reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wszystko o wózkach...

miki tak mam xa, Iga przesiadła sie do spacerówki mając niecałe 6 miesięcy..i na prawde nie było problemu z tym, ze jeździ przodem do kierunku jazdy.

reklama
ja jestem zdecydowana na x-landera tylko nie wiem czy xq czy xa muszę jeszcze pooglądać i chyba kupie na allegro bo taniej
Ja raczej proponuję xa ze względu na większe koła z przodu.

miki tak mam xa, Iga przesiadła sie do spacerówki mając niecałe 6 miesięcy..i na prawde nie było problemu z tym, ze jeździ przodem do kierunku jazdy.
Super Ania! Pocieszyłaś mnie :)

dziewczyny, mam w właściwie moja bardzo dobra koleżanka, wózki mutsy, jakby któraś była zainteresowana prześlę fotki na maila;O)

Ja chyba oszaleję zanim zdecyduję się na któryś wózek... :wściekła/y:
Taki wybór, a żaden do końca nie spełnia oczekiwań. Przeglądając wózki teraz wpadł mi w oko jeszcze Implast Bolder sd

Te 3 kołowe nawet mi się podobają, tylko trochę się boję np przy wjeżdżaniu na chodnik przednim kołem czy będzie stabilny na tym jednym, kiedy podniosę tylne???

Czy w spacerówce lepiej jest mieć rączkę montowaną przodem i tyłem do kierunku jazdy?

Czy ważne jest żeby spacerówka była rozkładana na płasko?
:confused: no bądź tu mądry i wybierz coś konkretnego...
najlepiej żeby wózek miał wszystko,zawsze to bezpieczniej dla rodzica jak dziecko widzi,no i dobrze jak się rozkłada na płasko

Ja stawiam na:
Roan Marita : Wózek Roan Marita wersja ELEGANCE WYSYŁKA FREE (1508067460) - Aukcje internetowe Allegro
albo
Jedo Bartatina 3w1 BARTATINA ALU / PLUS 2011 Jedo + fotel GRATISY (1536464531) - Aukcje internetowe Allegro

dla mnie też ważne żeby dało się fotlelik montować. Dzieci często zasypiają w samochodzie i wtedy można je bez problemu wyjąć w foteliku, bez przekładania do wózka.
wózki ok,ale czy praktyczne....nie wiem,cholernie cieżkie są i dużo miejsca w aucie zajmują,bo spacerówka oddzielnie ze stelażem składa się (mam Marite ale u rodziców tylko używam na polnych drogach)
dla mnei ważne żeby wózek miał skrętne koła i duże (fajnie jakby była rączka przekładana tyłem i przodem)

najlepiej żeby wózek miał wszystko,zawsze to bezpieczniej dla rodzica jak dziecko widzi,no i dobrze jak się rozkłada na płasko

wózki ok,ale czy praktyczne....nie wiem,cholernie cieżkie są i dużo miejsca w aucie zajmują,bo spacerówka oddzielnie ze stelażem składa się (mam Marite ale u rodziców tylko używam na polnych drogach)
dla mnei ważne żeby wózek miał skrętne koła i duże (fajnie jakby była rączka przekładana tyłem i przodem)

To chyba zależy kto co potrzebuje i gdzie będzie używał. Dla mnie ciężar i wielkość to nie problem, wózek będzie stał w klatce na dole, a auto mamy duże, ostatnio widziałam jak na parkingu ktoś wsadzał marite do combi i bez problemu weszła. A potrzebuje "terenowego" wózka po dziurach, krawężnikach i kostce, do lasu itp a skętne w takich warunkach potrafią się szybko rozklekotać i przeszkadzać tylko.

powiem Wam że dziś byliśmy z małżem w hurtowni wózków, przymierzylam sie do Bartatiny i zrobiłam wielkie oczy że jak ja w ogóle dałam rade tym jeździc, kolos tak wielki a ja tak mała, szok!!!! wciąż obstajemy przy Mutsiakach, Urban Rider albo Transporter, moze być też X-lander, niestety wersja że kupuję tylko spacerówkę i wkładam miękką gondolkę umarła śmiercią tragiczną, ta spacerówka o której myślałam jest za wąska. A szkoda. Szukamy dalej

A ja już byłam na Jedo bartatinę zdecydowana, ale dziś obejrzałam(niestety tylko na necie) Roana Maritę i tak mi się kolorystycznie spodobała (np. kolor 551), że zachorowałam właśnie na nią:)
ROAN
Po urodzeniu dzidzi będę mieszkać na wsi, więc skretne kólka mi nie są zbyt potrzebne, na wiejskie warunki taki duży stabilny wózek będzie świetny. Samochodzik ma duży bagażnik, wiec nie powinno być problemu z zapakowaniem się... Chcialabym tylko go "pomacać" w jakimś sklepie przed zakupem, bo widzę po Waszych reakcjach, że wrażenia internetowe, a realne bywają bardzo różne.

reklama