reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

u nas zadnego nie ma - nie mam pojecia kiedfy sie jakies pojawia - wyobrazma juz sobie jej slicniutkie dwie dolne jedyneczki - heheheh taki malusi kroliczek :) :D

ah ja daje ewie dosc czesto Viburkol - bo u nas dosc ciezko znosi zbakowanie - apap tez daje ale jak czuje ze glowke ma goraca :D

pozdrawiam

p.s - slyszlam ze jak sie przemywa zabki rumiankemi to tez przynosi ulge .... ??? to prawda ??? robilyscie moze tak ???

reklama
Witajcie! ;D

Mojej Nastii wczoraj wyszedł pierwszy ząbek - prawa dolna jedyneczka. Przedwczoraj dziąsełko było wybrzuszone i białawe, tak jak opisuje to Ewcik. Na szczęście nie zniosła tego źle, tylko trochę marudziła, popłakiwała może przez 2 dni. A wypatrzyłam to tak: jak leżała, to podeszłam do niej od tyłu i zaczęłam się wygłupiać. Więc musiała odchylić główkę do tyłu i głośno się śmiałą, wtedy pokazała dząsełko. A wczoraj dałam jej mój palec do pogryzienia i poczułam jak mnie "zadrapało" :)

Życzę bezbolesnego ząbkowania!

Avokado - gratulujemy pierwszego kiełka!

A czy ktoś słyszał, żeby najpierw wyszły górne trójki, a potem dopiero dolne 2? ??? Bo wygląda na to, że u Bruna na to się właśnie zanosi - ma 6 ząbków, na dole tylko jedynki, ale nic się nie dzieje z dwójkami, za to w miejscu górnych trójek pojawiły się już wybrzuszenia! Szoking. ::)

MARGOT witaj w klubie
u nas idzie prawa 3 górna
a jeszcze lewej 2 dolnej nie ma, a prawa dopiero co wyszła

ale z obserwacji powiem że u nas górne wiadomo że idą bo są nabrzmiałe i puchną
a dolne wychodzą ni z tego ni z owego bez żadnych oznak, poprostu nagle pojawia się ząb
bez spuchniętego dziąsła

kobitiki, jesli chodzi o szczoteczki do podgryzania Canpola - naprawdę dużo, dużo lepsze są te Chicco. Droższe również, ale naprawde nie ma porównania. W Arkadii za Chicco (zestaw: futerał i dwie szczoteczki) zapłaciłam ok 25 zł, a frajda nieziemska ;D Mój Hubercik przez pół godziny był jak zahipnotyzowany :) I od teraz szczoteczki sa na 1 miejscu :)

A mamy już dwie jedyneczki na dole. I to na razie na tyle. Też późno, bo pierwsza jedyneczka pojawiła się w ósmym miesiącu... Niestety - na ząbki nie ma teorii.

Moja mala nie ma jeszcze zabkow, ale chyba weda juz wychodzic, gryzie wszystko co popadnie nawet firanke :laugh:

Bociania Łaka a o jakich szczoteczkach mowisz? nie slyszalam o nich nigdy ??? gdzie je mozna kupic? i jak je sie stosuje?

a u nas wczoraj pojawiła się górna lewa jedynka (nasz 3 ząbek) dzisaj widać juz malutki kawałek górnej prawej jedynki (czyli 4 ząbek) no i górne dwójki są napuchniete tak więc ból niesamowity :(

NO MOJA EWA OPRCZ DWOCH DOLNYCH JEDYNECZEK NIC WIECEJ NIE MA

ALE I DOL I GORA BUZKI ZAPUCHNIETA - WIEC CZEKAMY I CIERPIMY

POZDRAWIAM

reklama
Dziewczyny z tymi ząbkami u dzieciaczków to niema regóły, które wychodzą najpierw i w jakim wieku u dzieci.
Krzyś posiada już 8 zabków, więc jak sie usmiecha to pełna buzia ząbków.
Pierwsze - dolne jedynki pojawiły sie jak Krzyś skończył 6 miesięcy.
Potem była góra ale najpierw wyszła mu dwójki a potem jedynki - dla mnie to było dziwne i śiesznie wyglądało.
Przedwczoraj przebiła mu sie prawa dolna dwójka.
I na razie to tyle o ząbkach.

Dodam tylko, że moje siostrzenicy pierwsze ząbki pojawiły się w 13 miesiącu.

Słyszałam również taką mądrość:, że czym późnbiej zęby sie pojawiają tym będą dłużej zdrowe ale nie wiem ile w tym prawdy.

Według mnie uwarunkowane jest to genetycznie i oby, bo my z mężem na zęby nie narzekamy,m a mój tata, który skończył 65 lat nie ma tylko swoich zębów kątowych. Więc mam nadziej, że i Krzysia ząbki będą mocne.

Do góry