reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o wózkach...

reklama
Ja własnie tez rozważam taka miękką.No wiesz jak w zimie znow nawali tyyyle sniegu to nawet te na dużych pompowanych kołach nie dadza rady.Ja w mieście u nas na osiedlu mam zawsze dobrze poodsnierzane wiec sie nie przerazam ;-)

co do Coneco to wiem, że jest duzo reklamacji na te wózki. Fakt, że są tanie - u mnie jak sie patrzy na mieście to chyba 70% wózków to Coneco ale opinie generalnie nie sa chyba najlepsze. Jak się nie chce za dużo na wózek wyłozyć to lepiej może kupić lepszy ale używany...

Do wczoraj stawiałam na X-landery, a dziś już nie wiem, bo czytałam,że ciężkie. Bo np podoba mi się gondola od Jedo Bartatiny, ale już spacerówka nie. Podoba mi się też gondola od Roan, ale ten kosz metalowy już nie. i Co zrobić w takim wypadku?!
My kupujemy teraz Jedo Bartatine Alu Plus z ewentualnymi planami na przyszlosc zeby kupic spacerowke np. Peg Perego - porzadna ale duzo lzejsza. Wiem ze moze nie wszystkich na to stac zeby kupic nowa spacerowke po pol roku ale my tak postanowilismy. Glownie dlatego ze ten wozek w opcji gondola+spacerowka kosztuje ok.1300zl a jesli mialabym jakis super wypasiony wozek innej firmy wziac ale tylko gondole to kosztuje tyle samo a nawet wiecej wiec mi sie to zupelnie nie oplaca bo tutaj przynajmniej mam juz opcjonalnie spacerowke w cenie i jak mi faktycznie nie podpasuje to kupie nowa ale licze na to, ze moze jednak nie bedzie tak zle.

My kupujemy teraz Jedo Bartatine Alu Plus z ewentualnymi planami na przyszlosc zeby kupic spacerowke np. Peg Perego - porzadna ale duzo lzejsza. Wiem ze moze nie wszystkich na to stac zeby kupic nowa spacerowke po pol roku ale my tak postanowilismy. Glownie dlatego ze ten wozek w opcji gondola+spacerowka kosztuje ok.1300zl a jesli mialabym jakis super wypasiony wozek innej firmy wziac ale tylko gondole to kosztuje tyle samo a nawet wiecej wiec mi sie to zupelnie nie oplaca bo tutaj przynajmniej mam juz opcjonalnie spacerowke w cenie i jak mi faktycznie nie podpasuje to kupie nowa ale licze na to, ze moze jednak nie beda w nie tak zle.

A ja peg perego odradzam:no: wydaliśmy na te g...1300zł i tylko się wnerwiałam tym wózkiem, wcale nie jest lekki, jak się rozrusza np zakupami to zgrzyta. A poza tym jak dziecko jest już większe i cięższe to nie zbyt lekko sie prowadzi ten wózek.
Jedyne plusy jakie mogę wymienić to: duży kosz, wielka budka osłaniająca cały wózek i chyba tyle, ale mają to także spacerówki za 400zł, więc zastanów się czy warto wydać tyle kasy, bo według mnie Peg perego jedzie na renomie.
Jest wiele osób zadowolonych z tych wózków ale w moim otoczeniu są same negatywne opinie a ja i mój mąż nigdy byśmy więcej tyle nie wydali na ten wózek. Jak moja Ewa miała 2 latka to byłam zmuszona kupić kolejną spacerówkę choć moja mała ważyła i waży tylko 12kg ale nie byłam wstanie tej landary prowadzić. Kupiłam wózio za 450zł lekki, zwinny i świetnie po sniegu jezdzi nawet teraz jak mała do niego wsiądzie nie czuje jej wcale w wózeczku. poza tym przednie obrotowe kółka są o niebo lepsze gdy są pojedyncze a nie podwójne.
To taka moja skromna opinia:-)

Magda u mnie nie odśnieżają a jak na chodniku robią przejście to przejadą łopatą na jedną stopę, więć trzeba ulicą zasuwać:wściekła/y:ale takie są uroki mieszkania na obrzeżach.

Jeśli chodzi o mniejsze wózki to słyszałam bardzo dużo pozytywnych opnii o mclarenach..są dosyć drogie, ale podobno super, nie skrzypią i nie zipią jak wiekszość tych małych. My mieliśmy Inglesinę, ale to tylko na jakieś wyjazdy..nie była jakas powalająca i raczej bym jej nie polecała. Najbardziej wkurzające były skrzypiące kółka..chociaż nadal go mamy i pewnie przy drugim dziecku też bedziemy używać.

reklama
sinka dzieki za opinie ale z tego co pamietam, to wlasnie tutaj ktos zachwalal O ten na przyklad
Peg Pérego - Sportwagen Pliko P3 Classico, Dessin: Kiwi: Amazon.de: Baby
wiec juz nie wiem troche co robic ale czasu jeszcze duzo wiece pewnie bede sie zastanawiac dopiero na wiosne.
A daj jakis namiar na ta spacerowke z ktorej jestes tak zadowolona :-)

Ja mam właśnie tą Pliko P3, ale wiesz ilu ludzi tyle opinii, ja akurat nie byłam zadowolona a Ty możesz być jak najbardziej:tak:
A tą drugą którą kupiłam to espiro magic4 wersja nowa z całą rączką pełną. zaraz poszukam na necie.
Tylko, że ta spacerówka akurat jest dla troszkę starszego malucha, bo nie ma podnóżka. ma jeszcze mały koszyk i niezadużą budkę ale mnie akurat wszystko rekompensuje świetne prowadzenie i super amortyzacja.

http://www.tosia.pl/sklep/product/p/859/espiro,magic.html
To wersja z 2011r i ma już podnóżek regulowany:-)
Ja mam z 2009 i w mojej sa lepsze kółka nieco, tak mi się wydaje.

Ostatnio edytowane przez moderatora: