reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

ja poczulam wczesniej ale nie bylam pewna a na 100% w 18 tygodniu :) brakuje tego teraz:)
synek czesto mial czkawke w brzuszku i teraz tak mu zostalo, jak rano zacznie, to ma caly dzien ::)

reklama
tak, ruchy to najwspanialsza chyba część ciąży. Żaden facet ani bezdzietna na własne życzenie feminiska tego nie doświadczy i nie zrozumie.

Ja poczułam mojego bebikateż dosyć wcześnie ok. 18 tyg i podobnie jak Izabelka nie byłam pewna czy to dzidziuś czy może burczenie w bruszku :p

Dita zgadza się jest to coś pięknego, niesamowitego i niepowtarzalnego :)

sa_raa pisze:
Ja poczułam mojego bebikateż dosyć wcześnie ok. 18 tyg i podobnie jak Izabelka nie byłam pewna czy to dzidziuś czy może burczenie w bruszku :p

Dita zgadza się jest to coś pięknego, niesamowitego i niepowtarzalnego :)
też sie przyłączm do tego stwierdzenia ale narazie nie chcę czuć przyjdzie jeszcze na to czas

oj brakuje! ;) ciaze wogole mialam super zadnych mdlosci ani nic ! Tylko mi brzuszek rosl bo gdyby nie on i te wspaniale uczucie jak dziecko sie rusza w brzuchu to bum wogole nie wiedziala ze jestem w ciazy ;D

Nie wiem czy to mozliwe, ale ja poczulam pierwsze "trzepotanie" w brzuchu juz okolo 14 tygodnia, roznilo sie nieco od burczenia w brzuchu tym ze bylo mniej regularne. Ale i tak juz nie moge sie doczekac jak nasza "fasolka" podrosnie i bedziemy razem mogli ja wyczuc dlonia.
Moja kolezanka opowiadala, jak to dzidzia bawila sie z nimi podplywajac w brzuszku do przylozonej dloni. Taka pierwsza zabawa rodzicow z maluchem, super co?!
Buziaki

Pasklilia pisze:
Moja kolezanka opowiadala, jak to dzidzia bawila sie z nimi podplywajac w brzuszku do przylozonej dloni. Taka pierwsza zabawa rodzicow z maluchem, super co?!

To jest cudne uczucie :) A zobaczysz jak malenstwo zacznie sie rozpychac pod koniec ciazy - tu kolanko, tu stopka ;D Super! Ty lekko poklepiesz brzuszek, maluszek 'odda' :) :) :) Ja juz prawie na samej mecie, wiec jeszcze kilka dni i ruchy bede odczuwac na zewnatrz ;) ;) ;)

Pozdrawiam serdecznie!

a ja książkowo - pierwsza ciąża 20tydzień, druga 18 tydz. :)
po pierwszej ciąży faktycznie tęskniłam bardzo za tym stanem, za dzieckiem w brzuchu, ale druga ciąża, mimo, że dobrze ją znoszę, to już okres mniej magiczny, raczej okres przez który TRZEBA przejść

reklama
Do góry