reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

ja poczulam wczesniej ale nie bylam pewna a na 100% w 18 tygodniu :) brakuje tego teraz:)
synek czesto mial czkawke w brzuszku i teraz tak mu zostalo, jak rano zacznie, to ma caly dzien ::)

reklama
tak, ruchy to najwspanialsza chyba część ciąży. Żaden facet ani bezdzietna na własne życzenie feminiska tego nie doświadczy i nie zrozumie.

Ja poczułam mojego bebikateż dosyć wcześnie ok. 18 tyg i podobnie jak Izabelka nie byłam pewna czy to dzidziuś czy może burczenie w bruszku :p

Dita zgadza się jest to coś pięknego, niesamowitego i niepowtarzalnego :)

sa_raa pisze:
Ja poczułam mojego bebikateż dosyć wcześnie ok. 18 tyg i podobnie jak Izabelka nie byłam pewna czy to dzidziuś czy może burczenie w bruszku :p

Dita zgadza się jest to coś pięknego, niesamowitego i niepowtarzalnego :)
też sie przyłączm do tego stwierdzenia ale narazie nie chcę czuć przyjdzie jeszcze na to czas

oj brakuje! ;) ciaze wogole mialam super zadnych mdlosci ani nic ! Tylko mi brzuszek rosl bo gdyby nie on i te wspaniale uczucie jak dziecko sie rusza w brzuchu to bum wogole nie wiedziala ze jestem w ciazy ;D

Nie wiem czy to mozliwe, ale ja poczulam pierwsze "trzepotanie" w brzuchu juz okolo 14 tygodnia, roznilo sie nieco od burczenia w brzuchu tym ze bylo mniej regularne. Ale i tak juz nie moge sie doczekac jak nasza "fasolka" podrosnie i bedziemy razem mogli ja wyczuc dlonia.
Moja kolezanka opowiadala, jak to dzidzia bawila sie z nimi podplywajac w brzuszku do przylozonej dloni. Taka pierwsza zabawa rodzicow z maluchem, super co?!
Buziaki

Pasklilia pisze:
Moja kolezanka opowiadala, jak to dzidzia bawila sie z nimi podplywajac w brzuszku do przylozonej dloni. Taka pierwsza zabawa rodzicow z maluchem, super co?!

To jest cudne uczucie :) A zobaczysz jak malenstwo zacznie sie rozpychac pod koniec ciazy - tu kolanko, tu stopka ;D Super! Ty lekko poklepiesz brzuszek, maluszek 'odda' :) :) :) Ja juz prawie na samej mecie, wiec jeszcze kilka dni i ruchy bede odczuwac na zewnatrz ;) ;) ;)

Pozdrawiam serdecznie!

a ja książkowo - pierwsza ciąża 20tydzień, druga 18 tydz. :)
po pierwszej ciąży faktycznie tęskniłam bardzo za tym stanem, za dzieckiem w brzuchu, ale druga ciąża, mimo, że dobrze ją znoszę, to już okres mniej magiczny, raczej okres przez który TRZEBA przejść

reklama
Do góry