reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wybieramy imiona dla licowych maluszkow

Ale numer my z M dla dziewczynki bierzemy pod uwage tylko 2 wlasnie Zosia- po babci albo Alicja, bo obydwojgu nam sie bardzo podoba.M podoba sie jeszcze Dominika, ale mnie jakos nie podchodzi.Jezeli chodzi o imiona dla chlopca, to na razie u mnie pomyslow brak , a M oczywiscie obstaje za Dominikiem;-)
Dominik mi się podoba,takie imię wybrałam jak byłam w pierwszej ciąży-ale urodziłam córeczkę:-D,Tymoteusz też jest ładne-można wołać Tymek,zastanawiam się też nad Kamilem,a dla dziewczynki jeszcze Larysa mi się podoba:-)

reklama
Dominik mi się podoba,takie imię wybrałam jak byłam w pierwszej ciąży-ale urodziłam córeczkę:-D,:-)

haahaha- u nas pierwszy wybor byl - Dominik/Klaudia- Urodzilam coreczke, a szwagierka syna(razem chodzilysmy w ciazy) i dala Dominik..chrzesniak meza...wiec teraz niestety odpada...ale b. mi sie to imie podoba!

podoba mi sie takze Patryk- ale mezowi nie...co do Gracjana oboje jestesmy zgodni:tak:poki co:-D

Dominik mi się podoba,takie imię wybrałam jak byłam w pierwszej ciąży-ale urodziłam córeczkę:-D,Tymoteusz też jest ładne-można wołać Tymek,zastanawiam się też nad Kamilem,a dla dziewczynki jeszcze Larysa mi się podoba:-)
Myslimy,myslimy a jak sie urodza i spojrzymy w te buzki to imiona i tak same do nas przyjda i to moze zupelnie inne niz te o ktorych myslalysmy podszas ciazy???
A w efekcie koncowym, jak dzieci urosna to i tak beda miec do nas pretensje ze glupie imie im wybralysmy:-p

Jak byłam w 1 ciązy to były 2 typy: wiktoria dla córeczki i Dawid dla synka. Urodziła się Wiktoria. Jak będzie tym razem? Sama nie wiem. Podobają mi sie takie imiona: Nicola (ale mąż się burzy, bo nie polskie i przez "c" się pisze), on wolałby Agnieszkę. Dla chłopca Dawid albo Krystian.

Jak byłam w 1 ciązy to były 2 typy: wiktoria dla córeczki i Dawid dla synka. Urodziła się Wiktoria. Jak będzie tym razem? Sama nie wiem. Podobają mi sie takie imiona: Nicola (ale mąż się burzy, bo nie polskie i przez "c" się pisze), on wolałby Agnieszkę. Dla chłopca Dawid albo Krystian.
Osobiście jestem zwolenniczką polskim imion:tak: możesz dać Nikola a nie przez "c",Dawid też mi się podoba ale u nas w okolicy jest plaga Dawidów:szok:

Synek bedzie mial na imie Marcel a dziewczynka Nadia

Chociaz bardzo mi sie podoba Marika, Larysa, Konstancja.
No ale zobaczyy co z tego wyjdzie i czy mi sie nie pozmienia.

reklama
mi takze podoba sie Marcel i Kornel- ale ni jak pasuje do naszego nazwiska:sorry: ktore zaczyna sie na R...wychodzi lamacz jezykowy niestety:sorry::-D

Do góry