reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o RUCHACH PŁODU

Witajcie dziewczyny :)
Ja osobiście pierwsze ruchy wyczułam gdzies w 18 tc ale to bylo bardziej jakby żaba mi w brzuszku siedziała a nie dzidzia :) jest to moja pierwsza ciąża (obecnie 20 tydzień). Teraz te ruchy są już troszkę bardziej wyczuwalne no i zazwyczaj wieczorem jak już się wygodnie ułóżę do snu :)
Pozdrawiam wszystkie mamuśki :)

reklama
Ruchy dzidzi to jest coś wspaniałego ja bede to wspominać do końca życia moja dzidzia ma już mało miejsca i kopie mnie po żebrach czasami zaboli ale to i tak wspaniałe uczucie :-)

moj maly pod sam koniec nie mial prawie wogole miejsca a mimo to nie przeszkadzalo mu to zeby szalec;-) czasami mialam wrazenie ze wyjdzie przez brzuch;-) mozna bylo zobaczyc jak sie rozpycha raczka czy nozka;-) no i tez wesolo bylo gdy mial czkawki ;-) hihi czasami przez pol dnia brzuszek mi skakal;-) oj to byly czasy;-) - zupelnie jakby to bylo wczoraj;-)

Cześć,
jestem tutaj pierwszy raz. Martwiłam się że nie czuję jeszcze ruchów a to już 19 tydzień, ale po tym co przeczytałam (a trochę tego tutaj jest:-)) już mi przeszło. Mam USG połówkowe za niecałe 2 tygodnie i nie mogę się doczekać. Nawet umówiłam się na wizytę dziś ale zadzwoniłam i dowołałam - nie chcę panikować.

Oczekiwanie na ruchy jest czasem ciężkie mimo to przypomnijcie sobie wasze obawy, które towarzyszą ciąży - lęk o utrzymanie ciąży, o to żeby nie wykryto wad rozwoju, o comiesięczne badania krwi, o zadyszkę, o napieranie na dół brzucha, niewielkie bóle, o to czy nie tyjecie zbyt mało lub zbyt dużo....tak, to czas pełen obaw i niepokojów.

Chciałabym Wam życzyć abyście wszystkie potrafiły spokojnie (nie panikując) wytrwać do kolejnych wizyt gdy usłyszycie serduszko dzidzi.
Sama również staram się zachować zimną krew i trzymać się tego co usłyszałam od lekarza ostatnio - "wszystko jest dobrze i prawidłowo".

Trzymajcie się! dodając sobie wzajemnie otuchy nie będziemy takie panikary:-D

A ja moje drogie, dopiero 8 tydzień, więc póki co z ogromną przyjemnością czytam wasze posty :) I wciąż marzę o tym by jak najszybciej poczuć moją fasolunię :D Pozdrawiam

A ja moje drogie, dopiero 8 tydzień, więc póki co z ogromną przyjemnością czytam wasze posty :) I wciąż marzę o tym by jak najszybciej poczuć moją fasolunię :D Pozdrawiam

Kochana ja także nie mogłam sie doczekac pierwszych ruchów :-D
niesamowite uczucie po prostu :-) teraz jestem w 25 tyg. a mały tak rozrabia ze aż sie dziwię skąd ma tyle siły :-) z dnia na dzien ruchy sa mocniejsze a brzuszek faluje :-)akurat dzis w nocy dostałam 2 razy w żebra ( dziwne uczucie ale jak można sie gniewac na taka kruszynke ):-):-):-)
pozdrawiam serdecznie i życze spokojnej ciązy bez żadnych sensacji :)

Pierwsze ruchy dziecka to najpiękniejsze chwile w życiu chyba każdej kobiety w ciąży. Ja to po raz pierwszy przeżyłam mniej więcej koło17 tygodnia. Teraz kończę 39 tydzień. I przez ten cały czas każdego rodzaju ruch, kopniak, wypięcie się jest czymś cudownym.:-)
Ale najzabawniejszą dla mnie chwilą była noc kiedy Synek obudził tatusia bo tak się wierzgał w nocy - ja oczywiście smacznie spałam.:-D:-D

Hej! Wracam do Was aby powiedzieć, że poczułam pierwsze ruchy :tak: Dziecko jest aktywne dwa, trzy razy dziennie. Czasem przez kilkanaście minut a czasem nawet parę godzin. Odczucie jest bardzo wyraźne i nie da się go z niczym pomylić ponieważ nie stanowi jednorazowego sygnału ale serię bodźców. Za 4 dni będzie dokładnie 5 miesiąc - czyli ruchy poczułam dość późno (tydzień przed 5 miesiącem), dlatego nie zamartwiajcie się jeśli Wam też przyjdzie poczekać na nie ;-)
Mocno ściskam wszystkie oczekujące mamusie! :-)

Hej! Wracam do Was aby powiedzieć, że poczułam pierwsze ruchy :tak: Dziecko jest aktywne dwa, trzy razy dziennie. Czasem przez kilkanaście minut a czasem nawet parę godzin. Odczucie jest bardzo wyraźne i nie da się go z niczym pomylić ponieważ nie stanowi jednorazowego sygnału ale serię bodźców. Za 4 dni będzie dokładnie 5 miesiąc - czyli ruchy poczułam dość późno (tydzień przed 5 miesiącem), dlatego nie zamartwiajcie się jeśli Wam też przyjdzie poczekać na nie ;-)
Mocno ściskam wszystkie oczekujące mamusie! :-)
a czy to Twoja pierwsza ciąża? bo jak tak to przeciez wcale to nie jest pozno, a nawet jesli to kolejna ciąza to tez nie jest pozno. Ja tez poczulam pierwsze ruchy w tym czasie co Ty, czyli z jakis tydzien temu ale to fajne uczucie :)

reklama
Ja kończę 15 tydzień ciązy i z niecierpliwością czekam na ruchy mojego maluszka. Mój ginko mnie uprzedził, że dzidzia jest dość duża więc może już niedługo poczuję wiercipiętę, którego widziałam na USG

Do góry