reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wybór wózka dla naszego maleństwa:)

Edyta na prawdę śliczny wózeczek, i cena bardzo okazyjna:-) kolorki bardzo ładne. Fajnie że macie już ten zakup za sobą. My dopiero gdzieś początkiem stycznia kupimy wózek b w naszym małym mieszkaniu nie ma go gdzie trzymać:sorry:

reklama
Dziewczyny doznałam olśnienia
Nie pamiętam już które z Was ale któreś chciały kupić wózek MIKADO
też się jemu przyjrzałam i mnie przekonał.
Dzisiaj patrzę a MIKADO ma wersję wózka CITY CAR. Ze skrętnymi kołami ale na paskach, pierwsze widzę coś takiego...nie wiem tylko dlaczego nie ma ich tak dużo tak BOSTONÓW czy ASTONÓW, może ja szukać nie umiem. W każdym razie tak wygląda. Dziewczyny jak się orientujecie to dajcie znać gdzie to cudo można zamówić w innych kolorach

Mikado CITI CAR C1 WÓZEK dla dzieci NA PASKACH ZE SKRĘTNYMI KOŁAMI Superbobo

EDIT

już znalazłam potrzebne informacje. Jestem normalnie zachwycona
:-D
Gdyby któraś była zainteresowana to wklejam wypowiedź jednej z użytkowniczek tego wózeczka

"Ja wszystkim bardzo polecam wózeczek Mikado City Car jest poprostu świetny!!!
Waży niewiele 14kg z gondolą ma zawieszenie na paskach wiec nie skrzypi nie zacina sie itd... A i na schodach jest nie do zdarcia. Ma dwa skretne koła przednie tylnie pompowane wiec bardzo dobrze sie prowadzi i zawraca w miejscu. A wogóle jest to jedyny wózek jaki znalazłam który łaczy w sobie skrętne koła i zawieszenie na paskach.
Wszystkie moje znajome które rodziły prawie w tym samym czasie (odstep miesiaca/dwóch) czyli jakies 6 dziewczyn stwierdziło ze jest to swietny wózek same miały wózki róznych firm ale zaden nie prowadził sie tak lekko.
A nawet teraz w zimie na tym śniegu tez świetnie sobie radzi.

ale lepiej go kupic od producenta:

P.P.H.U. Mikado
ul. Dalbora 3
63-400 Ostrów Wielkopolski

tel. kom.: +48 604 238 119
tel.: +48 62 736 02 06
fax: +48 62 736 02 08
email: mikado@wozki-mikado.pl
www: Mikado - wózki dziecięce najwyższej jakości

na stronie producenta nie ma pokazanego tego modelu ale wystarczy napisac e-maila z zapytaniem o ten wózek i on przesyła informacje i propozycje zakupu.

Ja za całość tj.

stelaż
gondole
spacerówke
torbe
fotelik i adapter
folie przeciwdeszczową
moskitiere
pompowane koła
i kuriera zapłaciłam 960zł

A kolor mogłam sobie wybrac dowolny z tych które sa nawet przy innych modelach.

Pozatym jak dzwoniłam żeby sie wszystkiego dowiedziec to zawsze ten Pan co odbierał był miły i cierpliwy.

No troche śie rozpisałam ,ale warto.
Wiem ze ogólnie nie ma za dużo opini o tym wózku ale naprawde jest swietny, długo wybieralam wózek i jestem w pełni zadowolona ze swojego wyboru i dlatego tez polecam go innym
laugh.gif
"

Ostatnia edycja:
Witam, ja jutro jade oglądać wózki dla naszego maleństwa.
Mam dwie opcje albo kupić sam stelaż do wózka Tako jumper x ponieważ gondole i nosidełko mialabym po siostrzenicy (stelaz i spacerowka zostaly skradzione z autem) :( a pózniej kupić lekką spacerówke, albo kompletny nowy wózek.Ogladając na necie zainteresowały mnie jeszcze dwa wózki jednej firm CONECO modele mustang lub barracuda.Ale widze że są mało popularne na forum.Czy macie jakichś znajomych bądź same macie jakieś doświadczenie z tymi wózkami??Dzięki za odp.

Vanilia :-)
Karola i Ja byłyśmy zainteresowane MIKADO jednak model ASTON :-p już od dłuższego czasu próbuję wybrać się na Ursynów żeby obejrzeć z bliska ten wózek, ale brak czasu mówi sam za siebie.
Jednak znajdę w końcu tą chwilę ;-)

i po wizycie w sklepie(naprawde ogromny wybór i fachowa pomoc sprzedawcy) :) ConecoMustang odpadł w związku z kubełkową spacerówką, Coneco Barracuda w związku z brakiem pełnego skrętu przednich kół.
Dwa nowe typy to Roan 4runner
NAJLŻEJSZY WÓZEK GŁĘBOKO - SPACEROWY ROAN 4RUNNER (1873653430) - Aukcje internetowe Allegro
oraz Tako Laret
*** Laret TAKO z fotelikiem * NOWOŚĆ na rynku *** (1871089503) - Aukcje internetowe Allegro
:) Narazie wygrywa TAKO ponieważ mam wielu znajomych poiadających wózki tej firmy i wszyscy są zadowoleni,nie mam niestety możliwości sprawdzenia opinii na temat tego modelu bo jest to nowość.
Jezcze troszke poczytam o Roanie i wtedy zobaczymy.Parametry maja podobne.Są na aluminiowych stelażach choć 4runner jest lżejszy o 2kg i po złożeniu rama zajmuje naprawde mało miejsca.Męża ma zdecydowała że ja wybieram który wózek a on wybierze kolor :)

Ostatnia edycja:
Ja nad 4runnerem również się zastanawiam tak jak pisałam powyżej. Różnica pomiędzy nim a Tako Laret to waga,choć Tako lepiej się prowadzi.O drugim modelu który podałaś nie słyszałam ale ma o 4kg cięższą ramę, więc jak mieszkasz w bloku to jest ważne.Wizualnie są one do siebie podobne.Najlepiej pojechać do dobrego sklepu i poogladać pojeździć troche danym modelem.

niestety, nie mam takiej mozliwosci:/ dlatego szukam w necie opinii... mieszkam we francji i poprosze tylko mame, zeby mi zamowila i przeslala tutaj.... takze jestem zdana na opinie innych:/

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry