reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o wózkach...

Te klasyczne wózki na pompowanych kołach są bardzo wygodne, zwłaszcza na zimę bo super po sniegu się pcha. Sama miałam Jedo Bartatinę coś w tym stylu i nie było problemu na zaspach.
Nie wiem jak ten ale np Jedo ma ferelna spacerówke tzn szelki są wszyte zbyt wysoko i dziecko wysuwa się i zjeżdża siedząc krzywo, no chyba że teraz to ulepszyli.
To mnie z ta spacerowka w Jedo zasmucilas :baffled: bo my wlasnie zdecydowalismy sie na Jedo Bartatine Alu Plus Classic i tam oczywiscie w zestawie jest spacerowka. Czy taka mialas? Kiedy kupowalas wozek i ktory dokladnie model?
Jesli to ta, to musze sie w sklepie zapytac jak bedziemy zamawiac ten wozek czy moze to juz poprawili.

reklama
zgadzam się. Ja też miałam Bartatinę, model z 2008r., byliśmy w spacerówce 2razy na spacerze, po czym kupiliśmy Pliko. Gondola i wersja głęboka - cudowna. Spacerówka - tragedia. Marita ma lepiej 'wyprofilowaną' spacerówkę, a model ten sam praktycznie. Ja właśnie wypatrzyłam se Bartatinę na Alle, chyba się zdecyduję, 160zł, sama wersja głęboka. Cena super, i tylko gondolka, tak jak chciałam. I chyba nie będę więcej kombinować. Wózek używany półtora roku, a wiem że jak na ten model to nie tak strasznie dużo żeby było widać zniszczenie,bo jeśli o to chodzi, to nie polecam używanych Mutsiaków, bardzo szybko widać przerysowania i w ogóle jakoś się wycierają itp.

Dzieki dziuba :-) A jaka dokladnie spacerowke pozniej kupiliscie. Jesli jestes z niej tak bardzo zadowolona to wzielabym ja pod uwage przy zakupie spacerowki na sezon wiosenno-letni w nastepnym roku :-)

Dziuba bez urazy, ale jak czytam o dzieciach ponad 2 lata w wózkach to mnie strzela :wściekła/y: nasza przestała całkiem korzystać z wózka na jesieni, więc miała nie całe 1,5 roczku. Teraz ma dwa latka to jej zakupiliśmy rowerek taki do pchania i jak gdzieś na dłużej idziemy to go zabieramy O taki:

Zobacz załącznik 357230

ale też częściej chce biegać niż być w nim pchana.

Kasia moja jak miała roczek to już nie chciała w wózku siedzieć, ale ja piechur jestem, akurat mieszkaliśmy nad samym morzem, ja nie pracowałam, więc potrafiłam z półtorarocznym dzieckiem przejść deptakiem z Gdańska do Gdyni na piechotę, cały dzień na spacerze, to nie wyobrażam sobie isć za rączkę.

Bluetooth - kupiliśmy Pliko P3, firmy Peg Perego. Fajna, mocno zabudowana więc na zime ok, w ogóle porządna firma i porządny wózek, ALE dość ciężki (8kg), jak mała miała półtora roczku to jak usiadła i jeszcze zakupy pod spodem to ciężko mi było. Teraz przy drugim będę kupować inny wózek, choć tej samej firmy, Peg Perego Aria, łatwiejszy w prowadzeniu bo ma jedną rączkę, lżejszy o 3kilo (to duuużo!!) i połowe tańszy. Ale to dopiero też na wiosnę będziemy zmieniać.
Ale nie sugeruj sie tylko moją opinią, każda mama wybiera najodpowiedniejszy dla niej wózek, Magda też używałam Pliko i była bardziej zadowolona :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kasiula to masz pewnie taki jak ja. Bo chyba te najnowsze modele mają inne kółka..ale tamte, które mamy sa super, bo jak pisałam sprawdzone już przeze mnie:-)

To mnie z ta spacerowka w Jedo zasmucilas :baffled: bo my wlasnie zdecydowalismy sie na Jedo Bartatine Alu Plus Classic i tam oczywiscie w zestawie jest spacerowka. Czy taka mialas? Kiedy kupowalas wozek i ktory dokladnie model?
Jesli to ta, to musze sie w sklepie zapytac jak bedziemy zamawiac ten wozek czy moze to juz poprawili.

Ja miałam właśnie Jedo Bartatine i tak samo jak dziuba przesadziłam małą do Pliko bo krew mnie zalewała ciągłym podnoszeniem córki do góry. Wózek kupiłam w 2007 ale wątpie zeby to poprawili. jeśli masz jakieś dziecko w rodzinie czy wśród znajomych takie w wieku w jakim chciałabyś przesadzić do spacerówki to możesz przyłożyć i zobaczyć czy poprawili szelki.
Jako gondola będziesz zadowolona z wózka.

dzieki sinka to juz wiem na pewno ze raczej kupimy porzadna spacerowke. I tak w sumie chcielismy tak zrobic wiec chce teraz zebrac pare faworytow zebym miec na pozniej z czego wybierac :-)

Wyslalam wlasnie maila do Jedo z zapytaniem czy poprawili te szelki. Zobaczymy co odpisza i kiedy :-)

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj na mieście widziałam wózek x lander i przyznam, że wydał mi się całkiem fajny...:) Chyba w końcu będę musiała się wybrać gdzieś do sklepu żeby zacząć oglądać na żywo, a nie tylko w internecie...Bo z tego oglądania w necie nic nie wynika...a ten x lander to jest chwalony więc moje wrażenie chyba nie było spalone:-)

reklama