reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wszystko o wózkach...

ta wielkość gondoli jest dla nas wrzesnióweczek naprawdę ważna, bo zima będzie trwać praktycznie do 5-6 miesiąca życia naszych dzieciaczków, które już wtedy są sporymi klocuszkami, ale jeszcze nie siedzą dobrze i spacerówka nie dla nich. Tak mi sie przynajmniej wydaje... chociaż doświadczenia u mnie żadnego:) Po prostu myślę, że jesienno-zimowe mamy muszę troszkę więcej spraw brać pod uwagę niż te letnie czy wiosenne mamusie.

Z tego wlasnie wzgledu przekonalismy sie do Jedo. Nie wiem jak jest w Polsce ale w Niemczech nie ma takiej opcji zeby dostac wozek za rozsadna cene z gondola 80-tka. tam standard to 73cm i tyle. Wiekszego do tej pory nie widzialam a dziecku nie tylko musi byc cieplo ale i wygodnie a tak jak mowisz w lutym, kiedy jeszcze sa niezle mrozy maluchy beda mialy juz przynajmniej 5 miesiecy.

reklama
Z tego wlasnie wzgledu przekonalismy sie do Jedo. Nie wiem jak jest w Polsce ale w Niemczech nie ma takiej opcji zeby dostac wozek za rozsadna cene z gondola 80-tka. tam standard to 73cm i tyle. Wiekszego do tej pory nie widzialam a dziecku nie tylko musi byc cieplo ale i wygodnie a tak jak mowisz w lutym, kiedy jeszcze sa niezle mrozy maluchy beda mialy juz przynajmniej 5 miesiecy.
tez mam jedo i moja córka jezdziła w gondoli do 7 miesiąca a nie należy do najkrótszych :-)

Jako że nie miałam wcześniej wózka - dzieci też nie hi hi doświadczenie moje równa się zero, ale już wybrałam:

http://www.poltrade.pl/product.php?id=1281&type=color&coid=184 - fotelik ( zielony )

http://www.poltrade.pl/product.php?id=1219&type=joins&joid=1419 - gondola ( czarna ? chyba )

http://www.poltrade.pl/product.php?id=1298&type=color&coid=272 - spacerówka ( pomarańczowa )

Czy któraś z Was miała może ten wózek ? albo któreś z jego części ? może ktos ze znajomych ?
Będe bardzo wdzięczna za Wasze opinie

Ostatnia edycja:
ehhh...z tymi wózkami to faktycznie mały problem...razem z mężem się rozglądamy i trudno jest znaleźć coś,co spełnia wszystkie nasze "życzenia".Chcielibyśmy na przykład żeby miał duże,pompowane kółka,bo w okresie zimowym może dowalić śniegu a ja jakoś muszę się poruszać z dzidzią po osiedlu,następnie żeby budka gondoli była dosyć zabudowana,tak żeby do środka nie zawiewało,po trzecie-musi być to wózek dosyć wysoki lub z możliwością wysokich ustawień rączki,bo mężuś mój jest b.wysoki,po czwarte w gondoli musi być uchwyt na budce bo dzidzia będzie przenoszona w tej gondoli dość często, aha i najlepiej żeby był to od razu taki wózek który posłuży jako głęboki,jako fotelik potem spacerówka.Dużo też zależy od wyglądu tego wózka,tak że biorąc pod uwagę nasze oczekiwania,nieprędko znajdziemy odpowiedni,ale mamy jeszcze sporo czasu, więc może jednak :-)

ehhh...z tymi wózkami to faktycznie mały problem...razem z mężem się rozglądamy i trudno jest znaleźć coś,co spełnia wszystkie nasze "życzenia".Chcielibyśmy na przykład żeby miał duże,pompowane kółka,bo w okresie zimowym może dowalić śniegu a ja jakoś muszę się poruszać z dzidzią po osiedlu,następnie żeby budka gondoli była dosyć zabudowana,tak żeby do środka nie zawiewało,po trzecie-musi być to wózek dosyć wysoki lub z możliwością wysokich ustawień rączki,bo mężuś mój jest b.wysoki,po czwarte w gondoli musi być uchwyt na budce bo dzidzia będzie przenoszona w tej gondoli dość często, aha i najlepiej żeby był to od razu taki wózek który posłuży jako głęboki,jako fotelik potem spacerówka.Dużo też zależy od wyglądu tego wózka,tak że biorąc pod uwagę nasze oczekiwania,nieprędko znajdziemy odpowiedni,ale mamy jeszcze sporo czasu, więc może jednak :-)

A patrzyłaś na x-landera xa? Myślę że spełniałby wasze oczekiwania. Tutaj jest filmik o tym wózku: http://www.tosia.pl/sklep/product/p/491/x-lander,xa.html
I jeszcze jeden znalazłam tylko na 3 kołach - nie wiem czy taki Cię interesuje http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1404

I chciałabym prosić o opinię doświadczonych: 3 czy 4 koła???

Ostatnia edycja:
Miki- bardzo fajne te wózeczki szczególnie Austin, mnie się podoba, tylko mój m uparł się,żeby były 4 koła,bo jemu się wydaje,że będzie stabilniejszy, więc poszukiwań ciąg dalszy,ale dzięki za pomoc :-)
Ostatnio przekonujemy się do Taco Cruze, jak nie znajdziemy nic innego,to się pewnie na niego zdecydujemy...

Ostatnia edycja:
martela - dobrze że mąż upiera się na 4koła, ja też nie wyobrażam sobie 3kołowca, dla mnie porażka!! a co do BebeConfort, ja miałam analogiczny wózek innej firmy, tzn. Peg Perego Pliko P3, taki sam praktycznie tylko że podwójna rączka, teraz już wiem ze wózek ten 'od noworodka' MUSI mieć większe kółka, bo nawet jeśli się mieszka w mieście - na naszych chodnikach małe koła się nie sprawdzają. Bartatiny używaliśmy 6mies, tylko wersji z gondolą bo potem ciężko mi było, i duże koła niezastąpione, niestety waga większa, więc wychodzi że albo jedno albo drugie, teraz szukam czegoś pośredniego...

Ja chyba oszaleję zanim zdecyduję się na któryś wózek... :wściekła/y:
Taki wybór, a żaden do końca nie spełnia oczekiwań. Przeglądając wózki teraz wpadł mi w oko jeszcze Implast Bolder sd

Te 3 kołowe nawet mi się podobają, tylko trochę się boję np przy wjeżdżaniu na chodnik przednim kołem czy będzie stabilny na tym jednym, kiedy podniosę tylne???

Czy w spacerówce lepiej jest mieć rączkę montowaną przodem i tyłem do kierunku jazdy?

Czy ważne jest żeby spacerówka była rozkładana na płasko?
:confused: no bądź tu mądry i wybierz coś konkretnego...

reklama
miki - jeśli chcesz koniecznie 3kołowca to patrz żeby to przednie było podwójne, będzie zawsze trochę stabilniejszy, choć ja mimo wszystko polecam tylko 4koła!! fajnie jeśli masz siedzisko lub rączkę montowane w dwóch kier., ja teraz zwracam na to uwagę i to osobiście jeden z moich priorytetów, a większość spacerówek jest rozkładana na płasko, to też zależy od jakiego wieku chcesz używać spaacerówki, ale w wózkach wielofunkcyjnych raczej wszystkie są rozkładane na płasko. Spokojnie, znajdziemy ten swój oodpowiedni, trzeba tylko troche pojeździć p sklepach i sie przymierzyć do tych wózków...