reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o ZABKOWANIU i pielegnacji jamy ustnej maluszków

reklama
witam ponownie:)
dziękuje wam kobietki za ciepłe słowa -troche mi lżej że nie jestem sama:)
ale mówicie że może iśc kilka ząbków naraz? ojej
moja mała tak marudzi i pcha całe piąstki do buzi :( aż krzyczy tak jej dokuczają te dziąsełka,kurde bidulka może jej też wyjdzie kilka naraz:)
jeszcze raz dziękuje dziewczyny za wsparcie
pozdrawiam

Witam,
Jakiś czas temu zauważyłam u mojego 5-cio miesięcznego malucha 2 białe krostki na dziąśle. Znajdują się one tylko po jednej stronie z przodu dziąsła na wysokości trójki.
Są one niewielkie - ok. 2mm, białe, twarde i niebolesne.
Myślę, że raczej nie są to afty, bo te przerabiałam ze starszym synkiem. Do pediatry wybieram się w tym tygodniu na szczepienie, więc na pewno się o to zapytam, ale póki co trochę mnie to niepokoi.
Czy któraś z mam spotkała się z czymś takim?
Pozdrawiam!

Kulturalny Kraków
Witamy
Jeśli jesteś młodą mamą z Krakowa prosimy o wypełnienie ankiety, która zamieszczona jest pod linkiem poniżej.
Celem badania jest poznanie potrzeb kulturowych i postaw związanych z uczestnictwem młodych matek w kulturze szeroko pojętej.
Poniższa ankieta jest częścią projektu badawczego realizowanego przez studentów Wyższej Szkoły Europejskiej im.ks.Józefa Tischnera w Krakowie.
Bardzo nam pomożesz wypełniając kwestionariusz.

Kulturalnie można zawsze, jeśli tylko zechcesz !
Życzymy udanej zabawy !

Ankieta jest anonimowa. Zebrane wyniki prezentowane będą wyłącznie w postaci zestawień liczbowych i procentowych. Prosimy o szczere odpowiedzi i wypełnienie ankiety tylko raz.

https://spreadsheets.google.com/viewform?form key=dFJNeTZYTUVvcDg0U0YzUGMxOXgxY0E6MQ&theme=0AX42CRMsmRFbUy 1hNTEyYWQxMC03NzM0LTQxZTUtOGRmOC1mNTQwYjJlMDhhNTQ&ifq

Tak, ja spotkałam sie z czyms takim:) W naszym przypadku to były wybijające sie ząbki:) Synek zaczal zabkowac bezbolesnie w 3 miesiacu zycia:)

hej :)

czytam sobie co tu piszecie i musze sama cos napisac :)
Ktoras mama napisala, że to, kiedy wyjda dziecku zabki zalezy takze od tego kiedy my zabkowalismy, lub nasz maz/partner.

Mam inne doswiadczenie.
Corka zaczela zabkowac dopiero kolo 8-9 miesiaca.
Natomiast syn ma 4 miesiace i juz zaczyna !!! Strasznie sie slini i ciagle gryzie swoja reke, lub co tylko uda mu sie chwycic :)

Mysle ze zabkowanie przebiega bardzo indywidualnie, różni sie nawet u rodzenstwa ;-)))
coz, trzeba przetrwac ten moment zabkowania :)

pozdrawiam was serdecznie

KaSo
zajrzyj na strone poswiacona pielegnacji i wychowywaniu dziecka http://radymamy.blogspot.com

Ale trójki jako pierwsze? Malutki ma 5 miesięcy i jeszcze ani jednego ząbka. Wypatrywałam raczej dolnych jedynek...
Te 2 "krostki" są z przedniej strony dziąsła, nie od spodu - czy tak mogą się przebijać ząbki?
Pozdrawiam!

Moja jak miała takie kropki na dziąśle w miejscu 2 też myslałam, że ząbki. Okazało się, że potem dostała pleśniawek, jak wyleczyliśmy zniknęły te kropki. A pierwsze ząbki wyszły jej dopiero w lutym, 4 miesiące po tamtym incydencie, najpierw dolne 1 a potem górne :-)

reklama
U nas sprawdza sie tylko niemiecki dentinox;)
I osanit w globulkach pod język:)
Dziewczyny wrzuccie linka tej szczoteczki chetnie zakupie;)

Do góry