reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o wózkach...

Ja chyba oszaleję zanim zdecyduję się na któryś wózek... :wściekła/y:
Taki wybór, a żaden do końca nie spełnia oczekiwań. Przeglądając wózki teraz wpadł mi w oko jeszcze Implast Bolder sd

Te 3 kołowe nawet mi się podobają, tylko trochę się boję np przy wjeżdżaniu na chodnik przednim kołem czy będzie stabilny na tym jednym, kiedy podniosę tylne???

Czy w spacerówce lepiej jest mieć rączkę montowaną przodem i tyłem do kierunku jazdy?

Czy ważne jest żeby spacerówka była rozkładana na płasko?
:confused: no bądź tu mądry i wybierz coś konkretnego...

przekładana rączka , albo siedzisko w spacerówce jetst ważne. gdzieś słyszałam że takie małe dzieci co dopiero zaczynają jeżdzić spacerówką, lepiej znoszą jazde jak widza rodzica, a pozatym w tej pozycji lepiej się siły rozkładają i to zdrowsze dla ich kręgosłupa. A jak już potem pewnie siedzą i ciekawe świata są to przeodem do świada.
A rozkładanie na płasko też bardzo przydatne, bo dzieci często zasypiają na spacerach od bujania, i wtedy można im rozłozyć wuzeczek i wygodnie położyć. Ja bym chciała żeby jeszcze podnóżek można było na płasko rzłożyć, żeby dziecku nóżki nie zwisały jak już większe będzie.

reklama
przekładana rączka , albo siedzisko w spacerówce jetst ważne. gdzieś słyszałam że takie małe dzieci co dopiero zaczynają jeżdzić spacerówką, lepiej znoszą jazde jak widza rodzica, a pozatym w tej pozycji lepiej się siły rozkładają i to zdrowsze dla ich kręgosłupa. A jak już potem pewnie siedzą i ciekawe świata są to przeodem do świada.
A rozkładanie na płasko też bardzo przydatne, bo dzieci często zasypiają na spacerach od bujania, i wtedy można im rozłozyć wuzeczek i wygodnie położyć. Ja bym chciała żeby jeszcze podnóżek można było na płasko rzłożyć, żeby dziecku nóżki nie zwisały jak już większe będzie.

No więc wymagania mamy nie małe... A jaki jest Twój typ Asia?
Ja w okolicach świąt będę się rozglądała za wózkiem, może jak zobaczę, dotknę, przejadę się to coś mi się spodoba...

No więc wymagania mamy nie małe... A jaki jest Twój typ Asia?
Ja w okolicach świąt będę się rozglądała za wózkiem, może jak zobaczę, dotknę, przejadę się to coś mi się spodoba...

Ja stawiam na:
Roan Marita : Wózek Roan Marita wersja ELEGANCE WYSYŁKA FREE (1508067460) - Aukcje internetowe Allegro
albo
Jedo Bartatina 3w1 BARTATINA ALU / PLUS 2011 Jedo + fotel GRATISY (1536464531) - Aukcje internetowe Allegro

dla mnie też ważne żeby dało się fotlelik montować. Dzieci często zasypiają w samochodzie i wtedy można je bez problemu wyjąć w foteliku, bez przekładania do wózka.

Jako że nie miałam wcześniej wózka - dzieci też nie hi hi doświadczenie moje równa się zero, ale już wybrałam:

Poltrade "Waletko" - Bebe Confort - foteliki - Creatis.fix - fotelik ( zielony )

Czy któraś z Was miała może ten wózek ? albo któreś z jego części ? może ktos ze znajomych ?
Będe bardzo wdzięczna za Wasze opinie

bebzonik, dla mnie od razu rzucily sie w oczy male kolka. Jak dla mnie zdecydowanie za male.
ehhh...z tymi wózkami to faktycznie mały problem...razem z mężem się rozglądamy i trudno jest znaleźć coś,co spełnia wszystkie nasze "życzenia".Chcielibyśmy na przykład żeby miał duże,pompowane kółka,bo w okresie zimowym może dowalić śniegu a ja jakoś muszę się poruszać z dzidzią po osiedlu,następnie żeby budka gondoli była dosyć zabudowana,tak żeby do środka nie zawiewało,po trzecie-musi być to wózek dosyć wysoki lub z możliwością wysokich ustawień rączki,bo mężuś mój jest b.wysoki,po czwarte w gondoli musi być uchwyt na budce bo dzidzia będzie przenoszona w tej gondoli dość często, aha i najlepiej żeby był to od razu taki wózek który posłuży jako głęboki,jako fotelik potem spacerówka.Dużo też zależy od wyglądu tego wózka,tak że biorąc pod uwagę nasze oczekiwania,nieprędko znajdziemy odpowiedni,ale mamy jeszcze sporo czasu, więc może jednak :-)
Miki, wlasnie dlatego wybralismy jedo bartatina Alu plus.Probowalam juz ten wozek w sklepie i jest na prawde super. Do tej pory mielismy juz kilkanascie wozkow w rece i ten zarowno cenowo jak i jakosciowo na razie wygrywa.

