reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o wózkach...

Witam,
ja byłam obejżeć wózki Coletto. Niestety nie było tego który sobie upatrzyłam na necie czyli Matteo 4. Przyjżałam się za to wózkowi Giovanni i jest całkiem całkiem. Ma chyba wszystko co powinien tylko spacerówka jest trochę cięższa od modelu Matteo i trochę większy po złożeniu. Za to wszystkie kółka ma pomowane, a Mateo przednie ma podwójne i piankowe i nie wiem czy przez to nie będzie się gorzej prowadził. Problematyczne wydaje się jedynie podnoszenie zagłówka w gondoli z czym sprzedawca miał trochę problemów bo robi się to na pasku, który zwisa na zewnątrz. No i siedzisko spacerówki się nie składa. Na plus była informacja że do fotelika można dokupić baze Isofix za 189 zł (baza do fotelików konkurencji kosztuje zwykle 400 zł).
Kolorystyka podoba mi się stonowana - wczesniej myślałam o beżowym, ale w sklepie był szaro - fioletowy i wyglądał super. Nie widziałam też niestety z tej firmy modelu Austin 4 - wydaje się bardzo podobny do Giovanni - ma lżejszą spacerówkę ale cięższą gondole co moze i dobrze bo wkońcu spacerówkę się dłuzej używa.

W grę wchodzi jeszcze Navington Cadet. Jest ciut droższy, a jego największym minusem jak dla mnie jest nijaki wygląd. Sprzedawca polecał też X-landera XQ, ale trochę duży po złożeniu za to ma malutką gondole.

Ma któraś z was jakieś doświadczenie z wózkami Coletto?

reklama
Witam:-)

Mam pytanie Do Was dziewczyny.
Czy któraś z Was była użytkowniczką wózka Peg Perego Pliko P3 z gondolą??? Posiadam po córce spacerówkę i zastanawiam się czy dla drugiej dzidzi nie dokupić do niej samej gondolki navetta?
Jeśli macie jakieś doświadczenia to bardzo proszę o opinię.
Jeszcze jeden problem jest taki, że spacerówke mam w kolorze mokka zakupiona była w 2008 a teraz niestety nie ma tych kolorków.
Wiecie może jeszcze czy z tego rocznika spacerówke sie ściagas do zamontowania gondoli czy montuje się ją na rozłożonym siedzisku?????

Moja druga opcja to Mutsy Transporter albo Xlander Xq.

Sama gondola Navetta ok 800zł więc nie wiem czy się opłaca:no: no ale nie ma kolorów do tych modeli starszych.
Ale tak swoją drogą pamiętam jak męczyłam sie na śniegu z tym wózkiem a przed nami zima i nieodśnieżone chodniki u mnie, wiec to chyba zły pomysł. Chyba lepiej dołożyć do innego a tamten zostawić na potem.
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1169 to ta sama gondola.

Masz racje, nie raz pamiętam jak musiałam go nosić przez zaspy. Więc zostane przy transporterze chyba, akurat przednie skrętne są ok jeśli są pojedyncze.

sińka - zastanawiałam się dokładnie nad tym samym, też mam Pliko P3. Myślałam nawet kupić używaną gondolkę, i fotelik też tej firmy żeby móc wpiąć, ale po pierwsze to duży ciężki wózek jak na spacerówkę, po drugie ma małe kółka na zimę, a po trzecie podwójną rączkę, a ja niestety muszę pilnować mojego szoguna, więc chyba tak jak Wy kupię używany wózek głęboki, a na wiosnę zamienię Pliko P3 na Arię albo Chicco Simplicity, mniejsze to, lżejsze i ma jednolitą rączkę. A mój Pliko sprzedam chyba, choć dobrze mi się jeździło bo taki dobrze zabudowany jest...

sińka - zastanawiałam się dokładnie nad tym samym, też mam Pliko P3. Myślałam nawet kupić używaną gondolkę, i fotelik też tej firmy żeby móc wpiąć, ale po pierwsze to duży ciężki wózek jak na spacerówkę, po drugie ma małe kółka na zimę, a po trzecie podwójną rączkę, a ja niestety muszę pilnować mojego szoguna, więc chyba tak jak Wy kupię używany wózek głęboki, a na wiosnę zamienię Pliko P3 na Arię albo Chicco Simplicity, mniejsze to, lżejsze i ma jednolitą rączkę. A mój Pliko sprzedam chyba, choć dobrze mi się jeździło bo taki dobrze zabudowany jest...

No to widzę, że więcej nas z kiepskimi opiniami na temat tego wózka.
A jeśli chodzi o spacerówkę z jedną rączką to ja baaaaaaardzo polecam Espiro magic 4 ten nowy z 2009 albo 2010 już nie pamiętam, znajdę linka to wkleje. Kupiliśmy ten wózeczke jak mała miała 2 latka bo w Pliko cieżko było mi już ją wozić.
Espiro mimo pojedynczych z przodu kółeczek małych prowadzi się świetnie po wybojach i śniegu. Minus jedyny to malutki koszyczek i brak podnóżka ale ogólnie jestem z niego mega zadowolona, prowadzi się jedną ręką. No ale to model raczej dla starszego malucha, takiego powyżej roczku.
Moja koleżanka miała spacerówkę chicco i nie była zadowolona ale nie pamiętam który model.

http://www.tosia.pl/sklep/product/p/859/espiro,magic,4.html to ta spacerówka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja byłam zadowolona ze spacerówki bo mi podwójna rączka pasowała.Zreszta mam juz duże panny więc one nie beda musiały sie specjalnie mnie pilnowac.Tyle że będę musiała w ochraniacz na nózki sie zaopatrzyc a z tym pewnie będzie mi pod górke.Bo jak sie kiedys dowiadywałamile kosztuje u producenta to tyle co za tego uzywanego dąłam musialabym za ochraniacz zapłacic:nerd:

reklama
Ja byłam zadowolona ze spacerówki bo mi podwójna rączka pasowała.Zreszta mam juz duże panny więc one nie beda musiały sie specjalnie mnie pilnowac.Tyle że będę musiała w ochraniacz na nózki sie zaopatrzyc a z tym pewnie będzie mi pod górke.Bo jak sie kiedys dowiadywałamile kosztuje u producenta to tyle co za tego uzywanego dąłam musialabym za ochraniacz zapłacic:nerd:

Żartujesz:szok: dać za ochraniacz tyle co za wózek masakra. Ale fakt akcesoria są drogie, ja musiał bym koszyk wymienić bo przetarł mi się na spodzie.