reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o wózkach...

o ile dobrze widze to ta spacerówka ma kubełkowe siedzonko. Moim zdaniem to mało wygodne, dziecko jak zaśnie to leżytakie pozginane, lepiej jak można rozłożyć spacerówkę na młasko i wygodnie położyć dziecko.

reklama
Oj mnie też się Bolder ecoline podoba:-) znalazłam w Wawie kilka sklepów na necie w których mają te wózki w niższych cenach tzn ciagle ponad 1500zł ale w niektórych z torbą i parasolką.
Mutsiak transporter który nadal jest opcją nr1 kosztuje tyle samo alebe dodatków, tylko śpiworek wiec już sama nie wiem...musze Boldera jeszcze w sklepie na żywo zobaczyć bo tak na ulicy strasznie kobylaste mi się wydają:no:
W końcu trzeba się zdecydowac bo w lipcu chcemy już kupić.

sińka
zastanów się czy te dodatki są takie niezbędne, torbe można jakąś inna zaadoptować na cele dziecięce, a parasolkę ni ewszyscy rodzice lubią, niektórych doprowadza do szału, bo trzeba ją ustawiać do słońca w zależności w jakim kierunk sie jedzie, niektórzy wolą zamiast tego nakryć budkę pieluszką.

Ja wózek miałam niby wybrany, ale mi spokoju nie dają skrętne koła, niby mam złe doświadczenia z tym, ale z drugiej strony to jednak fajne to jest, może w innym wózku będzie lepiej i sama nie wiem już :(

co do skrętnych kółek,to bardzo mnie wkurzały w wózku mojej siostrzenicy,zazwyczaj na spacery jeździłam z zablokowanymi bo wózek jechał jak chciał w opcji ze skrętnymi...ale może nie wszystkie wózki tak mają,ale niektóre na pewno...

Bluetooth a na jaki kolor się zdecydowaliście? My pod koniec miesiąca wybieramy się zamówić Jedo, sprzedawca mówił że możemy w najgorszym przypadku czekać 6 tyg, kolor mamy wstępnie wybany ( z katalogu nr 130, granat + jadnoniebieski+ jasny beż) natomiast nadal się zastanawiam nad wersją czy Jedo Bartatina Alu Plus Classic czy Jedo Fyn 4SD Classic ze skrętnymi kołami, sprzedawca mówił że ten drugi lepszy, chociaż bardziej jestem za tym pierwszym, muszę jeszcze pogłówkować :-D
My wybralismy kolor 133 (brazowy+jasny bez+pomaranczowy). Ja jak i pani w sklepie bylysmy za kolkami nieskretnymi wiec nie mialam tego dylematu. Alu Plus jest tak wywazony ze jednym palcem mozesz go podwazyc na tylnych kolach i zakrecic a z kolkami skrecanymi roznie jest i czesto dziewczyny je po prostu blokuja bo wiecej z nim walki niz przyjemnosci. Dla mnie najwazniejsze bylo to ze jest to wozek na paskach niz to jakie ma kola.

właśnie w tych wózkach 3w1 są niestety te spacerowki kubełkowe. mnie tez sie to sptrasznie nie podoba, wiec biore pod uwage ze jak dziecko bedzie troszke wieksze to kupię nowa spacerowkę. wychodzi na to, ze najlepiej oplacalo by sie kupic zwykly wozek, gleboki, a pozniej sama spacerowke, ale ja sie uparłam ze wozek musi miec wpinany fotelik w stelaz, wiec musi byc 3w1 bo od razu w zestawie jest ta spacerowka. no i marzy mis ie mały, zgrabny wozeczek, ktory lekko chodzi wiec wybralam brevi ovo albo bolder ecoline. choc jestem coraz bardziej przekanana na brevi, tyle , ze uzywka chyba, bo nowy to cena ponad 2 tysie..

A ja dzisiaj na ulicy rozmawiałam z jedną panią bo widziałam, że ma wózek Boldera, ogólnie jest z niego bardzo zadowolona, tylko mówi, że trochę jej trzeszczał - zareklamowała go - poskręcali na dwie dodatkowe śruby i już jest ok, a Mały już naprawdę spory siedział w spacerówce..więc ciągle pozostaje w mojej czołówce, chociaż w Holandii napatrzyłam się na Maxi Cosi i tak mi się spodobało, no i od diabła Mutsy jeździło bo to produkcja holenderska więc co drugi wózek to ta firma i przyznam, że ten stelaż nie wygląda tak źle jak mi się wydawało na zdjęciach;)

reklama
Przed chwileczką brat przywiózł mi wózek bratanicy, który był niewiele używany. Co prawda jest to tylko Kadex Piko, ale na dzień dzisiejszy stwierdziliśy,że nie będziemy kupować wózka na zimę i wykorzystamy ten, bo się będzie w sam raz nadawał ze względu na duże koła i do tego nieskrętne, a około lutego/marca kupimy poprostu lepszą spacerówkę. Teraz tylko dokupimy fotelik do auta i torbę i tyle.
Już piorę niektóre części wózka.:)