reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o wózkach...

reklama
Ja widziałam wczoraj na spacerze wózek Implast Bolder SD Ecoline, tak mi się spodobał aż zagadnełam spacerującą z nim mamę. Była bardzo zadowolona z wózka. Jestem z Katowic a wyszukałam sklep w Zabrzu, gdzie mają ponad 200 wózków na ekspozycji i wszystkie którymi się aktualnie interesuje, a są to:
1. Navington Cadet
2. Coletto Giovanni
3. Implast Bolder SD Ecoline
Myśle że jak je wszystkie zobaczę w jednym czasie to się wkońcu zdecyduje :)

Dziewczyny a czy któras z Was miała do czynienia z wózkiem Concord. np takim jak tu: CONCORD NEO 3w1
widziałam go ale jak dla mnie to ten stelaż nie bardzo stabilny,no i nisko gondola

Tolefisia moi sąsiedzi taki mają, nie wiem jak się sprawuje, bo to tacy ludzie co głowę noszą wyżej niż topola koronę ma ;/ Wózek wygląda na wygodny, ale ten stelaż mnie nie przekonuje :-)

Sawi mi nawet nie chodzi o to, że dziecko za rączkę ładnie nie chce iść, ale ja np nie wyobrażam sobie iść, tak jak np dziś do M. do pracy po samochód za rączkę lub rowerkiem. Jednak wózek to wózek...
Adaś za tydzień 17 miesięcy będzie miał.
Co do smoka, to dzieci różnie reagują, czasami potrzebują go, bo po prostu potrzebują...
Mój Szkrab niegdyś bardzo smoczkowy sam odłożył go na bok. Gdzieś tam czasami go wezmie, pobawi się i tyle... Wciąż w naszym domu jest :-)

A co do tej kolejności wózków w rankingu gazety 'Dziecko' jeszcze, to chciałam napisac, że faktycznie najlepsze wózki tam wymienili :-) Bo i x lander i roan są naprawdę świetne (my mamy tez drugi ;-))
moja córka też ma 17 miesięcy i wożę ją w wózku ale to tylko dlatego bo ona jest nieposłuszna i bardzo energiczna,a w wózku wyjatkowo siedzi spokojnie i nawet zasypia,no a do tego ejszcze moja ciążą i te spadki cukru to ja muszę z wózkiem chodzić bo jak tylko czuje że mam spadek to mam się czego podeprzeć ;) a jakbym sama bez wózka z nią była to nei dałabym rady jej nieść

mi x landery się nie podobają

Ja widziałam wczoraj na spacerze wózek Implast Bolder SD Ecoline, tak mi się spodobał aż zagadnełam spacerującą z nim mamę. Była bardzo zadowolona z wózka. Jestem z Katowic a wyszukałam sklep w Zabrzu, gdzie mają ponad 200 wózków na ekspozycji i wszystkie którymi się aktualnie interesuje, a są to:
1. Navington Cadet
2. Coletto Giovanni
3. Implast Bolder SD Ecoline
Myśle że jak je wszystkie zobaczę w jednym czasie to się wkońcu zdecyduje :)
ja mam implast bolder 2 tyg. temu kupiłam i polecam bardzo

Nadziejka82 Ja też jestem z Katowice, i też mam dylemat w sprawie wyboru wózka... nie ma na pewno modelu idealnego. Każdy wózek ma swoje wady i zalety.
Bardzo spodobał mi się Bolder SD Ecoline. Fajne kolory!!!

A możesz podać namiary na ten sklep w Zabrzu.
:-D

Chodzisz gdzieś do szkoły rodzenia w Katowicach? mozesz jakąś polecić??

DZIEWCZYNY!!!

A czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z wózkiem DADA Paradise:

tutaj link do niego: NOWOŚĆ!!! WÓZEK VARIO FUN +FOTELIK GRATIS!!! (1625945191) - Aukcje internetowe Allegro,

prosze o Wasze opinie. Cena przyzwoita i kolory mi się podobają, wygląda na funkcjonalny. Co sądzicie??

A ja w ten weekend po kolejnym macaniu tuzina wozkow zostalam przy swojej decyzji czyli kupujemy Jedo Bartatina Alu Plus Classic.Nadal uwazam ze jest rewelacyjny. Lekko sie prowadzi i to ze przednie kolka nie sa skrecane wcale mi nie przeszkadza przy jezdzie w sklepie . przetestowalam. Ale ten wozek ma to, czego nie maja inne - buja sie na pasach jak szalony. Doslownie jednym palcem mozna uspic dziecko nie mowiac juz o swietnej amortyzacji ktora dla mnie jest bardzo wazna.
Do tego cena, biorac pod uwage jego jakosc i wykonczenie, ktore tez uwazam za rewelacyjne jest rowniez nie do przebicia.

A ja kochane mam taki dylemat z tym wózkiem... Przerasta mnie wybór. Jestem już zmęczona tym szukaniem, wybieraniem.
W moim przypadku - muszę mieć wózek z serii 3 w 1. Leciutki stelaż, który łatwo daje się złożyć i zajmie mało miejsca w bagażniku - z nakładanym fotelikiem - ale nie na spacerówkę - tylko łatwo montowanym od razy na stelażu - głęboki i spacerówka też...
Zawożę chłopców do szkoły, muszę robić sama zakupy - więc zawsze będę musiałą maleńką wziąć ze sobą. I zakupy zmieścić w bagażniku...
Nie ukrywam, że cena też gra rolę - na wózek za 600 - 700 nfuntów mnie nie stać.
Dziewczyny - może cos doradzicie ?

ewelinak a nie możesz poszperać w jakiś używanych wózkach? zawsze taniej i moze znajdziesz coś co Ci będzie pasować..bo wybór rzeczywiscie jest duży..i ciężko tak od razu wybrać: lekki, nieduży, 3w 1- to prawie ideał:-)a takich chyba nie ma...
kasiula miałam się jeszcze spytać czy do fotelika masz dodatkowe adaptery do montażu na stelażu czy są to te same co do gondoli? nie mam fotelika kompatybilnego z wózkiem i ciągle się zastanawiam czy kupować? zeszłym razem nie mieliśmy i było ok, a teraz się zastanawiam czy nie kupić fotelika pasującego do wózka? bo jak pojadę sama z dziewczynkami na zakupy, to zamontuję fotelik na stelażu i zawsze lepiej..i tak się zastanawiam...jeszcze mam czas..

Ostatnia edycja:
reklama
ewelinak wygląda rzeczywiscie ciekawie, no mi średnio podobają się te przednie kółka, jakieś takie mało stabilne się wydają..ale moze tylko się wydają. bo tak to bardzo fajny, a z tym złożeniem niechcący, to chyba nie jest takie proste:-), raczej mało prawdopodobne..