reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

Pierwsze delikatne ruchy poczulam ok. 16-17 tyg.
Potem po kilku dniach przerwy takie mocniejsze i do ok. 22 tyg. czulam je dosyc nieregularnie. Po 22 tyg. wszystko sie zmienilo i mala daje we znaki codziennie :)
Niczym sie nie martw! Na pewno wszystko jest ok!
Pozdrawiam

reklama
Ja pierwsz ruchy poczułam w 15 tyg. to było jakby takie łaskotanie. Takie pierwsze prawdzowe ruchy i widoczne to dopiero 20 tydzień ciąży.
Ale to różnie bywa. Jedne kobiety czują je wczesniej inne trochę później.

ja w pierwszej ciazy poczulam pierwsze ruchy w 18 tygodniu, teraz jestem w 10 tygodniu i wieczorem jak sie poloze to mam wrazenie ze mala rybka buszuje mi w brzuchu ale to chyba za wczesnie?

a u mnie maluch dał znać o sobie równo z rozpoczęciem 21 tygodnia :) dodam, że to moja pierwsza ciąża :)

Ja poczułam dzidzie w 19 tyg. to moja pierwsza ciąż, ale tak naprawdę to dopiero od tygodnia ( teraz 24 tyd. ) czuję go regularnie i kopie jak szalony!

Ja poczułam ruchy w 18 tygodniu ciazy było to takie mrowienie w brzuchu takie delikatne :)
sama niewiedziłam dokładnie ale mój gin to potwierdził ;) :laugh:

reklama
Do góry