reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wybór wózka dla naszego maleństwa:)

ja jakiś czas temu obserwowałam babki z wózkami z kołami nieskrętnymi i widziałam, że niestety spacer po mieście, albo wejście z takim wózkiem do sklepu to wysiłek, bo przód wózka często trzeba podnosić, żeby mocno skręcić. większość wózków, które widziałam właśnie na takich nieskrętnych kołach to bartatiny, parę razy też widziałam bebecary. Ale większość chyba teraz kupuje wózki ze skrętnymi kołami z przodu.

Co do wyboru wózka przez męża, to ja uważam, że jednak ostatnie zdanie należy do tej osoby, która z dzieckiem więcej będzie spacerować, my tylko sprawdziliśmy, czy rączka jest wystarczająco długa w regulacji, bo moj m jest wysoki.

reklama
Ja jak już wiele razy podkreślalam jestem za Roanem - dokładnie za Maritą (czasem mi się coś odkręci i wole x-landera xa:)) Marite wiele razy widziałam w uzytkowniu na ulicy, w sklepach, z gondolą, spacerówką z malymi i większymi dziećmi mimo tego ze to masywne wózki wydawało się ze prowadzący sa zadowoleni:) Dodatkowo mojej koleżanki z pracy bratowa ma ten wózek i już użytkuje prawie rok i jest b. zadowolona, świetnie się sprawdził jako głeboki i teraz jako spacerowka, bez problemu można nawet po plazy jezdzić:) Cenowo moim zdaniem jest atrakcyjny bo za pełen komplet na allegro trzeba zapłacić ok 1700zł już z fotelikiem...Oczywiście kwestia gustu bo to klasyczny wózek, taki wrecz troche retro - mi sie podoba:) Poza tym kolor który biorę pod uwagę jest w przepisie na zycie (jak ktoras ogląda:)) No i nie jest to ani mały ani lekki wózek - ale dla mnie osobiście nie jest to najważniejsza sprawa...X-landre tez mi chodzi po głowie, no i co chwile któras z Was podrzuca jakieś linki i wtedy to już mam zypełny mętlik w głowie:)

betibeti z tych co wymieniłas bardzo czesto widuje tako wygląda calkiem dobrze i biorac pod uwagę ilość tych wózków jakie spotykam pewnie jest dobry:)

Agatulka masz Kunerta na paskach? jak on się sprawuje?

Popatrzę na Tako

Mi nie zależy na dużej gondoli...latem powozimy już w spacerówkach na leżąco...

Agatulka masz Kunerta na paskach? jak on się sprawuje?

Popatrzę na Tako

Mi nie zależy na dużej gondoli...latem powozimy już w spacerówkach na leżąco...
ja mam dokładnie Karexa mi chodziło ze podobny o konstrukcje :p
coś takiego u znajomych stał nieużywany a w b dobrym stanie to posłuży i mojemu
bo ja np nei zdzierżę 3 kołowców nie moge znieśc tych nowych spacerówek w kształcie trójkąta ja po prostu lubie te stare wersje które u moich dzieci się sprawdziły proste zwykłe a praktyczne i przetestowane
WÓZEK KAMIL KAREX +5 GRATISÓW , Nowość 2011 (1809033715) - Aukcje internetowe Allegro

ja chyba też zdecyduje sie jednak na roana, choc podoba mi sie zupelnie inny dorjan, no ale okaże sie jak pojeżdże i popatrze, a tak ogólnie najkorzystniej kupic tako, bo duzo ma dodatkow, jednak roan najtaanszy mimo wszystko i duzy, a mi nie zalezy na wielkości wozka bo do vana wsadze kazdy a wszystkich mam w domkach to dzwigac nie musze :)

heheh..my mamy combi (ja nim jeżdżę) a mąż jeepa ogromnego..tak więc do niego na pakę to nawet składać nie będzie trzeba...
a ja nadal mam dylemat który, Roany są dosyć ciężkie z tego co słyszałam

My mamy wózek właśnie z skrętnymi przednimi kołami a tylnie większe wózek firmy Jedo z 2009 roku ,wózek po córci kupywaliśmy całkiem nowy także jest w bardzo dobrym stanie,jestem zadowolona fajnie mi się go prowadziło szczególnie zimą.Gondola głeboka i duża także spokojnie w zimie mieścił mi się śpiworek i mała miała dużo miejsca .Emowi bardzo się podobały wózki z małymi gondolami,jednak szybko ściągnełam go na ziemie bo w tej maleńkiej gondoli mała długo by nie pojeździła,sam potem jak widział że mała szybko rośnie to stwierdził że miałam racje co do dużej gondoli .

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1090&<osCsid>

wózek w kolorze ciemnego fioletu nr 194 ,jak teraz okaże się że syn trudno bedzie jeździć w fioletowym:-D

Ostatnia edycja:
Vanilia-powiem że jestem zadowolona z wózka ,jedyny minusik że sporo miejsca w aucie zajmuje jak jest z gondolą ,na ale który wózek nie zajmuje sporo miejsca.Do tego była jeszcze torba zawieszona na wózku i chyba spiworek na nózki,folie przeciwdeszczową dali na gratis.Także w roku 2009 jak go zakupilismy to płaciliśmy 1220zł,no i potem dokupiliśmy do tego foteli nosidełko z adapterem co było bardzo wygodne.Jak jechaliśmy do sklepu czy lekarza a małej się przysnęło to doczepialiśmy tylko do stelaża fotelik i nietrzeba było małej wyciągać i budzić.Ze spacerówki po zdieciu gondoli krótko korzystałam bo potem zakupiłam ten niebieski spacerowy Graco,mniej miejsca zajmował po złożeniu w aucie,choć mamy auto combi to nie ma problemu.wkleje foteczki tego drugie Graco ,też jestem zadowolona a pomyśłeć że kiedyś mi się te 3kołowe nie podobały.Ale jak w Opolu weszłąm do sklepu to strasznie mi się ten Graco podobał no i musiałam go mieć pozatym jakoś tak nic innego niewidziałm fajnego co by mi wpadło w oko.

Załączniki

• IMGP5616Niki iw
    IMGP5616Niki iw
    34,3 KB · Wyświetleń: 127
reklama
mama Niki fajny wózek...a fioletowy moim zdaniem to neutralny kolor do małego łobuza tez dobry:)

Co do Roanów, faktycznie do najlżejszych nie należą ale jakoś nie odbiegają do średniej - tak mi sie wydaje...Poza tym bedac w sklepie troche nim pojeździłam i b. lekko się go podnosi - np wjeżdżając na krawężnik skreca też się dość lekko - oczywiście jak na wózek z 4 nieskrętnymi kołami...

Do góry