reklama
Witam. wiem ze ten temat pewnie byl poruszany tutaj już nie raz, ale ja niestety nie mam czasu nawet ich przeglądnąć. Problem tkwi w tym, ze moja 8miesieczna corka mocno przechodzi sowje ząbkowanie, przez całą noc kreci sie i płacze a jak nie płacze to marudzi (niestety wiecej jest płączu) w ciagu dnia probuje spac, ale po max pol godziny wstaje,wyszła juz jej jedynka u gory i widze ze przebijają sie kolejne 3 ząbki, nie pomaga panadol syrop ani masc dentonix. ma strasznie sine oczka z braku snu.bardzo prosze niech odpisza mi osoby te ktore miały podobne przypadki i tylko prosze odpisac co działało, musze szybko wracac do małej, bo nadal płacze. musi bardzo cierpieć dziekuje
Witam. wiem ze ten temat pewnie byl poruszany tutaj już nie raz, ale ja niestety nie mam czasu nawet ich przeglądnąć. Problem tkwi w tym, ze moja 8miesieczna corka mocno przechodzi sowje ząbkowanie, przez całą noc kreci sie i płacze a jak nie płacze to marudzi (niestety wiecej jest płączu) w ciagu dnia probuje spac, ale po max pol godziny wstaje,wyszła juz jej jedynka u gory i widze ze przebijają sie kolejne 3 ząbki, nie pomaga panadol syrop ani masc dentonix. ma strasznie sine oczka z braku snu.bardzo prosze niech odpisza mi osoby te ktore miały podobne przypadki i tylko prosze odpisac co działało, musze szybko wracac do małej, bo nadal płacze. musi bardzo cierpieć dziekuje
Ja stosowałm Camile, ma działanie przeciwbólowe i mała szybko zasypiała. Jest w kropelkach do zakroplenia i niestety ale nie jest najtańsza. Jest jeszcze Viburcol lek homeopatyczny, jadni polecają inni nie, ale u mnie tez pomagał. Daje sie go w stanach niepokoju u dzieci. Powodzenia
Powodzenia
alex.nikita
SIERPNIUFKA DUBELTUFKA
Mojemu synkowi dawalam Nurofen i kupilam mu silikonowa szczoteczke do zabkow. Caly czas gmeral nia w buzi i wyraznie mu to ulzylo.
Beniaminka
Fanka BB :)
My właśnie przechodzimy ząbkowanie, dzisiaj wyszedł 3 zabek, dolna dwójka. U nas sprawdziła się Camilia, środek homeopatyczny do tego wlasnie przenaczony, to kropelki dostepne w aptece, mała po nich nareszcie zasypiala, ponoc jeszcze lepszy jest prawdziwy homeopatyk Chamomilla , granulki takze w aptece. Dobrze u nas sie sprawdza rumianek, herbatka schlodzona do picia i do nacieranie bzi wewnatrz, tzn córcia sama sobie żuje wacik nim nasczony oczywisicie pod nasza kontrola. Na dzien obrana surowa marchewka ( 1/4 marchewki) z lodówki, jako gryzak. W ostatecznosci dałam raz tylko czopek eferalgan dla dzieci na noc.DentinoxN jest Ok ale krotko dziala.
Gorzata2009
Zaciekawiona BB
Witam
Kobietki mam takiego nerwa mówie wam moja córcia za 2 tyg kończy 11 miesięcy i nie ma jeszcze żadnego ząbka kurde strasznie mnie to martwi-lekarka mówi żeby do roku się nie martwic ale rok już za chwilke
ma wszystkie objawy wskazujace na to ze dziąsełka jej dokuczają ale zabków nadal nie widac
czy wasze któres z waszych dzieciaczków też miało tak pózno zabki?
pocieszcie mnie troche(((
Kobietki mam takiego nerwa mówie wam moja córcia za 2 tyg kończy 11 miesięcy i nie ma jeszcze żadnego ząbka kurde strasznie mnie to martwi-lekarka mówi żeby do roku się nie martwic ale rok już za chwilke
ma wszystkie objawy wskazujace na to ze dziąsełka jej dokuczają ale zabków nadal nie widac
czy wasze któres z waszych dzieciaczków też miało tak pózno zabki?
pocieszcie mnie troche(((
sivi
Fanka BB :)
ooo nie ma się apsolutnie czym martwić! Moja córcia pierwsze ząbki miała właśnie w 12 miesiącu i znam jeszcze kilka takich przypadków u znajomych. Ale muszę ci powiedzieć że jak dziecku tak późno pierwsze zęby wychodzą, to pojawią się od razu hurtem, kilka na raz. Mojej od razu 4 z przodu zeszły, góra i dół.
Zresztą łatwo zauważyć że już ząbki schodzą, dziąsełka są białe i twarde
Zresztą łatwo zauważyć że już ząbki schodzą, dziąsełka są białe i twarde
reklama
u mojej średniaczki pierwszy ząbek wyrżnął się dwa dni po pierwszych urodzinach, jak juz miałam termin w gabinecie RTG ;-)
nie martw się, brak zawiązków zębów zdarza się niezwykle rzadko!! u Was wszystko wciąż w normie :-)
nie martw się, brak zawiązków zębów zdarza się niezwykle rzadko!! u Was wszystko wciąż w normie :-)
Podziel się: