reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o SZYJCE MACICY

reklama
Ja jestem w podobnej sytuacji, na jutro mam wyznaczoną datę porodu a szyjka wysoko twarda... a tak bardzo bym chciała już urodzić. Każda noc od 2 tyg jest dla mnie po prostu mordęgą, co 30 minut się budzę z obolałymi żebrami i przewracam na drugi bok, plecy, pozycja na wpół siedząca... Zasypianie to ok. 2 godzin... Odliczanie trwa bo bardzo bym chciała swoją kruszynkę mieć już przy sobie i to przez nią zarywać całe noce. Czy więc szyjka może opaść w ciągu kilku godzin? Czy to bardziej długookresowe? Może można jakoś to przyśpieszyć?

Hej
Ja w 17tyg ciąży mam 41mm długość szyjki lekarza nadal kazał się oszczędzać bo tydzień temu było 1.98cm i się bał że będę musiała iść do szpitala. Ale jest dobrze już. Choć dalej kazał się oszczędzać i odpoczywać jak najdłużej
Więc trzymajcie się dziewczyny będzie dobrze mało stresu i odpoczywać

Do góry