reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wybieramy imiona dla licowych maluszkow

Imię Florian kojarzy mi się z kwiatuszkami hehe :-p

Nadal ciężko mi w to uwierzyć ale nareszcie doszliśmy z Mkiem do jakiegoś kompromisu :-) Niestety pogodziłam się już z tym,że M za żadne skarby się nie zgodzi na Amelkę.Dwoma najbardziej prawdopodobnymi wersjami imion dla naszej córci były:Ola i Marta.Myślałam,przemyślałam i zdecydowałam,że będzie Oleńka :-)

reklama
Asieńka jeżeli nie chcesz, ażeby córcia miała niezwykłe zdolności do pakowania się w kłopoty, problemy z facetami i miała życie wyłożone kolcami to NIE DAWAJ JEJ NA IMIĘ MARTA!!! Mówię teraz całkiem poważnie, to przeklęte imię, wszystkie Marty jakie znam włącznie z samą sobą mają po prostu przerąbane w życiu :sorry: Marty to zwykle dobre duszki, kreatywne i pogodne ale też bardzo naiwne, kierujące się głównie emocjami. Nie powiem, że nie spotyka je nic dobrego i mają pecha ze wszystkim, bo to byłaby bzdura - za miesiąc zostanę szczęśliwą mamą przecież :tak:, ale tak czy owak Marty w swoim życiu wylewają bardzo dużo łez, głównie przez własną głupotę. Tak czy siak, zrobisz jak uważasz, pozdrawiam! ;-)

ps. dla mnie Floruś też kojarzy się nieco z kwiatkiem i pewnie gdyby nie mój W to urodziłby się Szymonek :-p(z resztą Florian ni jak pasuje do mojego nazwiska)

Ostatnia edycja:
Zgadzam się z Młodą Mamuska bo też jestem Marta :) ale u mnie nie było aż tak źle bo wychodzę z założenia że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i wszystkie te problemy,kłopoty z chłopakami,pracą, szkołą to mają jakieś znaczenie i w sumie dzięki nim też jestem teraz szczęśliwa i mam cudowną rodzinę :)

a my myślimy nad drugim imieniem, chciałabym jakieś nietypowe. Póki co, jestem przy Atabe, co znaczy miłość

My wybraliśmy małej imię Zuzanna :) tylko takie nam się spodobało :p jakoś dla chłopca nie mieliśmy w ogóle wybranego imienia .. :)

a my myślimy nad drugim imieniem, chciałabym jakieś nietypowe. Póki co, jestem przy Atabe, co znaczy miłość
A proszę, nie wiedziałam...
Atabe- miłości Ty nasza ;)
Ps. Mi jakoś córci na drugie Ewa pasuje, choć nie wiem co na to M... ALe elena Ewa jakoś melodyjnie mi brzmi :)

emih mój M chciał Ewę, bo to jego mama, a poza tym, taka jedna Ewa go tu kusiła... Dlatego ja się nie zgadzam, bo nie chcę, żeby mi się własna córka kojarzyła z tamtą

reklama
Słusznie słusznie...:evil:
Ja też się dowiedziałam że pierwsza moja córa nosi imię największej miłości (oczywiście przede mną, bo ja jestem większa :-D:-D:-D) mojego M :wściekła/y: Na szczęście jej nie znałam i było to wieeeeeeeki temu, więc przystałam bo imię mi się podoba :sorry2:

Do góry