reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

Mojej rosna o dziwo pierw gorne...juz wsumie je widac i powoli cisna sie tez jedyneczki dolne:) na poczatku nie bylam pewna ale lekarz potwierdzil:)
czekam teraz z niecierpliwoscia az wyjda...a to chyba moze potrwac....

reklama
Kuba przed przeprowadzką miał 10 zębów.
Wczoraj zagładłam do buźki a tam kolejne 2 się pokazały - górne 4.

Przybywa ich szybko..
A dziewczyny, ile tych ząbków ma się pokazac??
Do szóstek czy piątek.???

Pozdrawiam

Wczoraj zauwazylam ze jest 11 zabek i to nawet sporawy wiec wyszedl kilka dni temu ale moja corka nie da sobie ostatnio zajrzec i przez to mamy problem z myciem zebolkow ;D

Nikos Ja tez nawet nie wiem ile tych zebow powinno byc i do jakiego wieku rosna.Moja tesciowa powiedziala ze Robert czyli jej syn mial wszystkie zeby jak on skonczyl roczek ??? Nie wierzylam w to co mowi i z reszta dalej jakos nie dowierzam ;)

Mam pytanko: czym myjecie ząbki swoim maluszką, bo ja przecieram gazikiem umoczonym w przegotowanej wodzie. Ostatnio szukałam pasty do zębów dla roczniaków ale wszędzie piszą, że dozwolone dopiero od 2 lat.Wydaje mi się, że sam gazik umoczony w wodzie to chyba zamało, jak sądzicie? Może jednak są jakieś pasty dla roczniaków, a ja nie spotkałam?

ilona1009 moja pediatra mówiła ze są pasty dla niemowlaków ale trzeba je kupować w aptece,obowiązkowo takie które,rzecz jasna,nie mają fluoru :)

ja na razie daję małej samą szczoteczkę zamoczoną w wodzie i sama sobie "szoruje" te 8 ząbków :D świetnie jej to idzie :) .

a jak radziłyscie sobie z szukaniem ząbków przez dzieci moja tak daleko pcha rączki do buzi ze az zwraca i nie da rady na 3min jej samej zostawic bo odrazu sie dławi.
a gryzaga do ust nie weżmie:-(

Witajcie! Mój synek ma 3.5 miesiáca strasznie sie slini,bierze wszystko do buzi,jest niespokojny i placze wieczorami.zauwazylam z tylu u góry cos bialego,dotykalam jest to twarde czy to mozliwe ze to zabek.Bo slyszalam,ze pierwsze zabki wyrastaja z przodu.Pa

reklama
Hej raczej na zeby to za szybko a ze sie slini i wklada wszystko do buzi to normalne rozwojowe :) a to cos biale to moze sa plesniawki (wygladaja jak biale krostki czesto mylone z zabkam) - na to Apftin polecam.

Do góry