reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wszystko o wózkach...

A Ja obstawiam X-landera, albo trójkołowego albo czterokołowego. Obserwuję aukcję na allegro i można zakupić taki wózeczek za całkiem rozsadną cenę ( oczywiście mam namyśli używane)

reklama
fajne są te roany ,ale kurczę wielkie !
nie wtarabanię się na wysokie drugie piętro z czymś takim a na dole go nie zostawię,bo za chwilę mógłby zniknąć...nie wiem nawet dobrze kto mieszka w mojej klatce bo wprowadziliśmy się tu niedawno,więc lepiej dmuchać na zimne...
dziś oglądałam w necie wózki,znalazłam jeszcze 3 do mojej "tajnej listy wózkowej" i szczerze mówiąc to nie wiem już który wybrać...
właśnie! co tam masz na tej tajnej liście? :)

nanusia ja tez obstaję przy x-landerze, tez chciałam trójkołowca, ale po konsultacji z innymi mamami jednak się zdecyduję na czterokołowca, najbardziej podoba mi się ten w kolorze artic, ale niestety coś ostatnio nie ma wózków w tym kolorze na allegro

Ja obstawiam dalej mutsy transportera, ale rozważam też xlandera, znajome sobie bardzo chwalą:-)

Cześć-dziś weszłam pierwszy raz od baaaaaaaaardzo dawna-i zaczytałam się w wózkach :-)
ja podobnie jak Ty-Misiaku - po wizycie w sklepie stawiam na mutsy transporter-jedno co to waham się jeszcze nad Bolderem

a powiedzcie dlaczego akurat transporter? porównywałyście go z mutsy 4 riderem? bo mi też się transporter podoba ale bardziej 4 rider.. może ja jednak słabo się znam i Wasze sugestie by mnie przekonały? ;-) do transportera jest też bardzo podobny ten x-lander XQ ale nie widziałam w sklepie na żywo tylko na ulicy..
boldery są śliczne i mają fajne kolorki ale wydają mi się jakies niesolidne, sztywne strasznie :sorry:

A Ja obstawiam X-landera, albo trójkołowego albo czterokołowego. Obserwuję aukcję na allegro i można zakupić taki wózeczek za całkiem rozsadną cenę ( oczywiście mam namyśli używane)

Nie mam doświadczenia, ale ostatnio często spaceruję po parku i jak widzę biedne mamuśki, które tymi trójkolowcami nie moga sobie na schodkach poradzić, to wydaje mi się, ze trzy koła są złym wyborem.
zjazdy na wszelkich schodkach są przygotowane pod czterokołowce i żeby wjechac na takie schodki trzeba unosic przod wózeczka, a przy sporym juz dzieciaczku w spacerówce, to szczegolnie trudne. jeśli masz wybór wybierz czterokołowca.

a powiedzcie dlaczego akurat transporter? porównywałyście go z mutsy 4 riderem? bo mi też się transporter podoba ale bardziej 4 rider.. może ja jednak słabo się znam i Wasze sugestie by mnie przekonały? ;-) do transportera jest też bardzo podobny ten x-lander XQ ale nie widziałam w sklepie na żywo tylko na ulicy..
boldery są śliczne i mają fajne kolorki ale wydają mi się jakies niesolidne, sztywne strasznie :sorry:

Wakako-dla mnie transporter-bo jakoś ten 4rider nie leży mi "wyglądowo"-ten długi stelaż - bez wsparcia od drugiej strony (tylko po 1 przekątnej-mam nadzieję że rozumiesz o c mi chodzi :-D)
co do bolderów to tak jak pisałam-nie widziałam na żywo tak żeby dotknąć-bo na ulicy tak-i w necie też poczytałam-ale w tej hurtowni co był mutsy-nie było boldera.
Koło czerwca zacznę szukać porządnie-tak jak radził sprzedawca-że do czerwca producenci lubią wymieniać coś w swojej linii na dany rok :-)
a Bolder to za mną chodzi juz jakieś 2 lata :-) a Mutsy-wlasnie w hurtowni wpadł w oko-no i bardzo porządnie się prezentuje-tylko szkoda bo ma kółka piankowe-nie pompowane-no ale zobaczymy na który padnie wybór w lipcu :-)

A my mamy zamiar kupić wózek wielofunkcyjny z fotelikiem, ale polskiej firmy RafPol.
O taki właśnie:

ts4f.jpg

ma skrętne koła, waży maks. 16kg (zależnie od wersji), ma ciekawą kolorystykę (choć akurat inny wzór przypadł nam do gustu, aniżeli ten z obrazka) i jest w bardzo dobrej cenie - 699zł. Generalnie, nie wydaje mi się, że zagraniczna firma produkuje o niebo lepsze wózki.

reklama
a widziałyście te wózki? klasyczne ze skrętną przednią osią.. http://navington.com/ fajne! szukam i szukam ale jak na razie nic dla mnie nie przebija mutsy 4 ridera!
nie podoba mi się

no a ja już jestem zdecydowana na wózek
jednak nie biorę tego dla dwojga,bo Emi jeszcze rok i nie będzie chciała siedzieć non stop,wiec po co mam za rok kupowac pojedyńczy,zbędne wydawanie kasy (jednak takie kwestie trzeba naprawdę przemysleć) dobrze że ciąża trwa 40tyg. to człowiek ma czas na sensowny zakup i przemyslenia
wiec dokupie tą dostawkę Buggypod
a wózeczek ten
Implast Bolder SD ECOLINE od DUDEK W-wa NOWOść (1565346614) - Aukcje internetowe Allegro
http://1.1.1.3/bmi/www.dudekdladzieci.pl/UserFiles/af5577b48fe50e593cf94d3e25ba5d36A.jpg

ma wszystko to czego potrzebuje
-siedzisko przodem i tyłem
-gondola spora
-koła skrętne (ale pompowane,wolałabym piankowe)
-cena mi odpowiada
-opinie w necie ma dobre
-jest lekki
-prowadzi sie super

no i ładna kolorystyka (nie zdecydowałam jeszcze jaki kolor)