reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

to ja tez sie wypowiem :) moja fasolka dala znac o sobie w 18 tygodniu; za samym poczatku kopala tylko w nocy miedzy 3 a 5; teraz w 32 tygodniu czuje ją caly czasssss; kopie jak dzika przewraca sie i wierci; spac mamie nie daje :) dodam ze to 1 ciaza przed wazylam 50 kilo przy 170 teraz juz waze 62 a wszystkie moje kilogramy mam w brzuchu; nie martwic sie niczym kazde dziecko jest inne; moje pewnie ma charakter po mnie i dlatego daje mi popalic; 8 tygodni dam rade :D trzymajcie sie mamusie

reklama
Witam!!

ja pierwsze ruchy swojej dzidzi poczułam już w 17 tygodniu ciąży (pierwsza ciąża) - super uczucie. Życzę każdej takiego odczucia.

Pozdrawiam

mój Maluszek pierwszy raz dał o sobie znać w 16-tym tygodniu, były to bardzo delikatne ruchy, coś jak łaskotanie od wewnątrz.

;D Hej! Poczułam ruchy w ostatni dzień 17 tyg. Nie wiedziałam co to jest aż się przestraszyłam. Dopiero za drugim razem zaskoczyłam, że to to najpiękniejsze uczucie w moim życiu  8)

hej dziewczyny
jestem w 20 tygodniu, wczoraj poczulam pierwsze delikatne ruchy dziecka....tylko sie martwie bo dzis juz nic nie czuje i nie wiem jak to z tym juz jest bo u kazdej z was to wygladalo inaczej...

agaaa pisze:
hej dziewczyny
jestem w 20 tygodniu, wczoraj poczulam pierwsze delikatne ruchy dziecka....tylko sie martwie bo dzis juz nic nie czuje i  nie wiem jak to z tym juz jest bo u kazdej z was to wygladalo inaczej...
hej! Nie martw sie! Na poczatku ruchy sa nieregularne. Zobaczysz jak sie "rozrusza" to nie da Ci spokoju. Ale jesli bedziesz dalej miala watpliwosci to skonsultuj sie z lekarzem-to napewno Cie uspokoi ;)

Pozdrawiam!

i ja w 17 tyg :) pamietam do dzis
i juz tesknie za kopniakami-te pierwsze takie delikatne,takie musniecia a potem juz na calego brykanie

a ja jestem na poczatku szesnastego tygodnia (suwaczek jest tydzien do tylu nie wiem czemu ??? ???) i juz cos tam czuje, takie delikatnie smyranie w srodku a raz na jakis czas babelki) ale narazie to takie delikatne i nieregularne...

reklama
fotka to napewno fotomontaz :) przed ciazą wazylam 50 kilo dzis waga wskazuje 63... bylam chuda jak patyk nawet dalej jestem; wygladam jakbym zjadla pilke :) cale 13 kilo nosze w brzuchu; dzidzia zaczela mnie kopac w 16 tygodniu < 1 ciąża > kopnela w nocy hmm w dolną czesc brzucha z boku; jak mi zapalila kopa to skurcz mi poszedl do kolana; ja sie przestraszylam nie na zarty co to bylo i biegiem do lazienki... jaka ulga krwi nie bylo... po 15 minutach kopnela znowu; pozniej z tydzien spokoju i sie zaczelo kopanie o 3 w nocy; teraz nie ma juz miejsca na kopanie ale jak kopala to non stop chyba ze chodzilam to ona spala; lecz gdy ja usiadlam lub nie daj boze sie polozylam to mialam cos takiego jak na zdjeciu tylko z boku brzucha i oczywiscie bez paluszkow ale stope dalo sie wyczuc; teraz sie wierci caly czasssss; siedziec nie daje spac nie daje ehhh; juz niedlugo :D

Do góry