszawą. Postaramy się negocjować jak najwyższy rabat :cool2: jedziemy w 3 pary przyszłych rodziców, więc liczymy na niby hurt i może jakieś dodatkowe rzeczy się uda wynegocjować oprócz niższej ceny.

dziewczynki ja wczoraj dokonałam wyboru wraz z mężem :) spotkałam na zakupach koleżankę z wózkiem Mutsy.. miałam okazję pojeździć z jej dwulatkiem wózkiem po dziurach, chodnikach sklepach... wózek jest rewelka...a ona nie zamieniłaby go na żaden inny... więc w ostateczności kupujemy taki..chcieliśmy nowy (ok 3 tyś) ale po co wydawać tyle kasy , a jak nie będziemy zadowoleni po miesiącu to napewno nie sprzedamy go za taką cenę.... wybór padł na używany... kupimy tylko stelaż nowy (koszt 1100zł)... wczoraj kupiłam na allegro gondolę do takiego wózka bo od czegoś trzeba zacząć :)
mi osobiście podobał się roan ale faktycznie po co nam taka wielka gondola i a wózek większy ode mnie...

reklama
Emil_e - jeżeli mogę coś zasugerować jako posiadaczka tych 4 kółek, jeżeli kupujesz nowy stelaż i nie zależy Ci na tym żeby był jak najlżejszy, kup koła pompowane nie piankowe, lepiej amortyzują. Ja mam piankowe, bo z racji 5 piętra bez windy kazdy kg sie liczył, ale teraz będę mieszkać niżej i z chodnikami gorszej jakości, więc planuję wymienic kółka na pompowane

Do góry