I chciałabym prosić o opinię doświadczonych: 3 czy 4 koła???[/QUOTE]

Nasi znajomi ktorzy maja dzieci jeszcze w wozkach mowia zdecydowanie 4 kola. 3 kolowy jest ponoc niestabilny i jesli sa jakies nierownosci na drodze np. park, trawa, zwir no i oczywiscie wjezdzanie i zjezdzanie z chodnika to niestety trzeba bardzo uwazac. Ja tez bylam na poczatku tylko za 3 kolowym ale sprawdzilam ze faktycznie strasznie latwo go mozna wywrocic.

Ja chyba oszaleję zanim zdecyduję się na któryś wózek... :wściekła/y:
Taki wybór, a żaden do końca nie spełnia oczekiwań. Przeglądając wózki teraz wpadł mi w oko jeszcze Implast Bolder sd

Te 3 kołowe nawet mi się podobają, tylko trochę się boję np przy wjeżdżaniu na chodnik przednim kołem czy będzie stabilny na tym jednym, kiedy podniosę tylne???

Czy w spacerówce lepiej jest mieć rączkę montowaną przodem i tyłem do kierunku jazdy?

Czy ważne jest żeby spacerówka była rozkładana na płasko?
:confused: no bądź tu mądry i wybierz coś konkretnego...

Miki, u nas tez jest wazne zeby raczka byla regulowana bo miedzy mna a mezem jest duuza roznica wzrostu :-)
Co do przekladania raczki to mam taka uwage. Ponoc duzo lepiej zeby nie raczka a gondola czy spacerowka mogla byc przekladana. Jesli wozek ma skrecane przednie kola i do tego jeszcze te z przodu mniejsze niz te z tylu to przy przelozeniu raczki na druga strone prowadzi sie wozek potwornie.
Spacerowka powinna byc rozkladana na plasko, jak twierdza nasi znajomi, bo to jest wtedy najzdrowiej dla kregoslupa dziecka jesli spi maksymalnie na prosto.

miki, juz pisalam o tym wczesniej kiedys ze na poczatku zdecydowalismy sie na Hartana VIP XL on jest wlasnie na wahaczach i powiem Ci ze jak wyprobowalam ten na paskach to az zaniemowilam :tak: Te paski super amortyzuja, mozesz z tego co kojarze nawet ustawic ich naprezenie i co uwazam za zdecydowany plus paskow to fakt, ze dziecko ululasz do snu jednym palcem, tak sie buja :-)

Hmm muszę koniecznie sprawdzić różne rodzaje wózków osobiście :)
Ja w sumie wózka będę używać na wyjścia, a nie w domu do bujania, dlatego nie zależy mi tak bardzo na paskach, ale może jak sprawdzę to zmienię zdanie.

reklama
Hmm muszę koniecznie sprawdzić różne rodzaje wózków osobiście :)
Ja w sumie wózka będę używać na wyjścia, a nie w domu do bujania, dlatego nie zależy mi tak bardzo na paskach, ale może jak sprawdzę to zmienię zdanie.

Jasne ze tak, dla mnie tez najwazniejsze jest wyprobowac wozek i odmacac. Bez tego na pewno nie kupilabym wozka a juz na pewno nie online, bez uprzedniego sprawdzenia go w jakims sklepie.
A dla mnie wlasnie dlatego te paski sa wazne. Be jak bede na dworze z dzieckiem, gdzie warunki sa przerozne a na pewno nie tak komfortowe jak w domu i zacznie mi maluch plakac albo po prostu bede chciala na lawce posiedziec i dziecko uspic to moge dzieki paskom lekko i spokojnie to zrobic. W domu uspienie dziecka nie jest tak trudne niz na dworze gdzie wiele sie dzieje i to moze dziecko po prostu draznic. Ale coz, kazdy ma swoje potrzeby i gusta :-D Ja sie ciesze ze my sie juz zdecydowalismy. Co prawda dalej nie wiemy ktory kolor ale jakos na pewno uda sie w koncu zdecydowac.