reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o wózkach...

reklama
cześć dziewczynki
To będzie nasze drugie dziecko ( 2 lata różnicy) ale tym razem juz po doświadczeniach kupuje nowy wózek. I pomyslałam że Wam napisze moje przemyślenia.
Ja postawię teraz na dużą, porządną gondolę (nie zestaw 3 w 1) a wiosną przenoszę maluszka do lekkiej spacerówki (mam maclarena xlr).
Dla mnie teraz liczy sie aby
gondola miała podnoszone oparcie (ale była gondolą a nie rozłożoną spacerówką)
Wózek mieścił się do auta i dało się montować fotelik samochodowy w nim ( większość można z adapterami)
koła były pompowane lub dobre piankowe
wózek miał skrętne koła
była dobra amortyzacja
gondola była umocowana wyżej niż niżej
Powtórzę za opinia sprzedawców - polscy producenci lepiej znają polskie chodniki ii dostosowują do nich wózki, natomiast wiele wózków zachodnich jest dobra na niemieckie czy holenderskie chodniki.

Ja skłaniam się ku wózkowi Jedo Bartatina Alu/Plus, ma dużą gondolę, duże pompowane koła ,a na tym mi najbardziej zależy.Myślałam też o Roan Martita, moja koleżnka go miała i bardzo sobie chwaliła. Oba wózki są dość do siebie podobne, ale miałam możliwość porównania ich w sklepie "na własnej skórze" i Jedo bardziej mi odpowiada.

Dziewczyny a co myślicie o X-lander XA??? Bo ja właśnie nad nim się zastanawiam :-) Znajoma miała ten wózek i bardzo była z niego zadowolona tyle że ona miała model z 2008r i teraz ten co jest jest troszkę inny,i kolory się zmieniły bo miała taki ładny odcień zieleni a ten co teraz jest nie jest ciekawy i jakbym już się zdecydowała na ten wózek to tylko czarny wchodzi w grę :-)

Ewelina ten Tako wyjdzie taniej w Polsce :tak: Same koszty wysyłki są 40 funtów plus te 309 funtów to prawie 350, a w Polsce na Allegro możesz już za 1195zł kupić i wysyłka jest gratis (oczywiście wysyłka do Polski). Czyli przyjmując, że funt jest teraz po 4,60 wychodzi, że ten wózek z ebaya wyszedłby 1420 zł, czyli ponad 200 złotych drożej plus jeszcze 184 złote za przesyłkę.
To już taniej by Cię wyszło jakbyś kupiła nawet w takim polskim sklepie dino.sklep, tam ten wózek jest po 1299 zł, a koszt przesyłki do 30 kg do UK jest 90 złotych ;-)

reklama
kostuska ja miałam x-landera xa, tylko też z 2007 r. teraz są inne koła i kolory. Byłam zadowolona, gdzies nawet na tym wątku bardziej opisałam ten wózek. Teraz nie kupuję drugiego, będzie ten stary.