reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

reklama
ja pierwsze ruchy poczulam w 16 tygodniu ale wtedy nie bylam pewna ze to TO. dopiero w 18 tygodniu dzidzia kopnela tak mocno ze nie sposob bylo tego pomylic z niczym innym:)

ja też jestem szczupła i wydawało mi się w 20 tygodniu że to ruchy ale nie miałam pewności bo nie wiedziałam co to za uczucie jednak lekarz powiedział że nie możliwe że to za wcześnie przy pierwszej ciąży ale w 21 to już jestem pewna że to były ruchy

Ja natomiast pierwsze ruchy poczułam ok.24-25 tydzień...może dlatego, że to bliźnięta...nie wiem...ale już miałam stracha

ja w 15 tyg( regulerne ruchy), ale lekaz mi nie wierzyl. A jak bylam w 3/4 m-cy czulam takie smeranie jak mala bawila sie pecherzykiem(chyba, tzn tak mi sie wydaje ze pecherzykiem), tak czy siak dosc wczesnie dala znac ze rosnie hihihi

Ja poczulam ruchy zaraz jakos po 20 tygodniu ale to takie juz regolarne ale naj bardziej mi utkwilo w pamieci jak bobas mial czkawke i to 3 razy dziennie to bylo fajne uczucie i mam nadzieje ze nie dlugo znow bede mogla sie tym cieszyc od nowa ;)

moja też bardzo częst miała czkawkę na początku ją intensywniej odczuwałam niż ruchy i czkawka do dziś ją czasem męczy

reklama
Pierwsze ruchy w 16 tyg.aż lekarz się zastanawiał czy wcześniej nie zaszłam.Potem powiedziła że pewnie dlatego że jestem szczupła.Moja dzidzia ma czkawkę codziennie,czasmi po dwa,trzy razy.

Do góry