marcioszka
Zaciekawiona BB
Mnie dziś ginka powiedziała, że moja szyjka ma ok 1 cm..... trochę mało, dostałam luteine i nospe mam łykać no i leżeć. Martwię się bo to jednak dość wcześnie-24tydz....:-(
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mnie dziś ginka powiedziała, że moja szyjka ma ok 1 cm..... trochę mało, dostałam luteine i nospe mam łykać no i leżeć. Martwię się bo to jednak dość wcześnie-24tydz....:-(
Dzięki, to mnie troche pociesza, bo to moja pierwsza ciaża i zaczynam już panikowaćZaufaj lekarzowi,skoro do tej pory byłaś z niego zadowolona.
Nie zawsze konieczny jest szew na szyjce.Ja w 1szej ciąży też byłam na fenoterolu i dotrwałam do końca,bez zakładania szwu i bez specjalnego lezenia-ale oszczędzałam się bardzo-a szyjka już zaczynała się rozwierać w 6tym mies i mimo to donosiłam:-)
Ja w 23 tyg miałam szyjkę 2 cm. i do tego rozwarcie na pół cm. Stwierdzono u mnie niewydlnść cieśniw-szyjkową i założn szew. tak chodziłam do końcA 35 tyg choć miałam chodzić do 38.
Ale dostałam skurczy przedwczesnych i szyjka mi się skracała i rozwierała i szew już nie pomagał tylko jeszcze bardziej przeszkadzał bo mi szyjkę rozwalało więc szybko go zdjeli. Pod kniec 36 tyg kiedy mnie wypuszczali ze szpitala miaam szyjkę tylk na pł cm a rzwarcie na 4, niewiem ile mam teraz ale napewn spr b cdziennie odczuwam jak mnie tam wszystko kłuje.
Dlateg dziwie się że Ci nie załżą szwu. Z teg c wiem zakładają jeśli szyjka ma mniej niż 2,5 cm, więc Ty się piszesz na zabieg......